Suomalaisia kuskeja ykkösiin

Formula 1 -aiheista asiakeskustelua, muun muassa blogeista ja uutisista.
Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 52095
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Suomalaisia kuskeja ykkösiin

Viesti Kirjoittaja Jamppa » Ke Helmi 24, 2021 13:10

Usein puhutaan, että onko Kimin ja Valtterin jälkeen ketään suomalaisia tulossa formuloihin ja keitä he ovat.

Ei taida tällä hetkellä olla kukaan juniori kovinkaan lähellä.

Homma menee paljolti niin, että ensin pitää olla helvetisti rahaa, että pääsee Eurooppaan ajamaan ja sitten kun haluaa ponnistaa ylempiin sarjoihin niin pitää olla joko helvetin lahjakas, että pääset jonkun merkin juonioriohjelmaan tai jonkun managerin suojelukseen tai sitten itsellä pitää olla vielä enemmän rahaa.

Tuleeko mieleen nyt ketään junnua jolla olisi rahkeita ihan ylös asti?

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 52095
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Suomalaisia kuskeja ykkösiin

Viesti Kirjoittaja Jamppa » Ke Helmi 24, 2021 13:13

https://www.hs.fi/urheilu/art-200000781 ... 33tpNpFKoA

William Alatalo voisi olla yksi vaihtoehto.

Onko tarpeeksi näyttöjä?

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 9724
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Suomalaisia kuskeja ykkösiin

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ke Helmi 24, 2021 15:12

En juurikaan seuraa junnusarjoja, joten en tiedä mikä on todellinen tilanne, mutta tuntuu siltä että Valtterin jälkeen saadaan odottaa pitkään. Ollaan ehkä tämän kokoisena kansakuntana totuttu liian hyvään, kun meillä on viimeiset melkein 30 vuotta ollut koko ajan joku ihan lajin huipulla. Nykyään kun rahalla on niin valtava rooli eikä enää pelkkä lahjakkuus riitä niin uskon, että vaikeaa on suomalaisten nuorten päästä edes lähelle ykkösiä.

Oma arvaus on, että pian on edessä pitkä, ehkä jopa vuosikymmenten tauko suomalaisista huippukuljettajista formuloissa. Ja toivottavasti niitä ylipäätään vielä nähdään. Helpottaisikohan kulukatto oikeiden lahjakkuuksien pääsyä ykkösiin, kun ei jossain vaiheessa enää olla niin riippuvaisia niistä sponsorimiljoonista?

Avatar
tietäjä3000
Monacon voittaja
Viestit: 4394
Liittynyt: Ma Tammi 06, 2014 21:24

Re: Suomalaisia kuskeja ykkösiin

Viesti Kirjoittaja tietäjä3000 » Ke Helmi 24, 2021 18:54

Eiköhän seuraava suomalainen F1-kuski ajele vielä kartingissa ja esimerkiksi viime kaudella MM-hopeaa ja EM-pronssia voittanut Tuukka Taponen voisi olla seuraava potentiaalinen kuljettaja jossain viiden - kuuden vuoden kuluttua. Alatalokin on nyt ajellut neljä vuotta alimmissa formulaluokissa lähinnä sijoilla ynnä muut, joten pienenä ihmeenä pitäisin, jos suoritustaso nyt nousisi ykkösiin asti. Iän puolesta sen urakehityksen tulisi alkaa nyt.

Suomessa puhutaan paljon seuraavasta formulukuskista ja usein puhe kääntyy näihin pikkuformula jyyriin, kuten Kariin tai Laaksoseen, koska pikkuformuloissa ei vain ole ketään, jolla olisi oikeasti rahkeita nousta ykkösiin. Kartingissa on paljon lahjakkaita kuskeja, mutta ei heille haluta luoda julkista painetta kantaa koko kansakunnan menestyksen odotuksia. Tänä päivänä kuitenkin näiltä oikeasti varteenotettavilta kuskeilta se nousu F1:iin tapahtuu todella nopeasti. Tietysti Kimin ja Maxin kaltainen vuoden pikkuformulaura ei ole enää mahdollinen, mutta kyllä se melkeinpä niin on, että kartingin jälkeen ajetaan maksimissaan se kolme - neljä vuotta pikkuformulaa ennen ykkösiin nousua.
"Aerodynamics are for people who can't build engines" -Enzo Ferrari

Dino246
Weltmeister
Viestit: 5584
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Suomalaisia kuskeja ykkösiin

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ke Loka 13, 2021 6:33

Tuukka Taponen tyrkyllä Ferrarin akatemiaan: Ferrarilta tihkui kutkuttavia tietoja: huippulupaus Tuukka Taponen, 14, jahtaa nyt paikkaa legendaarisen merkin akatemiaan

Eli Taponen on neljän "finalistin" joukossa kun Ferrari valitsee kuljettajia akatemiaansa. Toivottavasti tärppää! Nämä akatemiapaikat ovat tosin vähän kaksiteräinen miekka, koska vaikka ne toki helpottavat uralla etenemistä kun ei tarvitse olla koko ajan rahoitusta etsimässä, niin ne saattavat joissakin tapauksissa toimia jopa uran esteenä ja pysäyttäjänä jos on sattunut sitoutumaan väärään akatemiaan ja tie siellä akatemian huipulla on tukossa. Mutta toivottavasti viimeistään Taposesta saataisiin seuraava suomalainen F1-kuljettaja jos ei kukaan ehdi ennen sitä.

Vastaa Viestiin