Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Lukittu
Avatar
Tyrrel
Monacon voittaja
Viestit: 4116
Liittynyt: Ke Kesä 19, 2013 17:58

Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja Tyrrel » Ma Huhti 11, 2016 20:42

Kuluva kausi on ehtinyt vanheta peräti kahden kisan verran joten kyllähän ensi kauden tallipaikkojen spekukointiketju on jo enemmän kuin paikallaan.

Seuraavassa hieman tallien tilanteita sopimusten suhteen sekä vähän omia näkemyksiä.

Mercedes

Hamiltonilla sopimus vuoden 2018 loppuun. Rosbergin sopimus on viimeisimpien tietojen mukaan katkolla jo tämän kauden jälkeen, vaikka aiemmin on puhuttu että nykyinen sopimus kattaa myös kauden 2017. Hamilton ei 99% varmuudella mene mihinkään, myös Rosberg olisi omien puheidensa mukaan pysymässä tallissa.

Ferrari

Vettelillä sopimus myös ensi kaudesta, Kimillä sopimus jälleen katkolla. Vettel ei varmasti mihinkään lähde, mutta Kimistä ei oikein tiedä. Ikää alkaa olla jo melkoisesti mutta jos otteet pysyvät koko kauden samanlaisina kuin parissa ensimmäisessä kisassa niin miksikäs ei vielä yhden kauden ajan jatkaisi.

Williams

Molemmilla kuskeilla käsittääkseni sopimukset katkolla. En kyllä vielä uskalla lähteä spekuloimaan kummastakaan sen enempää.

Red Bull

RB:n kuvioista on hieman hankala löytää varmaa tietoa. Joidenkin tietojen mukaan Ricciardolla olisi sopimus katkolla tämän kauden jälkeen. Kauden ensimmäinen konkreettinen "siirtohuhu" on tuomassa Verstappenia Kvyatin paikalle ensi kaudeksi, ja tuo kieltämättä kävisi järkeen ellei venäläinen sitten onnistu ottamaan niskalenkkiä Ricciardosta.

Force India

Hulkenbergilla ilmeisesti sopimus myös kaudesta 2017, Perezin kohdalla on puhuttu vain "multi-year deal":sta. Veikkaan että tallin lähtökohta on jatkaa molempien kuskien kanssa myös ensi vuonna, mitään tarvetta ei vaihdolle oikein taida olla.

Renault

En onnistunut löytämään tarkempaa tietoa kummankaan kuskin sopimuksesta, mutta oletettavasti molemmat on sekä helposti purettavissa että jatkettavissa. Veikkaan että toinen jatkaa ja toinen heivataan kauden jälkeen pihalle.

Toro Rosso

Red Bull sanelee tämän homman miten tahtoo. Jos Sainz ei onnistu tällä kaudella vakuuttamaan on vaikea nähdä miehen F1-uralle enää jatkoa. Vaihtokauppaa Verstappen-Kvyat on väläytelty mutta tuossa nyt ei olisi mitään järkeä yhdenkään osapuolen kannalta.

Sauber

Kumpikin kuski lienee kausi kerrallaan-tyylisillä sopimuksilla. Koko tallin olemassaolo on taas kerran vaakalaudalla joten en uskalla Sauberinkaan kuskitilanteella toistaiseksi spekuloida enempää.

McLaren

Alonsolla on sopimus myös ensi kaudesta, Buttonin sopimus päättyy tähän kauteen. Stoffel Vandoorne kärkkyy kummankin kuskin paikkaa, ja McLarenilla lienee edessään viimeinen tilaisuus kiinnittää belgialainen ennen kuin muut tiimit nappaavat tämän.

Manor

Jos Mersu ei saa järkättyä Wehrleinille sopimusta muualta jatkanee saksalainen Manorilla myös ensi kaudella. Toiseen autoon sitten taas joku maksuniilo.

Haas

Ainakin Grosjean ainoastaan vuoden mittaisella sopparilla, oletettavasti myös Gutierrez. Talli varmasti tekee kaikkensa pitääkseen Grosjeanin, Gutierrezin jatkomahdollisuuksia on paha vielä arvioida kun meksikolainen on keskeyttänyt kaksi kertaa ilman omaa syytä.


Viime kausi oli siirtohuhujen suhteen melko hiljainen mutta nyt on jälleen monta mielenkiintoista liikkuvaa osaa kuskimarkkinoilla. Jatkaako Rosberg Mersulla, entä Kimi Ferrarilla? Mitä tekee Red Bull? Entäs Williams? Saako Vandoorne vihdoin mahdollisuuden ajaa täyden kauden? Spekulointi alkakoon :cool:
"Tyhmyydellä ja neroudella on se ero, että neroudella on rajansa"
-Albert Einstein

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 45411
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja Jamppa » Ma Huhti 11, 2016 20:50

2017 kauden tallit kuskeittain.

Ferrari

-Sebastian Vettel
-Valtteri Bottas

Mersu

-Lewis Hamilton
-Nico Rosberg

Red Bull

-Daniel Ricciardo
-Max Verstappen

Williams

-Felipe Massa
-Felipe Nasr

Force India

-Sergio Perez
-Nico Hulkenberg

Toro Rosso

-Carlos Sainz
-?

Haas

-Romain Grosjean
-Esteban Gutierrez

Mclaren

-Fernando Alonso
-Stoffel Vandoorne

Renault

-Pascal Wehrlein
-?

Manor

-?
-?

Sauber lopettaa tämän kauden aikana.

Avatar
J4M4N3
Weltmeister
Viestit: 6495
Liittynyt: Ma Maalis 05, 2012 16:21

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja J4M4N3 » Ma Huhti 11, 2016 21:54

Mercedes
Lewis Hamilton ja Nico Rosberg

Ferrari
Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen

Red Bull
Daniel Ricciardo ja Max Verstappen

Williams
Valtteri Bottas ja Felipe Massa

Haas
Romain Grosjean ja Alexander Rossi

Force India
Nico Hülkenberg ja Sergio Pérez

McLaren
Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne

Manor
Pascal Wehrlein ja Marcus Ericsson

Renault
Jolyon Palmer ja Kevin Magnussen

Toro Rosso
Carlos Sainz ja Pierre Gasly

Alfa Romeo (ex. Sauber)
Esteban Gutiérrez ja Felipe Nasr

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8265
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Oulu

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ma Huhti 11, 2016 22:28

J4M4N3 kirjoitti:Mercedes
Lewis Hamilton ja Nico Rosberg

Ferrari
Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen

Red Bull
Daniel Ricciardo ja Max Verstappen

Williams
Valtteri Bottas ja Felipe Massa

Haas
Romain Grosjean ja Alexander Rossi

Force India
Nico Hülkenberg ja Sergio Pérez

McLaren
Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne

Manor
Pascal Wehrlein ja Marcus Ericsson

Renault
Jolyon Palmer ja Kevin Magnussen

Toro Rosso
Carlos Sainz ja Pierre Gasly

Alfa Romeo (ex. Sauber)
Esteban Gutiérrez ja Felipe Nasr
Näistä on kyllä kovin vaikea olla sen suuremmin eri mieltä. Heittelen tarkemmin omia ajatuksiani joskus paremmalla ajalla.

Avatar
Osku90
Weltmeister
Viestit: 5062
Liittynyt: Su Touko 13, 2012 21:54
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja Osku90 » Ma Huhti 18, 2016 20:11

Tosiaan ensi kaudeksi odotellaan isoja muutoksia tallien kokoonpanoihin. Rosbergin ja Räikkösen sopimukset ovat umpeutumassa ja on mahdollista, että ainakin toinen heistä menettää paikkansa. Molempien tallien ykkösvaihtoehdot korvaajiksi lienevät Verstappen ja Ricciardo, joten jonkinlainen ketjureaktio kuskimarkkinoilla muhii. Molempien Williams-kuskien sopimukset ovat myös umpeutumassa ja tallin sisältä kuuluu heidän olevan valmiita vaihtamaan vaikka molemmat. Myös Buttonin sopimus umpeutuu McLarenilla

Ferrarin ja Mersun ongelmana on, että kumpikaan, Verstappen tai Ricciardo eivät ole vapailla markkinoilla. Verstappenin sopimus RB:n kanssa päättyy kauden 17 jälkeen ja Ricciardon sopimus on "monivuotinen". Kuitenkin Red Bullin voi olla pakko hyväksyä mahdollisuus menettää kuskeistaan toinen, pitääkseen toisen. Rosbergin jatkoa Mersulla pidän kuitenkin erittäin todennäköisenä, sillä hän on tallissa ollut sen alusta asti ja on osa perhettä. Myös maailmanmestaruus auttaisi sopimusneuvotteluissa. Ilmeisesti tällä hetkellä jatkosopimus on kiinni enää rahasta, sillä Nico tienaa vain n. puolet Hamiltonin palkasta. Tallikaverin pitäisi tulla kuitenkin toimeen Hamiltonin kanssa ja jos Nico voittaisi nyt maailmanmestaruuden, saattaisi miesten välit viilentya entisestään ja tilanne voisi muuttua sietämättömäksi. Ricciardo voisi luonteensa vuoksi asettua hyvin Hamiltonin pariksi, kun taas Verstappenin voisi aiheuttaa skismaa, kun tallissa olisi kaksi ääreisylimielistä kuskia.

Ferrarilla Vettelillä lienee jonkin verran sanavaltaa tallikaverinsa valintaan. Ricciardo lienee Ferrarin ykkösvalinta, mutta toisaalta Vettel ei välttämättä pitäisi siitä, että talliin tulisi hänet kertaalleen voittanut kuski. Olisiko Verstappenin kaappaaminen siis kuitenkin parempi vaihtoehto? Toisaalta vuosi 2017 on Vettelin sopimuksen viimeinen kausi, joten vaikka Ricciardo Ferrarilla voittaisikin Vettelin, ei talli voi hävitä. Ricciardon palkkaamatta jättäminen saattaisi kuitenkin tarkoittaa tallin maksimaalisen tulostason menettämistä.

Williams tarvitsee kuskeiltaan sponsorirahaa ja tällä hetkellä molemmilta kuskeilta sitä tulee; Massalta tosin huomattavasti enemmän. Viime kesänä Williams oli oikeasti kiinnostunut palkkaamaan talliinsa Jenson Buttonin, joka kuitenkin päätti käyttää optiovuotensa McLarenilla onnistuttuaan säilyttämään palkkatasonsa, vaikka talli yrittikin suorittaa siihen merkittävän leikkauksen. Ensi kaudeksi ei kuitenkaan optioita enää ole ja miehen olisi sorvattava kokonaan uusi sopimus tai lopettaa uransa. Alonson sopimus McLarenilla kestää vuoden 2017 loppuun, mutta Alonso ei aio jatkaa jos ensi kaudeksi suunnitellut sääntömuutokset eivät osoittaudu hänen mieleisikseen. Jos toinen nykykuskeista ei tallissa jatka nostanee McLaren Stoffel Vandoornen kisakuskikseen ensi vuodeksi.
Jules Bianchi, you'll always race in our hearts! #CiaoJules

Kamui Button
Maksukuski
Viestit: 569
Liittynyt: Pe Maalis 16, 2012 21:19

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja Kamui Button » Ti Huhti 19, 2016 8:41

Uskoisin, että Verstappenin ratkaisu määrittelee hyvin pitkälle sen mitä tulee tapahtumaan. Kärkitalleilla on varmasti omat suunnitelmansa siitä miten Max saadaan pilttuuseen.

RB yrittää varmasti saada Maxille jatkosopparia jo tämän kauden aikana.

Mersu jatkanee nykyisillä kuskeilla, Verstappen pyritään saamaan vasta kolmen vuoden päästä.

Ferrarilla olisi hyvä mahdollisuus sorvata sopimus Verstappenille... mutta onko kaveri tarpeeksi kypsä Ferrarille, toisaalta uskalletaanko mahdollinen tilaisuus jättää käyttämättä? Jos Max olisi Ferrarin saatavilla ensi kauden jälkeen, niin uskoisin tallin haluavan jatkaa Kimin sopimusta kaudelle 2017. Mikäli Max yritetään saada talliin kolmen vuoden päästä, niin Ferrari voisi hyvinkin vaihtaa toista kuskia. Räikkösen tallipaikka ei tällöin olisi pelkästään Kimin omasta halusta kiinni.

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 45411
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja Jamppa » To Huhti 21, 2016 21:03

http://www.suomif1.com/2016/04/helmut-m ... -bullilla/" onclick="window.open(this.href);return false;

Helmut Marko sanoo lähes suoraan, että Verstappen ajaa ensi kaudella Red Bullilla.

Uskoisin, että Ricciardo jatkaa tallissa ja Kvyat saa etsiä uuden työnantajan.

Avatar
Igor
GP-voittaja
Viestit: 1921
Liittynyt: To Tammi 30, 2014 17:18

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja Igor » To Huhti 21, 2016 21:05

Tuntuu minne Kvyat tuosta enää muuaalle vois mennä.
#CiaoJules

Avatar
superzeppo
Tekninen tuki
Viestit: 14038
Liittynyt: Ma Maalis 05, 2012 19:57
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja superzeppo » To Huhti 21, 2016 21:09

Kvjat saattaisi olla hyvä kuski Ferrarille tai esim. Williamsille, mutta vaikea kuvitella.

Avatar
Igor
GP-voittaja
Viestit: 1921
Liittynyt: To Tammi 30, 2014 17:18

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja Igor » To Huhti 21, 2016 21:23

superzeppo kirjoitti:Kvjat saattaisi olla hyvä kuski Ferrarille tai esim. Williamsille, mutta vaikea kuvitella.
Jos Kimi ei saa jatkosopparia niin kukas hänet korvais? Sanoisin ite et Grosjean vois olla vahvoilla Ferrarille. Sitten Williams. Jos edes toinen kuski vaihtuu niin ei sinne ole ketään sopivaa tarjolla. Kun ei se Pastori menis sinne...
#CiaoJules

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 45411
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja Jamppa » To Huhti 21, 2016 21:44

Se voi olla niin, että Pastor ajaa ensi kaudella Sauberilla.

Avatar
superzeppo
Tekninen tuki
Viestit: 14038
Liittynyt: Ma Maalis 05, 2012 19:57
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja superzeppo » Pe Huhti 22, 2016 8:36

Kyllä tuosta 2017-kaudesta saadaan vielä kaikkien aikojen antikliimaksi. Sääntömuutokset menevät aivan pieleen ja kuskisoppa menee juuri päinvastoin kaikkien toiveikkaita odotuksia. Kimi, Fernando, Jenson ja Felipe jatkavat, Pastor ostaa jostain tallipaikan, Kvjat lentää pihalle, Toro Rossolle tulee joku vielä tällä hetkellä tuntematon tyyppi ja Vandoorne jatkaa testikuskina McLarenilla. Rosbergin jatkosopimus lienee selviö. Eli ainut isompi muutos olisi Verstappenin RB-pesti.

Ei vaan. Uskon todella, että ainakin Buttonin ura päättyy tähän kauteen ja Vandoorne pääsee paiskomaan Alonson eläkekuntoon. Massa jatkanee, kuten mökillä todettiin, hän on uusi Barrichello, ajaa ihan missä vaan, kunhan ajaa. Kimi todennäköisesti jatkaa vielä yhden kauden. En tiedä onko Maikkarin propagandaa vai totta, mutta ainakin tällä kaudella on tullut Kimille paljon enemmän positiivista palautetta, kuin viime kausilla. Kvjatilla on oikeasti vaikea paikka, ellei sitten random Renault- tai Manor pesti kelpaa. Toisaalta Haasilla voisi olla Gutierrezin paikka auki ja sitä kautta tie Ferrarille kaudeksi 2018.

Avatar
Kaido
GP-voittaja
Viestit: 2279
Liittynyt: Ma Tammi 06, 2014 15:31
Paikkakunta: Tallinn

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja Kaido » Pe Huhti 22, 2016 9:27

Jos Kimi jatkaa vielä ensi vuoden niin lähden aivan varmasti katsomaan jonkun kaukokisan, Aussit tai Jenkit tai joku vastaava. Ollut haaveena jo vuosia.

Avatar
Osku90
Weltmeister
Viestit: 5062
Liittynyt: Su Touko 13, 2012 21:54
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja Osku90 » Pe Huhti 22, 2016 15:49

Kvjatin tilanne on kyllä paskamainen. Jos kaikki papparaiset jatkaa ensi kaudella, on venäläisen ura ohi. Jälleen yksi huippulahjakkuus menetetty Red Bullin ohjelmasta.
Jules Bianchi, you'll always race in our hearts! #CiaoJules

Avatar
Osku90
Weltmeister
Viestit: 5062
Liittynyt: Su Touko 13, 2012 21:54
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Re: Spekulointia kauden 2017 tallipaikoista

Viesti Kirjoittaja Osku90 » Ma Touko 16, 2016 17:30

Bottas on onneksi kahdessa viimeisessä kisassa onnistunut kääntämään kurssinsa ylös ja selvästi Massan yläpuolelle. Se on tärkein asia, mutta muuten tilanne näyttää melkoisen tuskastuttavalta. Williams on pahassa luiskassa, joka oli nähtävillä jo viime kaudella. Williamsilta olisi siis päästävä pois mahdollisimman pian, sillä siellä ei tulla taistelemaan voitoista saati mestaruuksista.

No mihin mennä? Red Bullille Bottasta ei olla oltu missään vaiheessa viemässä, kun oman akatemian ulkopuolisia sinne ei ole ennenkään otettu. Max Verstappenin kiinnittäminen kisakuskiksi on Bottaksen kannalta hyvä asia, sillä nyt Max ei ole jonossa edellä viemässä jonkin realistisemman tallin ajopaikkaa. Mersu ilmoitti odotetusti myös Rosbergin jatkavan tallissa, joten sielläkin olisi toistaiseksi penkit täynnä. Ferrarilla Kimi on ajanut yllättävän tasaisesti, joten olisikohan talli tarjoamassa Jäämiehelle jopa jatkosopimusta? Jos molemmilla osapuolilla on halu jatkaa yhteistyötä, ei Valella ole Williamsia parempaakaan paikkaa vapaana.

Ensi kaudeksi on tulossa joitain sääntömuutoksia, jotka saattavat sekoittaa voimasuhteita. Kahdella edellisellä kerralla, kun säännöt ovat muuttuneet, on Williamsilla oltu hyvin hereillä ja muutosta seuranneet kaudet ovat olleet hyviä, joskaan ei ihan kärkisijoista ollakaan taisteltu. Voisiko Renault olla hyvä vaihtoehto? Uutta tulemista tekevä valmistaja saattaa olla varikon suurimman kehityspotentiaalin omaava talli. Siihen kelkkaan olisi hyvä lähteä ja kenties päihittää vielä mahdollinen tallikaveri, kehäraakki Fernando Alonso. Toki manageritiimissä hääräävä Mika Häkkinen voisi saada ovia auki myös toisen nousevan tallin, McLarenin suuntaan, jossa aiemmin mainitun kehäraakin kanssa ajelee toinen mokoma.

No entäs tämä epävirallinen kuljettajaranking? Onko Bottas ylipäätään sen kärkipaikalla, vailla sopimusta olevista kuskeista? Jos Räikkösen ura ei jatku, ottaisiko Ferrari Bottasta ennemmin yhteyttä Pereziin, Hulkenbergiin tai Sainziin? Mielenkiintoisia nimiä kuskimarkkinoilla on myös Daniel Ricciardo, Pascal Wehrlein, Stoffel Vandoorne ja Esteban Ocon. Vandoorne lienee McLarenin ykkösvaihtoehto ja Wehrlein Mercedeksen, mutta aikaisintaan vuonna 2018. Ocon olisi ranskalaisena varmasti haluttava vaihtoehto Renaultille.

Bottas lienee siis näihin tiimeihin, joihin minä häntä olisin viemässä (Renault, McLaren) kuitenkin vasta kakkosvaihtoehto. Toivotaan miehelle nyt vaan huippusuorituksia koko loppu kauden ajan ja isompia palleja kuin Heikki Kovalaisella.
Jules Bianchi, you'll always race in our hearts! #CiaoJules

Lukittu