Elokuvat

Kaikenlaista keskustelua maan ja taivaan väliltä.
Alexei
Samurai
Viestit: 12741
Liittynyt: Ti Joulu 27, 2011 18:37

Re: Elokuvat

Viesti Kirjoittaja Alexei » To Maalis 24, 2016 12:30

Kävin eilen katsomassa kohkatun Batman v Superman -rainan. Kommentit ja huikeat juonipaljastukset spoilereissa.
Spoiler:
- Ben Affleck on loistava Batmanin / Bruce Waynen roolissa. Jeremy Irons on myös hyvä Alfredina, ja leffan parhaat dialogit käydään tämän kaksikon välillä.
- Henry Cavill on ihan hyvä Teräsmiehenä, mutta hahmo saa raivostuttavan vähän merkityksellistä dialogia osakseen.
- Wonder Woman on varsin turha ja mitäänsanomaton hahmo, leffa olisi suosiolla kannattanut pitää Batmanin ja Teräsmiehen välisenä kukkotappeluna.
- Lex Luthorin hahmo on käsikirjoitettu motiiveistaan ja alati muuttuvasta luonteestaan lähtien päin v*ttua. Eisenberg näyttelee hyvin hahmon synkimmät hetket, miksi siis pitänyt tehdä hahmosta tuollainen "pelle"?
- Sivuhahmoja ja irtonaisen oloisia "hassuja" repliikkejä on liikaa.
- "Ei sivullisia uhreja" -mantraa tungetaan oikein urakalla katsojan kurkusta alas viimeisen puolen tunnin aikana.
- Loppupuolen pahis Doomsday on paskaa CGI-mättöä. Olisi toiminut paremmin Teräsmiehen omassa leffassa ns. pääpahiksena, nyt hahmo vain lykätään väkisin ruudulle. Hahmo on selkeästi tuotu elokuvaan vain yhtä tarkoitusta varten.
- "Jumala maan päällä" -asetelma on mielenkiintoinen ja varsin hyvin pohjustettu, mutta lopulta se jää varsin irralliseksi jaksoksi elokuvan keskivaiheilla.
- Itse nyrkkitappelu Batmanin ja Teriksen välillä kestää ehkä kymmenen minuuttia, eikä hahmojen välistä henkilökohtaista skismaa pohjusteta kunnolla. Tappelun aloittava ja lopettava juonenkäänne eivät oikein toimi.
- Nyt se Zack Snyder ohjaajan pallilta hiuksista v*ttuun, ja tilalle joku oikeasti hyvä elokuvantekijä.
- Potentiaalia elokuvalla on ihan hirveästi, mutta tavaraa on aivan liian paljon. "Dawn of Justice" -teeman olisi voinut säästää kokonaan muihin elokuviin.
- Summa summarum; ajoittain viihdyttävä ja jopa loistava elokuva, mutta kokonaisuus on oikeastaan täyttä paskaa.

Avatar
Kaido
GP-voittaja
Viestit: 2279
Liittynyt: Ma Tammi 06, 2014 15:31
Paikkakunta: Tallinn

Re: Elokuvat

Viesti Kirjoittaja Kaido » Ke Huhti 06, 2016 19:31

First-person actionmättö :D

[youtube][/youtube]

Avatar
superzeppo
Tekninen tuki
Viestit: 14045
Liittynyt: Ma Maalis 05, 2012 19:57
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Elokuvat

Viesti Kirjoittaja superzeppo » Ke Huhti 06, 2016 20:05

Kaido kirjoitti:First-person actionmättö :D
Aika huikee. Menee ehkä-listalle.

Avatar
superzeppo
Tekninen tuki
Viestit: 14045
Liittynyt: Ma Maalis 05, 2012 19:57
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Elokuvat

Viesti Kirjoittaja superzeppo » La Huhti 09, 2016 20:51

Kävin tuon Hardcoren kattomassa. Oli kyllä vielä pimeempi kun traileri näyttää.
Spoiler:
Juonta ei ollut. Tyypin piti vain pysyä hengissä ja aina ei edes tiennyt, kuka on vihollinen ja kuka on ystävä. Vihollisella oli joku supersankarivoima, jota ei selitetty millään tavalla. Todennäköisesti vain siksi, ettei leffa loppuisi liian aikaisin.

Jo alkutekstit kertoivat, mitä on tulossa. Hidastuskuvia, kun puukot lävistää lihaa, luodit lentää päästä läpi jne.

Ensimmäinen kaksi minuuttia oli olevinaan jotain juonta, mutta sen jälkeen ei ollut yhtään kokonaista minuuttia, missä joku ei olisi kuollut. Useimmiten ruumiita tuli kymmeniä kerralla. Lähentelee body countissa Rambo nelosta.

Kohtaukset ovat aivan sairaita, jotkut jopa koomisia. Mitä ikinä teetkin, älä ota muikkelia mukaan tähän leffaan, siellä oli kaksi pariskuntaa ja molemmat lähtivät melko hätäisesti heti kun lopputekstit alkoivat. Saa varmaan aika monta kertaa katsoa Amelien, ennen kuin tämä on korvattu.

Oli leffa kuinka paska tahansa, olen nyt kokemusta rikkaampi. Hauskaa oli, nauroin välillä aivan kippurassa.

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 45420
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Elokuvat

Viesti Kirjoittaja Jamppa » Ke Kesä 08, 2016 21:27

Siivoton juttu elokuvan ostin tänään :cool:

Avatar
mr-nobody
Foorumin Vetomies 2014 & 2015 & 2016
Viestit: 7054
Liittynyt: Ti Syys 25, 2012 22:11
Paikkakunta: Vantaa

Re: Elokuvat

Viesti Kirjoittaja mr-nobody » To Kesä 09, 2016 6:39

Jamppa kirjoitti:Siivoton juttu elokuvan ostin tänään :cool:
"Osta anopille Niket". Meinasitko omaan firmaan jotain juttuja matkia elokuvasta? :D

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 45420
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Elokuvat

Viesti Kirjoittaja Jamppa » To Kesä 09, 2016 12:11

mr-nobody kirjoitti:
Jamppa kirjoitti:Siivoton juttu elokuvan ostin tänään :cool:
"Osta anopille Niket". Meinasitko omaan firmaan jotain juttuja matkia elokuvasta? :D
Joo vähä vinkkejä firman pyörittämiseen :cool:

Avatar
tietäjä3000
GP-voittaja
Viestit: 2238
Liittynyt: Ma Tammi 06, 2014 21:24

Re: Elokuvat

Viesti Kirjoittaja tietäjä3000 » Ma Marras 13, 2017 1:10

Netflixiin on tullut Sir Frank Williamsista ja tallista kertova dokumenttielokuva.
"Aerodynamics are for people who can't build engines" -Enzo Ferrari

Dino246
Ykköskuski
Viestit: 1031
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Elokuvat

Viesti Kirjoittaja Dino246 » La Loka 06, 2018 5:30

Olavi Virta -elokuva katstottu, ja kun odotukset oli kohtalaisen korkealla Koivusalon edellisten henkilökuvien (Kulkuri ja Joutsen, Rentun Ruusu) jälkeen niin pettymyshän tuo oli. Jäi vähän läpijuostu maku koko elokuvasta. Musiikkia oli paljon, ja se on tietenkin elokuvan parasta antia, sen verran kovasta sepästä on kysymys, mutta henkilökuva jäi jotenkin todella ohkaiseksi koska elokuvasta suurin osa oli vaan lähinnä erilaisia kuvakollaaseja jonkun laulun taustalla. Virrasta ei saatu oikein mitään irti ja hänestä luotiin aika siloiteltu kuva niin ulkoisesti kuin myös muutenkin. Toki näytettiin se miten Ola pani vieraita naisia ja joi viinaa, mutta jätettiin sujuvasti näyttämättä ne kun hän tirvoi vaimoaan turpaan tai kuritti lapsiaan säännöllisesti. Viinan käytöstäkin tuli lähinnä sellainen vaikutelma että "se nyt oli vaan sen ajan tapa", eli sitä Virran luisumista alkoholismiin ei oikein kunnolla taustoitettu. Ja ihmetyttää erityisesti se että Virran äiti oli jätetty niin olemattoman pieneen rooliin, koska Virran ex-vaimokin on myöntänyt sen että tämä anoppi oli yksi suurimpia syitä siihen miksi hän aikoinaan pakkasi kamppeensa ja lapsensa ja lähti Ruotsiin. Ja vähän erikoinen ratkaisu oli minusta sekin, että Virran ulkoinen habitus pysyi 30-luvulta 60-luvulle hyvin samanlaisena siloiteltuna ja hoikkana hurmurina, ja sitten yht'äkkiä parissa vuodessa tämä oli muuttunut täriseväksi ylipainoiseksi raihnaukoksi joka näytti vähintäänkin 30-vuotta vanhemmalta kuin tämä "kiiltokuva-Ola". Näyttelijöistä Tilkanen oli kyllä esikuvansa näköinen mutta muuten oli aika pökkelö suoritus. Malmivaara vaimona onnistui huomattavasti paremmin. Tälläkin kertaa show'n varasti Martti Suosalon ilmiömäinen Repe Helismaa, mutta Suosalolla onkin jo kokemusta tästä roolista vajaan parinkymmenen vuoden takaa. Harmi että tästä Suomen ensimmäisestä supertähdestä ei saatu aikaiseksi parempaa elokuvaa, koska materiaalia siihen kyllä olisi ollut. Mutta kyllähän tuon kerran katsoi ihan tuon musiikin ja hyvän lavastuksen sekä hyvin luodun aikalaiskuvan ansiosta. Nuo asiat Koivusalo kyllä osaa.

Dino246
Ykköskuski
Viestit: 1031
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Elokuvat

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Joulu 31, 2018 7:21

Eilen piti varsin katsoa elokuvana pettymyksen tuottaneen Louhimiehen Tuntemattoman Sotilaan laajennetun minisarjaversion ensimmäinen osa, koska minä luulen että formaattina tuollainen 5-osainen minisarja on Tuntemattomalle huomattavasti elokuvaa parempi. Sitä materiaalia on vaan yksinkertaisesti niin paljon että sitä on vaikea typistää yhteen elokuvaan, varsinkin kun Louhimies oli tuonut elokuvaan mukaan vielä kotirintamankin tapahtumia joita ei kirjassa hirveästi käsitelty. Elokuvassahan tämä ajan rajallisuus tuotti sen ongelman että elokuvasta tuli hyvin pitkälti Antti Rokan tarina, mikä tarkoitti sitä että muut hahmot jäivät hyvin pinnalliseksi ja aika lailla sivuosiin. Sikäli tämä minisarjaversio antaa nyt mahdollisuuden esitellä vähän paremmin näitä muita hahmoja ja rakentaa näitä hahmoja vähän paremmin.

Mutta formaatin muuttaminenkaan ei muuta mihinkään koko tämän Louhimiehen version perusongelmaa, joten eipä tuo katselukokemus tuosta juuri parantunut vaan kun näitä muita hahmoja tuotiin enemmän esille niin oikeastaan tämä perusongelma vaan korostui ja katselukokemus oli vielä elokuvaakin huonompi. Minun mielestäni kun tässä Louhimiehen tulkinnassa näyttelijätyö ja henkilöohjaus on kautta linjan todella heikkoa. Sinänsä hyvistäkään näyttelijöistä ei ole saatu oikein mitään irti vaan homma menee ihan repliikkien läpiluvuksi, näyttelijät eivät tunnu oikein todella sisäistäneen hahmojaan. Jussi Vatanen ei saa minusta luotua oikeaa kuvaa luotettavasta mutta vaiteliaasta Koskelasta, Hirviniemen Hietasesta puuttuu se vaikea yhdistelmä jatkuvasti äänessä olevaa velikultaa ja samalla joukkoa kasassa pitävää johtajaa, Alénin Rahikainen on kaikin puolin fiasko jne. jne. Näyttelijäsuorituksista ainoastaan Eero Ahon Rokkaa ja Hannes Suomisen Vanhalaa voi pitää ihan oikeasti onnistuneina. Muut on enemmän tai vähemmän läpilausuttuja.

Ja kun on tarina jossa murteet ovat niin isossa roolissa kuin mitä ne ovat Tuntemattomassa, koska murteita on kirjassa käytetty tuomaan esille hahmojen persoonaa ja niiden eroja, niin minusta niihin pitäisi elokuvassa kiinnittää erityisen tarkasti huomiota että ne menevät oikein. Louhimies mainosti etukäteen miten murteisiin on kiinnitetty paljon huomiota ja paikalla on ollut asiantuntijoita opettamassa näyttelijöitä ja virheet on pyritty ottamaan mahdollisimman tarkasti pois. Sen takia en ymmärräkään että miten pahasti pieleen nuo murteet on voineet mennä! Itse pohjoiskarjalaisena huomaan tietysti parhaiten täkäläisten murteiden virheet joten erityisen murheellinen esimerkki on Andrei Alénin Rahikainen jonka murteessa (tai sen yrityksessä) menee pieleen ihan kaikki. Ensinnäkin mukana on paljon ihan suoranaisia virheitä (meillä ei puhuta esim. kahavista) mutta ennen kaikkea Alénin suorituksessa tökkii se että puheesta puuttuu täkäläinen nuotti. Itämurteissa iso tekijä on se erityinen nuotti jolla me puhutaan ja sen puutteen kuulee heti, ja ei auta että sanoja "viännellään ja kiännellään" täkäläiseen tyyliin jos tuo oikea nuotti puuttuu. Alénilta todellinen floppi enkä voi käsittää miten ohjaaja ja nämä "asiantuntijat" on voineet laskea noin kelvottoman suorituksen läpi. Toinen epäonnistuja on minusta Mielosen näyttelijä joka kärsii hyvin pitkälti samasta ongelmasta kuin Alén. Sen sijan Eero Aho selviää minusta melko lailla puhtain paperein. Hirviniemen varsinaissuomen murre kuulostaa minusta että muualta Suomesta oleva näyttelijä yrittää puhua vierasta murretta ja vetää homman överiksi, ja Vatasen ja Joonas Saartamon puheesta hämäläinen nuotti ja oikeastaan murrekin puuttuu melkein kokonaan.

Toinen iso ongelma tässä versiossa on minusta Lammion roolin pienuus, ja se että Vauramo ei saa oikein puhallettua hahmoon henkeä. Pidän tätäkin ehkä henkilöohjauksesta johtuvana koska minusta Vauramo pitäisi olla noin niinkuin teoriassa ihan hyvä tuohon rooliin. Minusta yksi Tuntemattoman Sotilaan kantava teema on aina ollut se miten eri puolelta Suomea ja täysin erilaisista taustoista tulevat nuoret miehet hitsautuvat yhtenäiseksi porukaksi, ja yksi iso tekijä tässä hitsautumisessa on yhteinen viha ja halveksunta Lammiota kohtaan. Ja sitten Rokan tulon jälkeen Lammio toimii myös vastavoimana Rokalle. Sen takia ihmetytti jo elokuvaversiossa miten pieneen rooliin Lammio oli jätetty, eikä hänen roolinsa juuri sen suuremmalta vaikuttanut tässä minisarjassakaan.

Ja edelleenkin minä ihmettelen myös tuota valintaa että miksi Rahikaisesta on päätetty tehdä tuollainen iljetys. Kirjassahan korostetaan sitä moneen kertaan että Rahikainen on kyllä huijari ja pinnari, mutta kuitenkin aika joviaali tyyppi joka vaan sattuu nauttimaan siitä että pystyy vähän koijaamaan. Ja on sitten loppujen lopuksi aina solidaarinen omaa porukkaa kohtaan vaikka haluaa itse kaikesta vähän hyötyäkin. Mutta Louhimies on jostakin käsittämättömästä syystä halunnut viedä Rahikaisesta tämän puolen kokonaan pois ja tehnyt hahmosta totaalisen iljetyksen. No, ohjaajallahan on valta tehdä omia tulkintojaan eikä kirjaa tarvitse täysin orjallisesti noudattaa mutta ihan en ymmärrä tämän valinnan pointtia.

No, täytyy nuo loputkin jaksot varmaan katsastaa ihan sen takia että haluan nähdä miten hyvin tämä erilainen formaatti on saatu valjastettua tarinan eteen. Että miten hyvän tästä olisi voinut saada jos ohjaaja olisi tehnyt henkilöohjauksessa parempaa työtä eikä olisi laskenut läpi noin puolittaisia ja jopa epäonnistuneita näyttäjäsuorituksia.

Vastaa Viestiin