Asuminen/muutto!

Kaikenlaista keskustelua maan ja taivaan väliltä.
Avatar
superzeppo
Tekninen tuki
Viestit: 14045
Liittynyt: Ma Maalis 05, 2012 19:57
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Asuminen/muutto!

Viesti Kirjoittaja superzeppo » Ke Loka 03, 2018 9:15

Dino246 kirjoitti:
superzeppo kirjoitti:Muuttoilmoituksen kun tekee, niin jumaleissön alkaa puhelin soimaan. Kaksi sähkösopimusta tehnyt jo muutamassa tunnissa.
Noin 1,5 vuotta sitten muutettiin, niin ensimmäisen päivän aikana laskin 13 puhelua jossa tarjottiin sähkösopimusta. Kiva että Posti saa myydä ihan vapaasti asiakkailleen ihmisten henkilötietoja.

EDIT: Parastahan tuossa on vielä se, että kun asuu syrjäseudulla jossa on vain yksi siirtoyhtiö jota ei pysty kilpailuttamaan, ja sähkölaskusta aika suuri osa on tuota siirtomaksua, niin sillä ei ole oikeastaan mitään merkitystä keneltä sen varsinaisen energian ostaa. Ei ainakaan omalla kulutuksella kun suurimmaksi osaksi puulla lämmitetään.
Jep, siirtohinnasta avauduin jo toisessa ketjussa joskus, mutta toi on kyllä ihan sairasta. Mun käytöllä lasku siirtoyhtiöön on 50 kertainen energiaan nähden. Ja asun melkein keskustassa.

Täältä oli tuossa joku päivä puoli tuntia sähköt poikki. Joku 7800 taloutta Hämeenlinnan keskustassa ilman sähköjä Elenian alueella. Sähköt tuli takaisin, eikä missään mitään infoa asiasta. Luulis noilla hinnoilla pystyvän edes tiedottamaan.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8270
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Oulu

Re: Asuminen/muutto!

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Su Marras 25, 2018 23:11

Tänä viikonloppuna muutettiin omaan asuntoon, on se aina yks vitun operaatio :D

Hirveä homma, autolla kuskasin ensin perjantaina sen mitä sopimaan sai ja yöllä kokosin kalusteita ja lykkäsin paikoilleen. Aamulla sitten vuokrapakua hakemaan ja isoimpia kamoja roudaamaan. Perjantaina noin 25 000 askelta ja lauantaina vähän vajaa 30 000, miljoona käveltyä porrasta ja miljoona kiloa kannettua tavaraa. Reipas 42 tuntia meni samoilla silmillä ja päälle tasan 12 tunnin unet. Mutta se on nyt siinä :cool:

Ihan kiva kun on tämän päivän saanut vaan olla rauhassa :D

Dino246
Ykköskuski
Viestit: 1031
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Asuminen/muutto!

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Marras 26, 2018 7:19

BigBoss kirjoitti:Tänä viikonloppuna muutettiin omaan asuntoon, on se aina yks vitun operaatio :D
Sitä se kyllä useimmiten on. Oma viimeisin oli kyllä kanssa sellainen että vaikka muuttomatka itsessään oli todella lyhyt niin aikataulullisesti ja monessa muussakin suhteessa se oli todella haasteellinen. Uuden asunnon ex-vuokralaiset päättivät heittäytyä vähän hankalaksi ja uuden asunnon avaimet saatiin vasta klo 10 samana päivänä kun oma kämppä oli luvattu tyhjäksi klo 12 mennessä. Toki heillä oikeus tähän oli mutta olosuhteet huomioon ottaen (josta en nyt tähän käy sen enempää kertomaan) tuo oli pelkkää kiusantekoa. Mutta tämä tarkoitti sitä että oma kämppä piti saada käytännössä edellisen päivän iltaan mennessä täysin tyhjäksi että saatiin tehtyä loppusiivous muuttopäivän aamuna, joten silloin muuttopäivää edeltävänä päivänä kasattiin yksi pakettiauto, kaksi peräkärryä, kaksi farmariautoa ja yksi pienempi henkilöauto ihan tupaten täyteen tavaraa. Ja sitten heti klo 10 kun saatiin avaimet niin tuo koko kalusto uuden asunnon pihaan ja tyhjentämään että saatiin pakettiauto tyhjäksi ja takaisin edellisen kämpän pihaan varaston tyhjennystä varten. Ja nuo mulkut vuokralaiset oli järjestäneet vielä viimeisen yllätyksen kun uusi kämppä oli siivoamatta ja siellä oli vielä jotain heidän huonekalujaan jotka piti kantaa ensin ulos pois tieltä.

Kaiken kruunasi vielä se että suoraan muutosta aloiteltiin täydellinen remontti tässä uudessa asunnossa niin ei edes pystynyt purkamaan mitään muuta kuin ihan välttämättömät tavarat, ja siitä sitten sitä mukaa kun huoneita alkoi yksi kerrallaan valmistua saatiin pikkuhiljaa muutaman kuukauden aikana kaikki laatikot tyhjäksi. Mutta olipahan projekti!

Tätä edellinen muutto vuonna 2010 olikin sitten huomattavasti helpompi tapaus kun oli parin kuukauden ajan kaksi asuntoa yhtä aikaa, uutta remontoin ja vanhassa asuin. Ja sitä mukaa kun uusi alkoi valmistua niin pikkuhiljaa ajelin sinne tavaraa henkilöauton takakontillisen joka kerta kun menin sinne remppaamaan. Ja pikkuhiljaa niitä jo laittelin paikoilleenkin sikäli kun se oli mahdollista. Oli kyllä maailman stressittömin muutto se.

Vastaa Viestiin