FOORUMIN SÄÄNNÖT

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 56804
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

FOORUMIN SÄÄNNÖT

Viesti Kirjoittaja Jamppa » To Maalis 15, 2012 12:21

Näiden sääntöjen tarkoitus on, että foorumin keskustelupalsta pysyisi mahdollisimman hyvätasoisena ja ongelmattomana. Tarkoituksena ei suinkaan ole rajoittaa hyvää ja monipuolista keskustelua, vaan tehdä siitä mukavaa ja sujuvaa, sekä kaikille osapuolille mielekästä. Nämä säännöt myös pätevät koko palstalla, lähinnä yksittäisiä F1 –aiheiseen keskusteluun liittyviä käytäntöjä on erikseen tarkennettu.

Provosointi on kiellettyä. Asiansa on pystyttävä ilmaisemaan fiksusti, että turha naljailu ja vinoilu jätetään pois. Näin keskusteluista saadaan huomattavasti mielekkäämpiä kaikille käyttäjille. Myös voimasanojen käyttö on keskustelun kannalta tarpeetonta, asiansa pitäisi pystyä ilmaisemaan käyttäen siistiä kieltä.

Kaikkien käyttäjien, sekä muiden henkilöiden herjaaminen ja loukkaaminen on kiellettyä. Myös henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoittelu sekä yhteystietojen julkaiseminen (esim. puhelinnumerot) on kiellettyä. Kaikenlainen ylimääräistä vaivaa aiheuttava häiriköinti on myös rangaistavaa. Tämä koskee myös esimerkiksi F1-kuljettajia koskevaa keskustelua, joista ei tule käyttää herjaavia lempinimiä tai muutenkaan pilkata näitä sanallisesti.

Jokainen uusi otsikko tulee kirjoittaa aiheeseen liittyvälle alueelle. Kaikille muille alueille sopimattomat otsikot tulee sijoittaa yleisen alueen (Formula 1) keskusteluun. Jokaisessa otsikossa käytävä keskustelu pitää liittyä jotenkin kyseisen ketjun aiheeseen. Pyritään käyttämään jo olemassa olevia ketjuja. Jos sellaista ei löydy, niin siinä tapauksessa voi perustaa uuden ketjun. Jos uuden ketjun perustaa, on syytä tuoda avausviestissä selkeästi ilmi, mistä aiheesta kyseisessä ketjussa on tarkoitus keskustella.

Jos foorumille lähettää uutisen, tulee lähde ilmoittaa. Viestistä tulee myös käydä ilmi, mikä osa viestistä on muualta lainattua tekstiä, ja mikä omaa tekstiä. Tämä onnistuu kätevästi käyttämällä ”Quote”-työkalua viestinlähetyskentässä.

Formula 1 –aiheiset äänestykset on suotavaa tehdä Formula 1 –alueelle, jotta kuljettajia ja talleja koskevat keskustelualueet säilyvät siistimpänä. Foorumin yleisen ilmeen ja luettavuuden kannalta pyritään lähettämään isokokoiset kuvat omaan erilliseen ketjuunsa, joka löytyy Formula 1 –alueelta. Kuvia voi toki lähettää myös kuljettajia ja talleja koskeviin keskusteluihin, mutta tällöin on suotavampaa käyttää ”Lisää kuva”-toimintoa viestinlähestyskentässä, jotta foorumi säilyy luettavuudeltaan selkeämpänä.

Ylläpitäjä/moderaattorit siirtävät tarpeen vaatiessa otsikot oikeille alueille, lukitsevat otsikoita tai poistavat tarpeettomia viestejä. Ylläpitäjä/moderaattorit voivat myös muuttaa ketjujen otsikot vastaamaan oikeaa keskustelunaihetta. Ylläpitotiimin tarkoituksena ei missään tapauksessa ole rajoittaa hyvää ja monipuolista keskustelua, vaan valvoa ja ylläpitää foorumin toimintoja.

Kaikenlainen mainostaminen foorumilla ilman ylläpidon lupaa on kiellettyä.

Yllämainittujen sääntöjen rikkomisesta foorumin ylläpitotiimi antaa harkintansa mukaisesti huomautuksia/varoituksia tai asettavat käyttäjän määräajaksi "jäähylle". Ketään ei laiteta jäähylle suoraan, vaan ensin pyritään antamaan huomautus, jota seuraa tarpeen vaatiessa varoitus. Vasta viimeisenä toimenpiteenä käytetään sääntöjä rikkoneen käyttäjän laittamista jäähylle.

Jos mielestäsi säännöissä on jotain epäselvyyttä, niihin pitäis lisätä jotain tai jotain muuta sääntöjä koskevaa asiaa on mielessä, niin allekirjoittaneelle vaan yv:tä tulemaan.

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 56804
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Kirjoittaja Jamppa » Su Tammi 20, 2013 12:28

Säännöt on nyt päivitetty ajantasalle. Jokaisen on hyvä tutustua niihin.

Lukittu