Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Keskustelua muista moottoriurheilu lajeista.
Dino246
Prost
Viestit: 8444
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Pe Marras 18, 2022 15:56

Myös Hyundai vahvisti kuljettajansa, ja meni juuri kuten arvelinkin. Eli Neuville ja Lappi ajaa täydet ohjelmat, Sordo ja Breen vuorottelee kolmosautossa. Suniselle jäi kuin jäikin luu käteen. Ajaa ilmeisesti Hyundain rally2-autolla ja myös jonkin verran testiä rally1-autolla.

Dino246
Prost
Viestit: 8444
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Pe Marras 18, 2022 21:56

Nyt on liikkeellä sellaistakin huhua, että Tänak pistäisi Monster Energyn tuella pystyyn tiimin jossa ajaisi hänen lisäkseen Oliver Solberg. Autona olisi Ford.

Lisäksi huhuillaan, että Toyota vuokraisi neljättä autoa jollekin niissä ralleissa, joita Ogier ei halua ajaa. Spekulaatioissa pyörii ainakin Pierre-Louis Loubet'n nimi.

Eli hyvällä tuurilla ensi kaudella nähtäisiin paitsi nuo Monsterin kaksi Fordia niin myös mahdollisesti 2-3 M-Sportin Fordia (Greensmith, Fourmaux, Loeb?), lisäksi kaikissa kisoissa neljä Toyotaa ja kolme Hyundaita.

Dino246
Prost
Viestit: 8444
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Su Marras 20, 2022 8:11

Lappi avasi tuota Hyundai-siirtoa, että ymmärrettävästi ratkaiseva tekijä oli se että Hyundai tarjosi täyttä koko kauden ohjelmaa. Toyota ei pystynyt tarjoamaan mitään varmaa, ja viime kausikin oli kuulemma vähän hankala kun Ogier muutteli mieltään kauden aikana useaan kertaan ja Lapille tieto tuli aina varsin lyhyellä varoitusajalla. Tälle kaudelle olisi ollut tarjolla samaa, koska Ogier ei ilmeisesti ole vieläkään lyönyt lukkoon mitä ralleja aikoo ajaa, joten ymmärrettävää että Lappi tarttui Hyundain tarjoukseen.

Tuosta Loubet'n mahdollisesta Toyota-kuviosta muuten sellainen mielenkiintoinen yksityiskohta, että tuossa kuviossa Toyotan neljännessä autossa olisi aina sama kartturi mutta kuljettaja vaihtuisi. Ogierhan ajoi jo Japanin kisassa Loubet'n vakiokartturin Vincent Landais'n kanssa, ja hänellä on jo tehty sopimus ensi kauden kisoistakin Landais'n kanssa. Mikäli Loubet sitten vuokraisi Toyotan niihin kisoihin mitkä Ogier jättää välistä, niin hän voisi edelleen jatkaa yhteistyötä tutun kartturin kanssa.

Rallit.fi uutisoi myös tuosta espanjalaislehden uutisesta, minkä mukaan Tänakin ja Märtinin RedGrey-tiimi lähtisi ajattamaan Rally1-Fordeja Monsterin rahoittamana. Ei tuo niin kovin kaukaa haetulta kuviolta kuulosta, kun Tänakilla on jonkinlainen tiimi valmiina, Monster on satsannut paljon rahaa Solbergiin ja haluaa tälle varmasti ajopaikan ensi kaudelle, ja M-Sportin autovuokraamo saisi tuosta todennäköisesti tuloja oman tiiminsä pyörittämiseen. Yrittäisikö Wilson sitten mahdollisesti houkutella Loebin ajamaan enemmän kisoja kun homma näytti edelleen sujuvan varsin hyvin?

Voiko tämä todellakin pitää paikkansa? Ott Tänakista rävähti villi huhu

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 56693
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Jamppa » Ti Marras 22, 2022 18:22

https://www.is.fi/ralli/art-2000009219507.html

Fordin mukaan Tänäk pyytää liikaa palkkaa.

Vastaa Viestiin