NHL - National Hockey League

Keskustelua muusta urheilusta.
BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8492
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ma Loka 07, 2019 15:34

Dino246 kirjoitti:
Ma Loka 07, 2019 13:17
Sebastian Aholla ollut jostakin syystä vähän vaikea kauden aloitus vaikka sai näistä nuorista suomalaistähdistä ihan ensimmäisenä sopimusasiat kuntoon ja pääsi valmistautumaan kauteen hyvissä ajoin. Kolmessa pelissä saldona 0+0 ja -1. Toki Aho tekee paljon myös ns. näkymätöntä työtä joka hyödyttää joukkueen peliä mutta monien mukaan viime yönä pelatussa pelissä hän pelasi kokonaisuudessaan heikohkon pelin. Carolinan suomalaista sen sijaan Erik Haula ja Teuvo Teräväinen on saaneet erinomaisen lähdön kauteen. Haulalle maali jokaisessa kolmessa pelissä ja Teräväiselle vastaavasti syöttöpinnat, ja kuuleman mukaan Teräväinen on ollut joukkueen tärkeimpiä hyökkääjiä näissä peleissä.

Mikko Rantanen on sen sijaan aloittanut hienosti, kahteen peliin 3+1, ja myös Roope Hintz on lunastanut niitä odotuksia mitä viime kevään perusteella hänen niskaansa on laitettu. Kolmessa pelissä 3+0 on hyvä saldo. Patrik Laineelle viime yönä kauden ensimmäinen maali mutta tuota karmeaa avauspeliä (-3) lukuun ottamatta Laine on kerännyt kiitosta siitä että on kehittänyt peliään monipuolisempaan suuntaan ja tehnyt mm. hyviä kiekonriistoja. Ja 1+2 kolmeen peliin ei ole huono saldo pisteidenkään valossa.
Edellä mainitsemiltasi kyllä oikein hyvät aloitukset kauteen. Rantanen nyt jatkaa suunnilleen siitä mihin viime kaudella jäi, samoin Hintz joka voi tällä kaudella lyödä isostikin läpi. Erityisen iloinen olen Laineen hyvästä startista, vaikuttaisi pelit alkaneen ihan kivasti ja sai heti onnistumisiakin pisteiden merkeissä. Kaippa se Ahokin siitä heräilee.

Ville Heinola on ollut ehkä suurin yksittäinen yllätys, asiantuntijatkin puhuu jo, että jos hän jatkaa samalla lailla niin ei ole mitään mahdollisuutta, että häntä lähettettäisiin 9 pelin jälkeen pois. Nyt vaan kaikki irti tilanteesta, kun on tonttia tarjolla.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1705
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Loka 07, 2019 21:36

BigBoss kirjoitti:
Ma Loka 07, 2019 15:34

Ville Heinola on ollut ehkä suurin yksittäinen yllätys, asiantuntijatkin puhuu jo, että jos hän jatkaa samalla lailla niin ei ole mitään mahdollisuutta, että häntä lähettettäisiin 9 pelin jälkeen pois. Nyt vaan kaikki irti tilanteesta, kun on tonttia tarjolla.
Heinola on ollut ihan huikea. 18-vuotias kolli vetää kuin veteraani ja viime yönä Winnipegin pakeista toiseksi eniten peliaikaa (yli 23 minuuttia). Heinolan tilannetta auttaa että tuo Big Buffin tilanne on vieläkin epäselvä, Winnipeg menetti kesän aikana monta runkopuolustajaa ja nyt vielä kaiken lisäksi Josh Morrissey loukkaantui ja Nathan Beaulieu on jo ennestään loukkaantuneena. Voi hyvinkin olla että Winnipegillä ei ole yksinkertaisesti varaa lähettää Heinolaa pois jos jatkaa tällä tasolla, vaikka sieltä nyt Sami Niku on pikkuhiljaa toipumassa pelikuntoon ja Winnipeg joutunee pakkikaupoillakin vielä ehkä käymään mikäli Buff päättää lopettaa uransa.

Alkukauden suomalaisonnistujiin voi nostaa myös Miro Heiskasen, jolta toki jo saattoi odottaakin hyvää kautta. Dallasin kauden aloitus on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut mutta Heiskanen tuntuu keräävän jatkuvaa ylistystä otteistaan. Ja joukkueessa joka on onnistunut tekemään vain 6 maalia kolmessa pelissä, 1+1 on pakille ihan oiva saldo. Edellä pisteissä on vain Hintz ja Mattias Jänmark. Kova on muuten tuokin saldo että Hintz on tehnyt puolet Dallasin maaleista tällä kaudella.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8492
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ti Loka 08, 2019 16:47

Koska ennustaminen on kivaa, ennustan seuraavaksi miten alkanut kausi tulee menemään. Vaikka muutamat pelit on jo pelattu ja joidenkin kohdalla tilanne on jo ihan päinvastainen kuin minun ajatuksissani niin pysyn silti omassa kannassani. Kausi on pitkä ja paljon ehtii vielä tapahtua.

Aloitetaan lännestä.

Keskinen divisioona:

1. Nashville. Erittäin kovatasoinen divisioona ja vaikea valita ykköstä. Uskon kuitenkin, että Nashvillella on paras kokonaispaketti ja jos se saadaan toimimaan niin voittavat oman divisioonansa. Mestarikandidaatti.
2. Dallas. Vahvistuivat kesän aikana isosti ja odotan Dallasilta tällä kaudella suuria. Alku ei ole ollut hyvä, kun alla on heti kolmesta pelistä kolme tappiota. Jos saavat pelin toimimaan voivat mennä keväällä pitkällekin, ei ollut viime vuonnakaan konferenssifinaalit kaukana. Jos taas kelkka ei pian käänny, voi kausi olla jo jouluun mennessä pilalla.
3. Colorado. Vähän samat odotukset kuin Dallasilla. Joukkue on kovassa nousussa ja ykkösketju on ehkä koko liigan paras. Leveyttäkin on viime kautta enemmän, joten kaiken järjen mukaan pitäisi mennä helposti pudotuspeleihin. Tämän kauden musta hevonen, joka voi mennä päätyynkin asti.
4. St. Louis. Erittäin kova joukkue, vaikka laitoinkin vasta neljänneksi. Jos mestaruuskrapula ei vaivaa ja Binnington on muutakin kuin yhden kauden ihme niin voivat voittaa tämän divisioonan. Mestarikandidaatti.
5. Winnipeg. Hyökkäys on hyvä, mutta puolustus on heikentynyt isosti. Laineen pitää onnistua ja puolustukseen tarvitaan joku täsmähankinta. Taistelee pudotuspelipaikasta ja menee jatkoon viimeisten joukossa jos sinne pääsee. Jos Dallas floppaa niin Jets mennee jatkopeleihin.
6. Chicago. Ei asiaa pudotuspeleihin.
7. Minnesota. Ei asiaa pudotuspeleihin.

Tyynenmeren divisioona:

1. Vegas. Todella hyvä joukkue. Taistelevat Calgaryn kanssa divisioonansa voitosta. Mestarikandidaatti.
2. Calgary. Yksi viime kauden isoja onnistujia runkosarjassa. Matka katkesi silloin lyhyeen, mutta nyt vuoden kokeneempana kaikki on taas mahdollista. Maalivahtipeli lienee isoin kysymysmerkki, joten en pidä mestarikandidaattina.
3. San Jose. Joukkue ikääntyy ja menestysikkuna on sulkeutumassa. Nyt on ehkä viimeinen mahdollisuus menestyä. Taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista.
4. Arizona. Toinen tämän kauden musta hevonen. Viime vuonna ei jäänyt kauas pudotuspelipaikasta ja joukkue vahvistui Kesselillä, joten ehkä tänä vuonna. Taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista San Josen ja Winnipegin kanssa.
5. Edmonton. Vielä ei riitä vaikka pääsevätkin lähemmäs kuin edellisellä kaudella.
6. Vancouver. Ei asiaa pudotuspeleihin.
7. Anaheim. Ei asiaa pudotuspeleihin.
8. LA Kings. Ehkä liigan hitain joukkue. Ei asiaa pudotuspeleihin.

Sitten itään:

Atlantin divisioona:

1. Tampa Bay. Ehkä suurin ennakkosuosikki tällekin kaudelle. Alku on ollut vähän kankea, mutta kaiken järjen mukaan pitäisi voittaa divisioonansa. Mestarikandidaatti.
2. Boston. Äärimmäisen kova joukkue. Taistelee divisioonan voitosta. Mestarikandidaatti.
3. Florida. Tämä on ehkä kaikista kovin divisioona, mutta Floridalla on kaikki eväät menestyä tällä kaudella. Idän musta hevonen.
4. Toronto. Hyökkäys on liigan tulivoimaisimpia, maalivahtipelikin on hyvää, mutta puolustus jättää paljon toivomisen varaa. Minä uskon, että se on taas first round exit ja Babcockille kenkää.
5. Montreal. Missä tahansa muussa divisioonassa Montreal voisi päästä jatkoon, mutta ei tässä. Taistelee kuitenkin viimeisistä paikoista.
6. Buffalo. Tekee hidasta nousua, mutta ei vieläkään pudotuspeleihin.
7. Detroit. Mielestäni ei mitään asiaa pudotuspeleihin. Kauden alku on kuitenkin ollut hyvä, joten saa nähdä pysyykö vire.
8. Ottawa. Ei pudotuspeleihin.

Metropolien divisioona:

1. Carolina. Yllätyin itsekin, mutta Carolina on oikeasti kova joukkue. Puolustus on ihan liigan parhaimmistoa. Pienellä varauksella mestarikandidaatti.
2. Washington. Joukkue ikääntyy ja menestysikkuna on sulkeutumassa heilläkin lähivuosina. Toistaiseksi kuitenkin edelleen kova tekijä ja mennee helposti pudotuspeleihin.
3. Pittsburgh. Odotan vaikeaa kautta, koska joukkue on heikentynyt ja nyt meni Malkin ja Bjugstadkin pitkäksi aikaa sairastuvalle. Taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista. En ylläty jos pääsee enkä ylläty, jos ei pääse. Uskon kuitenkin että jatkoon mennään viimeisten joukossa.
4. Philadelphia. Kaikki eväät pudotuspelipaikkaan on olemassa. Taistelee jatkoonpääsystä ja mennee jatkoon.
5. New Jersey. Vahvistui isosti kesällä ja odotukset ovat korkealla. Taistelee divisioonan sijoista 3-5, mutta ei riitä vielä tällä kaudella.
6. Columbus. Heikkeni ehkä eniten kesän aikana. Ei asiaa pudotuspeleihin.
7. NY Rangers. Vahvistui isosti kesällä, mutta ei vielä tänä vuonna pudotuspeleihin.
8. NY Islanders. Ei pudotuspeleihin.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1705
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ti Loka 08, 2019 19:33

Aika lailla hyvät analyysit, ei voi olla isosti eri mieltä mistään. Minun näkemys on että selkein divisioonien voittajasuosikki löytyy tyynenmeren divisioonasta - Vegas on vaan selkeästi tasapainoisin tuon divisioonan joukkueista. Calgarylla ja San Josella ei minusta riitä maalivahdit, Arizonalla on taas vahva maalivahtiosasto (mikäli Raanta pysyisi kerrankin ehjänä) mutta muuten antavat vähän tasoitusta. Edmontonilla sakkaa myös maalivahtiosasto (Smith oli ihan kammottava edellisessä pelissä ja Koskisen tasaisuus ei taida riittäö ykkösvahdiksi) ja muilla on ongelmia muilla osastoilla tai kaikilla osastoilla.

Muissa divisioonissa on tasaisempaa ja löytyy enemmän potentiaalisia yllättäjiä. Tampan ja Bostonin nostaisin ykkössuosikeiksi mutta on siellä monta sellaista ketkä voivat yllättää.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8492
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ti Loka 08, 2019 20:12

Minun mielestäni idässä on tasan kaksi mestarisuosikkia, Tampa ja Boston. Nostan ehkä Bostonin koko kauden suosikiksi, joskin Tampalla on myös eväät mennä päätyyn asti, jos ei taas sula tosipeleissä. Carolina on myös potentiaalinen yllättäjä, mutta en jotenkin usko, että viime vuoden temppu toistuisi.

Lännessä näkisin isoimpina suosikkeina Vegasin, Nashvillen ja ehkä myös St. Louisin. Myös Coloradolla ja Dallasilla on potentiaalia yllättää.

Laitoin jo tuossa kauden alla muutaman rahan Boston-Vegas ja Boston-Nashville finaaliparille :D

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1705
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ke Loka 09, 2019 6:23

BigBoss kirjoitti:
Ti Loka 08, 2019 20:12
Laitoin jo tuossa kauden alla muutaman rahan Boston-Vegas ja Boston-Nashville finaaliparille :D
Ei huonoja vetoja.

Suomalaisittain taas ihan kohtalainen kierros viime yönä. Ahokin avasi lopulta maali-/pistetilinsä kun teki tyhjiin Carolinan 6-3 voiton varmistaneen maalin. Teräväiselle 1+1. Haulakin oli taas todella lähellä maalintekoa mutta Dzingel ehti ensin ja Haula jäi nyt nollille. Myös Floridan Barkoville kaksi syöttöpistettä samassa pelissä. Hintz jatkoi maaliputkeaan ja teki taas yhden kun Dallas voitti Washingtonin 4-3, Lindellille syöttö. Mutta illan tähti oli taas Patrik Laine joka on kyllä aloittanut kauden todella vahvasti. Laineelle ja Scheifelelle molemmille 0+3 ja raporttien mukaan Laine pelannut taas myös todella vahvaa kiekotonta peliä. Tuossa pelissä myös Ville Heinolalle uran avausmaali.

Laine vaikuttaisi kyllä ottaneen itseään niskasta kiinni ja on panostanut selkeästi siihen että saa parannettua niitä asioita mistä häntä on eniten kritisoitu. Vaikka joukkueharjoitukset jäikin vähiin niin Laine on kuulemma ollut poikkeuksellisesti heinäkuusta asti jäällä, ja se näkyy luistelusta tällä hetkellä. Lisäksi näyttää selkeästi panostaneen myös tuohon kiekottomaan peliin ja karvaamiseen että ei olisi enää se kentällisen "vapaamatkustaja" vaan tekee kovasti töitä ketjun pelin eteen. Haastattelussa kertoi myös että vaikka edelleen kotona pelailee pleikkarilla niin on jättänyt sen nyt pelimatkoilta pois ja pyrkii etsimään muuta tekemistä pelireissuille. Tuossa samassa haastattelussa kävi myös ilmi että Laine on alkanut jonkinlaiseksi "isoveljeksi" Ville Heinolalle, ja vaikka Laine on jo siinä asemassa että saisi pelireissuille halutessaan oman hotellihuoneen niin on nyt ainakin aluksi alkanut Heinolan kämppikseksi että saa autettua nuorta kaveria vähän alkuun NHL-kuvioissa. Hienolta kuulostaa tällä hetkellä Laineen tekeminen ja toivottavasti tuo tulosta jatkossakin tähän tahtiin. 1+5 on Laineelle vähän epätavallinen lukema mutta onhan tuo neljään peliin aika mukava saldo kun plusmiinus-saldokin näyttää nyt +2:ta.

Musita kun suomalaisista, Sergei Bobrovskilla ei ole ollut mikään ihan unelma-avaus kaudelle. Kahden ensimmäisen pelin torjuntaprosentti oli vaatimaton 89,1 ja nyt kolmannessa pelissä Carolina pommitti Bobrovskin vaihtoon ja torjuntaprosentiksi jäi murheellinen 71,4. Vastustajatkaan ei toki ole olleet sieltä helposta päästä kun ovat kohdanneet kahdesti Tampan ja nyt kerran Carolinan, mutta kymppimiljoonan miehelle silti vähän heikot lukemat on kyllä kun kolmen pelin jälkeen on kaksi tappiota ja 85,9%.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1705
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Pe Loka 11, 2019 6:25

Laine iski itsensä juuri NHL:n pistepörssin jaetulle kärkipaikalle. Voitopelissä Minnesotaa vastaan Laineelle 2+2 ja +4. Tuntuisi toimivan nyt se epäilty kemia Scheifelen ja Wheelerin kanssa, kaksi peliä ykkösketjussa ja tehot näissä nyt 2+5. Ja mikä silmiinpistävää esim. tässä Minnesota-pelissä, niin Laineelle eniten taklauksia ja kiekonriistoja koko Winnipegin joukkueesta. Laine on nyt ihan selkeästi laittanut työhaalarit päälle ja haluaa näyttää että on muutakin kuin selkä suorana surffaileva ja maalipaikkoja odottava snaipperi.

Nyt on jännä nähdä minkälainen kansitakkien suhina Suomessa käy jos Laine jatkaa tällä tavalla läpi kauden. Kun on lukenut facebook-keskusteluja ja uutisten kommenttiosioita kesän ja syksyn aikana niin Lainehan on saanut todella rajua kritiikkiä suomalaisilta ja hänet on tuomittu tuon viime kauden perusteella täydeksi luuseriksi ja ylimieliseksi ja yliarvostetuksi kusipääksi.

Vastaa Viestiin