NHL - National Hockey League

Keskustelua muusta urheilusta.
BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8645
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ma Loka 07, 2019 15:34

Dino246 kirjoitti:
Ma Loka 07, 2019 13:17
Sebastian Aholla ollut jostakin syystä vähän vaikea kauden aloitus vaikka sai näistä nuorista suomalaistähdistä ihan ensimmäisenä sopimusasiat kuntoon ja pääsi valmistautumaan kauteen hyvissä ajoin. Kolmessa pelissä saldona 0+0 ja -1. Toki Aho tekee paljon myös ns. näkymätöntä työtä joka hyödyttää joukkueen peliä mutta monien mukaan viime yönä pelatussa pelissä hän pelasi kokonaisuudessaan heikohkon pelin. Carolinan suomalaista sen sijaan Erik Haula ja Teuvo Teräväinen on saaneet erinomaisen lähdön kauteen. Haulalle maali jokaisessa kolmessa pelissä ja Teräväiselle vastaavasti syöttöpinnat, ja kuuleman mukaan Teräväinen on ollut joukkueen tärkeimpiä hyökkääjiä näissä peleissä.

Mikko Rantanen on sen sijaan aloittanut hienosti, kahteen peliin 3+1, ja myös Roope Hintz on lunastanut niitä odotuksia mitä viime kevään perusteella hänen niskaansa on laitettu. Kolmessa pelissä 3+0 on hyvä saldo. Patrik Laineelle viime yönä kauden ensimmäinen maali mutta tuota karmeaa avauspeliä (-3) lukuun ottamatta Laine on kerännyt kiitosta siitä että on kehittänyt peliään monipuolisempaan suuntaan ja tehnyt mm. hyviä kiekonriistoja. Ja 1+2 kolmeen peliin ei ole huono saldo pisteidenkään valossa.
Edellä mainitsemiltasi kyllä oikein hyvät aloitukset kauteen. Rantanen nyt jatkaa suunnilleen siitä mihin viime kaudella jäi, samoin Hintz joka voi tällä kaudella lyödä isostikin läpi. Erityisen iloinen olen Laineen hyvästä startista, vaikuttaisi pelit alkaneen ihan kivasti ja sai heti onnistumisiakin pisteiden merkeissä. Kaippa se Ahokin siitä heräilee.

Ville Heinola on ollut ehkä suurin yksittäinen yllätys, asiantuntijatkin puhuu jo, että jos hän jatkaa samalla lailla niin ei ole mitään mahdollisuutta, että häntä lähettettäisiin 9 pelin jälkeen pois. Nyt vaan kaikki irti tilanteesta, kun on tonttia tarjolla.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 2145
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Loka 07, 2019 21:36

BigBoss kirjoitti:
Ma Loka 07, 2019 15:34

Ville Heinola on ollut ehkä suurin yksittäinen yllätys, asiantuntijatkin puhuu jo, että jos hän jatkaa samalla lailla niin ei ole mitään mahdollisuutta, että häntä lähettettäisiin 9 pelin jälkeen pois. Nyt vaan kaikki irti tilanteesta, kun on tonttia tarjolla.
Heinola on ollut ihan huikea. 18-vuotias kolli vetää kuin veteraani ja viime yönä Winnipegin pakeista toiseksi eniten peliaikaa (yli 23 minuuttia). Heinolan tilannetta auttaa että tuo Big Buffin tilanne on vieläkin epäselvä, Winnipeg menetti kesän aikana monta runkopuolustajaa ja nyt vielä kaiken lisäksi Josh Morrissey loukkaantui ja Nathan Beaulieu on jo ennestään loukkaantuneena. Voi hyvinkin olla että Winnipegillä ei ole yksinkertaisesti varaa lähettää Heinolaa pois jos jatkaa tällä tasolla, vaikka sieltä nyt Sami Niku on pikkuhiljaa toipumassa pelikuntoon ja Winnipeg joutunee pakkikaupoillakin vielä ehkä käymään mikäli Buff päättää lopettaa uransa.

Alkukauden suomalaisonnistujiin voi nostaa myös Miro Heiskasen, jolta toki jo saattoi odottaakin hyvää kautta. Dallasin kauden aloitus on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut mutta Heiskanen tuntuu keräävän jatkuvaa ylistystä otteistaan. Ja joukkueessa joka on onnistunut tekemään vain 6 maalia kolmessa pelissä, 1+1 on pakille ihan oiva saldo. Edellä pisteissä on vain Hintz ja Mattias Jänmark. Kova on muuten tuokin saldo että Hintz on tehnyt puolet Dallasin maaleista tällä kaudella.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8645
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ti Loka 08, 2019 16:47

Koska ennustaminen on kivaa, ennustan seuraavaksi miten alkanut kausi tulee menemään. Vaikka muutamat pelit on jo pelattu ja joidenkin kohdalla tilanne on jo ihan päinvastainen kuin minun ajatuksissani niin pysyn silti omassa kannassani. Kausi on pitkä ja paljon ehtii vielä tapahtua.

Aloitetaan lännestä.

Keskinen divisioona:

1. Nashville. Erittäin kovatasoinen divisioona ja vaikea valita ykköstä. Uskon kuitenkin, että Nashvillella on paras kokonaispaketti ja jos se saadaan toimimaan niin voittavat oman divisioonansa. Mestarikandidaatti.
2. Dallas. Vahvistuivat kesän aikana isosti ja odotan Dallasilta tällä kaudella suuria. Alku ei ole ollut hyvä, kun alla on heti kolmesta pelistä kolme tappiota. Jos saavat pelin toimimaan voivat mennä keväällä pitkällekin, ei ollut viime vuonnakaan konferenssifinaalit kaukana. Jos taas kelkka ei pian käänny, voi kausi olla jo jouluun mennessä pilalla.
3. Colorado. Vähän samat odotukset kuin Dallasilla. Joukkue on kovassa nousussa ja ykkösketju on ehkä koko liigan paras. Leveyttäkin on viime kautta enemmän, joten kaiken järjen mukaan pitäisi mennä helposti pudotuspeleihin. Tämän kauden musta hevonen, joka voi mennä päätyynkin asti.
4. St. Louis. Erittäin kova joukkue, vaikka laitoinkin vasta neljänneksi. Jos mestaruuskrapula ei vaivaa ja Binnington on muutakin kuin yhden kauden ihme niin voivat voittaa tämän divisioonan. Mestarikandidaatti.
5. Winnipeg. Hyökkäys on hyvä, mutta puolustus on heikentynyt isosti. Laineen pitää onnistua ja puolustukseen tarvitaan joku täsmähankinta. Taistelee pudotuspelipaikasta ja menee jatkoon viimeisten joukossa jos sinne pääsee. Jos Dallas floppaa niin Jets mennee jatkopeleihin.
6. Chicago. Ei asiaa pudotuspeleihin.
7. Minnesota. Ei asiaa pudotuspeleihin.

Tyynenmeren divisioona:

1. Vegas. Todella hyvä joukkue. Taistelevat Calgaryn kanssa divisioonansa voitosta. Mestarikandidaatti.
2. Calgary. Yksi viime kauden isoja onnistujia runkosarjassa. Matka katkesi silloin lyhyeen, mutta nyt vuoden kokeneempana kaikki on taas mahdollista. Maalivahtipeli lienee isoin kysymysmerkki, joten en pidä mestarikandidaattina.
3. San Jose. Joukkue ikääntyy ja menestysikkuna on sulkeutumassa. Nyt on ehkä viimeinen mahdollisuus menestyä. Taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista.
4. Arizona. Toinen tämän kauden musta hevonen. Viime vuonna ei jäänyt kauas pudotuspelipaikasta ja joukkue vahvistui Kesselillä, joten ehkä tänä vuonna. Taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista San Josen ja Winnipegin kanssa.
5. Edmonton. Vielä ei riitä vaikka pääsevätkin lähemmäs kuin edellisellä kaudella.
6. Vancouver. Ei asiaa pudotuspeleihin.
7. Anaheim. Ei asiaa pudotuspeleihin.
8. LA Kings. Ehkä liigan hitain joukkue. Ei asiaa pudotuspeleihin.

Sitten itään:

Atlantin divisioona:

1. Tampa Bay. Ehkä suurin ennakkosuosikki tällekin kaudelle. Alku on ollut vähän kankea, mutta kaiken järjen mukaan pitäisi voittaa divisioonansa. Mestarikandidaatti.
2. Boston. Äärimmäisen kova joukkue. Taistelee divisioonan voitosta. Mestarikandidaatti.
3. Florida. Tämä on ehkä kaikista kovin divisioona, mutta Floridalla on kaikki eväät menestyä tällä kaudella. Idän musta hevonen.
4. Toronto. Hyökkäys on liigan tulivoimaisimpia, maalivahtipelikin on hyvää, mutta puolustus jättää paljon toivomisen varaa. Minä uskon, että se on taas first round exit ja Babcockille kenkää.
5. Montreal. Missä tahansa muussa divisioonassa Montreal voisi päästä jatkoon, mutta ei tässä. Taistelee kuitenkin viimeisistä paikoista.
6. Buffalo. Tekee hidasta nousua, mutta ei vieläkään pudotuspeleihin.
7. Detroit. Mielestäni ei mitään asiaa pudotuspeleihin. Kauden alku on kuitenkin ollut hyvä, joten saa nähdä pysyykö vire.
8. Ottawa. Ei pudotuspeleihin.

Metropolien divisioona:

1. Carolina. Yllätyin itsekin, mutta Carolina on oikeasti kova joukkue. Puolustus on ihan liigan parhaimmistoa. Pienellä varauksella mestarikandidaatti.
2. Washington. Joukkue ikääntyy ja menestysikkuna on sulkeutumassa heilläkin lähivuosina. Toistaiseksi kuitenkin edelleen kova tekijä ja mennee helposti pudotuspeleihin.
3. Pittsburgh. Odotan vaikeaa kautta, koska joukkue on heikentynyt ja nyt meni Malkin ja Bjugstadkin pitkäksi aikaa sairastuvalle. Taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista. En ylläty jos pääsee enkä ylläty, jos ei pääse. Uskon kuitenkin että jatkoon mennään viimeisten joukossa.
4. Philadelphia. Kaikki eväät pudotuspelipaikkaan on olemassa. Taistelee jatkoonpääsystä ja mennee jatkoon.
5. New Jersey. Vahvistui isosti kesällä ja odotukset ovat korkealla. Taistelee divisioonan sijoista 3-5, mutta ei riitä vielä tällä kaudella.
6. Columbus. Heikkeni ehkä eniten kesän aikana. Ei asiaa pudotuspeleihin.
7. NY Rangers. Vahvistui isosti kesällä, mutta ei vielä tänä vuonna pudotuspeleihin.
8. NY Islanders. Ei pudotuspeleihin.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 2145
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ti Loka 08, 2019 19:33

Aika lailla hyvät analyysit, ei voi olla isosti eri mieltä mistään. Minun näkemys on että selkein divisioonien voittajasuosikki löytyy tyynenmeren divisioonasta - Vegas on vaan selkeästi tasapainoisin tuon divisioonan joukkueista. Calgarylla ja San Josella ei minusta riitä maalivahdit, Arizonalla on taas vahva maalivahtiosasto (mikäli Raanta pysyisi kerrankin ehjänä) mutta muuten antavat vähän tasoitusta. Edmontonilla sakkaa myös maalivahtiosasto (Smith oli ihan kammottava edellisessä pelissä ja Koskisen tasaisuus ei taida riittäö ykkösvahdiksi) ja muilla on ongelmia muilla osastoilla tai kaikilla osastoilla.

Muissa divisioonissa on tasaisempaa ja löytyy enemmän potentiaalisia yllättäjiä. Tampan ja Bostonin nostaisin ykkössuosikeiksi mutta on siellä monta sellaista ketkä voivat yllättää.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8645
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ti Loka 08, 2019 20:12

Minun mielestäni idässä on tasan kaksi mestarisuosikkia, Tampa ja Boston. Nostan ehkä Bostonin koko kauden suosikiksi, joskin Tampalla on myös eväät mennä päätyyn asti, jos ei taas sula tosipeleissä. Carolina on myös potentiaalinen yllättäjä, mutta en jotenkin usko, että viime vuoden temppu toistuisi.

Lännessä näkisin isoimpina suosikkeina Vegasin, Nashvillen ja ehkä myös St. Louisin. Myös Coloradolla ja Dallasilla on potentiaalia yllättää.

Laitoin jo tuossa kauden alla muutaman rahan Boston-Vegas ja Boston-Nashville finaaliparille :D

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 2145
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ke Loka 09, 2019 6:23

BigBoss kirjoitti:
Ti Loka 08, 2019 20:12
Laitoin jo tuossa kauden alla muutaman rahan Boston-Vegas ja Boston-Nashville finaaliparille :D
Ei huonoja vetoja.

Suomalaisittain taas ihan kohtalainen kierros viime yönä. Ahokin avasi lopulta maali-/pistetilinsä kun teki tyhjiin Carolinan 6-3 voiton varmistaneen maalin. Teräväiselle 1+1. Haulakin oli taas todella lähellä maalintekoa mutta Dzingel ehti ensin ja Haula jäi nyt nollille. Myös Floridan Barkoville kaksi syöttöpistettä samassa pelissä. Hintz jatkoi maaliputkeaan ja teki taas yhden kun Dallas voitti Washingtonin 4-3, Lindellille syöttö. Mutta illan tähti oli taas Patrik Laine joka on kyllä aloittanut kauden todella vahvasti. Laineelle ja Scheifelelle molemmille 0+3 ja raporttien mukaan Laine pelannut taas myös todella vahvaa kiekotonta peliä. Tuossa pelissä myös Ville Heinolalle uran avausmaali.

Laine vaikuttaisi kyllä ottaneen itseään niskasta kiinni ja on panostanut selkeästi siihen että saa parannettua niitä asioita mistä häntä on eniten kritisoitu. Vaikka joukkueharjoitukset jäikin vähiin niin Laine on kuulemma ollut poikkeuksellisesti heinäkuusta asti jäällä, ja se näkyy luistelusta tällä hetkellä. Lisäksi näyttää selkeästi panostaneen myös tuohon kiekottomaan peliin ja karvaamiseen että ei olisi enää se kentällisen "vapaamatkustaja" vaan tekee kovasti töitä ketjun pelin eteen. Haastattelussa kertoi myös että vaikka edelleen kotona pelailee pleikkarilla niin on jättänyt sen nyt pelimatkoilta pois ja pyrkii etsimään muuta tekemistä pelireissuille. Tuossa samassa haastattelussa kävi myös ilmi että Laine on alkanut jonkinlaiseksi "isoveljeksi" Ville Heinolalle, ja vaikka Laine on jo siinä asemassa että saisi pelireissuille halutessaan oman hotellihuoneen niin on nyt ainakin aluksi alkanut Heinolan kämppikseksi että saa autettua nuorta kaveria vähän alkuun NHL-kuvioissa. Hienolta kuulostaa tällä hetkellä Laineen tekeminen ja toivottavasti tuo tulosta jatkossakin tähän tahtiin. 1+5 on Laineelle vähän epätavallinen lukema mutta onhan tuo neljään peliin aika mukava saldo kun plusmiinus-saldokin näyttää nyt +2:ta.

Musita kun suomalaisista, Sergei Bobrovskilla ei ole ollut mikään ihan unelma-avaus kaudelle. Kahden ensimmäisen pelin torjuntaprosentti oli vaatimaton 89,1 ja nyt kolmannessa pelissä Carolina pommitti Bobrovskin vaihtoon ja torjuntaprosentiksi jäi murheellinen 71,4. Vastustajatkaan ei toki ole olleet sieltä helposta päästä kun ovat kohdanneet kahdesti Tampan ja nyt kerran Carolinan, mutta kymppimiljoonan miehelle silti vähän heikot lukemat on kyllä kun kolmen pelin jälkeen on kaksi tappiota ja 85,9%.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 2145
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Pe Loka 11, 2019 6:25

Laine iski itsensä juuri NHL:n pistepörssin jaetulle kärkipaikalle. Voitopelissä Minnesotaa vastaan Laineelle 2+2 ja +4. Tuntuisi toimivan nyt se epäilty kemia Scheifelen ja Wheelerin kanssa, kaksi peliä ykkösketjussa ja tehot näissä nyt 2+5. Ja mikä silmiinpistävää esim. tässä Minnesota-pelissä, niin Laineelle eniten taklauksia ja kiekonriistoja koko Winnipegin joukkueesta. Laine on nyt ihan selkeästi laittanut työhaalarit päälle ja haluaa näyttää että on muutakin kuin selkä suorana surffaileva ja maalipaikkoja odottava snaipperi.

Nyt on jännä nähdä minkälainen kansitakkien suhina Suomessa käy jos Laine jatkaa tällä tavalla läpi kauden. Kun on lukenut facebook-keskusteluja ja uutisten kommenttiosioita kesän ja syksyn aikana niin Lainehan on saanut todella rajua kritiikkiä suomalaisilta ja hänet on tuomittu tuon viime kauden perusteella täydeksi luuseriksi ja ylimieliseksi ja yliarvostetuksi kusipääksi.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 2145
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ti Loka 22, 2019 7:30

Voi voi... aivan upeasti kautensa avanneelle Mikko Rantaselle pahan näköinen loukkaantuminen viime yön kierroksella. Nilkka vääntyi sen verran pahan näköisesti, ja Rantanen ei pystynyt yhtään varaamaan painoa jalan päälle, niin näyttää pahasti siltä että edessä on pitkä sairausloma.

Myös vähän nihkeämmin kauden aloittanut Barkov loukkasi vähän toissayön kierroksella ja on "day to day" -statuksella, eli ilmeisesti ei mitään todella pahaa vammaa mutta jotain pientä kremppaa kuitenkin. Ja myös erinomaisesti kautensa aloittanut Erik Haula joutui ruman taklauksen uhriksi viikonloppuna ja hänkin on päivittäisseurannassa. Että on nyt vähän ollut huonoa tuuria suomalaistähdillä tähän kauden alkuun.

Muuten ollut kyllä ihan mukiinmenevä kauden aloitus suomalaispelaajilta. Roope Hintz on lyönyt isosti läpi Dallasissa ja Erik Haulan lisäksi Joonas Donskoi on yllättänyt uudessa seurassaan. Sen sijaan Sebastian Aho on ollut aika varjojen mailla edelleen ja 9 pelissä vain 2+1. Ja vaikka Alexander Barkov onkin kerännyt 0+6 kahdeksaan peliin niin ei hänkään minusta ihan parhaassa iskussa ole ollut. Ja Kaapo Kakolta moni odotti varmaan paljon enemmän kuin 1+0 kuuteen peliin. Lisäksi Kakko saanut vähän kritiikkiä puolustuspelaamisesta ja kiekottomasta pelistä, joten ei se liigamenestys ja MM-maalit ihan suoraan NHL:ään siirry.

Maalivahdeista Rask on ollut totutun hyvä, mutta paljon kritisoitu Mikko Koskinen on yllättänyt monet Edmontonissa. Koskinen joutuu edelleenkin taistelemaan ykkösvahdin paikasta myös hyvin viime peleissä pelanneen Mike Smithin kanssa mutta jos pystyy pitämään tämän tasaisuuden niin hänellä on hyvät mahdollisuudet viedä tuo taistelu. Myös Joonas Korpisalo on vastannut ihan hyvin huutoon kun sai nyt sen mahdollisuuden ottaa Colubmuksessa ykkösvahdin paikka. Ei Korpisalon tilastot nyt miltään superhyviltä näytä mutta hän on kuitenkin esiintynyt huomattavasti varmemmin ja tasaisemmin kuin edelliskausilla ja on näyttänyt ihan voittavalta vahdilta. Latvian Elvis ei sen sijaan ole oikein onnistunut kahdessa pelissään joten Korpisalolla on nyt hyvä paikka naulata tuo ykkösvahdin paikka itselleen.

EDIT: Ai että oli kyllä ilkeän näköinen tuo Rantasen loukkaantuminen, jalkaterä näytti osoittavan ihan väärään suuntaan joten on kyllä varmasti paha vamma kyseessä. Toivottavasti ei mitään sellaista joka vaikuttaa koko uran jatkoon koska nuo pahat jalkavammat osaa välillä olla hankalia ja kuntoutuminen niin pitkää että kestää kauan ennen kuin pääsee täyteen pelikuntoon.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 2145
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » To Loka 24, 2019 7:10

Siihen nähden miten pahalta tuo Rantasen loukkantuminen näytti, hän näyttäisi selviävän siitä yllättävän vähällä. Arvioiden mukaan saikun pituus olisi max 4-6 viikkoa.

Suomalaisia ollut myös kauppatavarana kun Aleksi Saarela kaupattiin taas. Saarelan kesällä Carolinasta hankkinut Chicaco kauppasi hänet nyt eteenpäin Floridaan, ja pitää vaan toivoa että hän siellä saisi kunnollisen näytön paikan kun Carolinassa ja Chicagossa ei mahdollisuuksia ylhäällä tullut. Floridassa voisi kyllä mahdollisuudet olla paremmat koska siellä on tuo sentteritilanne ollut vähän heikko ja huonosti kauden aloittanut suomalaissentteri Henrik Borgströmkin passitettiin juuri farmiin.

Ville Heinolan kohdalla on nyt enää yksi peli jäljellä, minkä jälkeen Winnipegin täytyy tehdä päätöksiä Heinolan suhteen. Winnipeg hankki juuri Anaheimin siirtolistalta Luca Sbisan joten tuo ehkä vähän kielii siitä että Heinolan osoite saattaa seuraavan pelin jälkeen löytyä joko Raumalta tai sitten Manitoban AHL-joukkueesta. Pisteiden valossahan Heinola on tehnyt hienoa tulosta, 1+4 kahdeksaan peliin on 18-vuotiaalta kaverilta oikeasti kova suoritus, mutta vaikka Heinolan plusmiinus-tilastokin on Jetsin pakeista paras (sama +3 kuin Neal Pionkilla) niin kyllä hänellä koko ajan vähän vaikeuksia omassa päässä on ollut. Nuoren kaverin kehityksen kannalta saattaisi olla paras ratkaisu pelata vielä yksi hyvä kausi liigaa tai AHL:ää isossa roolissa, ottaa samalla vähän lisää papua kroppaan ja ensi syksynä sitten astetta vahvempana takaisin niin alkaa pärjäämään jo vähän maalineduspainissakin.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 2145
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Loka 28, 2019 7:04

Kaapo Kakon karmea kausi jatkuu. Viime yönä Boston-tappiossa -4 plusmiinus-sarakkeeseen ja Kakko löytyy nyt Detroitin Athanasioun kanssa koko liigan viimeiseltä sijalta tuossa tilastossa. Ja on myös heikosti kauden avanneessa Rangersin joukkueessa ihan ylivoimaisesti huonoin tässä tilastossa. Ja kun pisteitä on kertynyt vasta 1+1 niin ei voi kyllä kovin onnistuneena pitää Kakon aloitusta vaikka ottaisi huomioon senkin että hänen kohdallaan odotukset varsinkin Suomessa oli ihan ylimitoitetut. Sen mitä nyt olen Rangersin pelejä ja videokoosteita tiiraillut niin huolestuttavimmalta tässä vaikuttaa se että Kakon luistelu ei tunnu riittävän tällä hetkellä yhtään NHL:ään ja pelin ongelmat vaikuttaisi johtuvan aika paljon siitä. Toki Kakolla on myös ongelmia ihan siinä miten viisikkopeliä pelataan pienessä kaukalossa mutta näkisin että suurin ongelma tällä hetkellä on tuo verkkainen liike.

Hassua miten Suomessa älähdettiin heti kun kauden alla pohjois-amerikkalaiset asiantuntijat nostivat Coloradon Cale Makarin ykkössuosikiksi tulokaspalkintoon ohi Kakon ja Jack Hughesin. Mutta kauden alun perusteella Makar on kyllä valovuoden edellä tätä kaksikkoa vaikka Hughes onkin nyt viime peleissä vähän parantanut.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8645
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ma Loka 28, 2019 7:45

Dino246 kirjoitti:
Ma Loka 28, 2019 7:04
Hassua miten Suomessa älähdettiin heti kun kauden alla pohjois-amerikkalaiset asiantuntijat nostivat Coloradon Cale Makarin ykkössuosikiksi tulokaspalkintoon ohi Kakon ja Jack Hughesin. Mutta kauden alun perusteella Makar on kyllä valovuoden edellä tätä kaksikkoa vaikka Hughes onkin nyt viime peleissä vähän parantanut.
Monesti nämä suomalaiset toimittajat ja iltalehden kommentoijat eivät tiedä yhtään mistä puhuvat, kun asettavat 18-vuotiaalle hirveät odotukset ja pitävät Kakkoa maailman parhaana tulokkaana. NHL on kuitenkin pari napsua kovempi liiga, kuin meidän Liiga tai mm-kisat. Eihän tuo tietenkään ole ihan nappiin mennyt, mutta kyse on kuitenkin vasta 18-vuotiaasta, malttia. Ikävintähän on se, että monet oikeasti huutelevat Kakkoa flopiksi, kun ei ole takonut pisteitä illasta toiseen.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 2145
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Loka 28, 2019 7:57

BigBoss kirjoitti:
Ma Loka 28, 2019 7:45
Dino246 kirjoitti:
Ma Loka 28, 2019 7:04
Hassua miten Suomessa älähdettiin heti kun kauden alla pohjois-amerikkalaiset asiantuntijat nostivat Coloradon Cale Makarin ykkössuosikiksi tulokaspalkintoon ohi Kakon ja Jack Hughesin. Mutta kauden alun perusteella Makar on kyllä valovuoden edellä tätä kaksikkoa vaikka Hughes onkin nyt viime peleissä vähän parantanut.
Monesti nämä suomalaiset toimittajat ja iltalehden kommentoijat eivät tiedä yhtään mistä puhuvat, kun asettavat 18-vuotiaalle hirveät odotukset ja pitävät Kakkoa maailman parhaana tulokkaana. NHL on kuitenkin pari napsua kovempi liiga, kuin meidän Liiga tai mm-kisat. Eihän tuo tietenkään ole ihan nappiin mennyt, mutta kyse on kuitenkin vasta 18-vuotiaasta, malttia. Ikävintähän on se, että monet oikeasti huutelevat Kakkoa flopiksi, kun ei ole takonut pisteitä illasta toiseen.
Tuo on ihan totta että suomalainen media, ja erityisesti "suuri yleisö" peilaa jääkiekkoa ihan liikaa MM-kisojen ja maajoukkueen kautta, ja täällä ei ymmärretä ihan täysin sitä miten kova sarja tuo NHL oikeasti on. Siksi täällä ladataan MM-kisoissa menestyneiden niskaan ihan suhteettoman suuria odotuksia ilman että osataan nähdä kokonaisuutta. Ja kun kyseessä tosiaan 18-vuotias kloppi joka pelaa nyt ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa, ja takana vasta 9 ottelua, niin ei nyt voi mitenkään alkaa vielä floppia huutamaan. Mutta vaikka minä yleensä suhtaudun aika realistisesti ja pyrin pitämään odotusarvot aika maltillisena, niin kyllä jopa minun mielestäni Kakko on ollut odotettua heikompi. Lähinnä tuo on huolestuttavaa näin lyhyellä tähtäimellä että Kakon liike ja peli kokonaisuudessaan näyttää niin heikolta, että ei ole oikein sellaistakaan fiilistä että olisi kyse vain nuoren miehen paineista ja ketsuppipullo odottelee aukeamistaan. Kakon peli on näyttänyt siltä että hänellä on vielä paljon työtä edessä että saa liikkeen kuntoon ja oppii sen miten pienessä kaukalossa pitää pelata. Kyse on sen luokan talentista että epäilemättä hän tulee tuon pelin oppimaan, ja luistelua saa parannettua harjoituksella, mutta tulokset ei ole vielä tällä kaudella nähtävissä eikä välttämättä ensi kaudellakaan. Pitää vaan toivoa että suomalaisilla olisi nyt malttia ettei lähdettäisi samanlaiseen tylytykseen mitä Patrik Laine sai kun tuli ensimmäinen vaikea kausi NHL:ssä, vaan nuorelle miehelle annettaisiin oikeasti aikaa laittaa pelinsä kuntoon.

Dzeko
Testikuski
Viestit: 277
Liittynyt: Su Tammi 03, 2016 18:20

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dzeko » Ma Loka 28, 2019 10:16

On ollu Kakolla todella vaikeeta!

Tosin samoin oli Olli Jokisellakin aikoinaan..kesti monta kautta ennenkuin Jokinen löi läpi!

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8645
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ma Loka 28, 2019 12:24

Nyt kun kautta on pelattu keskimäärin reilut 10 peliä niin lyhyt analyysi onnistujista ja epäonnistujista.

Idän isoin onnistuja on toistaiseksi Buffalo, sillä johtavat koko liigaa. Ristolaisen ynnämuiden kauppahuhutkin ovat hiljenneet, kun tällä hetkellä joukkueessa kaikki toimii, joten muutoksia ei kannata tehdä. Hyvältä näyttää. Idän toinen onnistuja ja yllättäjä on mielestäni NY Islanders. Minä en nähnyt heillä juuri mitään mahdollisuuksia tällä kaudella ja taisin rankata heidät divisioonansa viimeiseksi, mutta ovat parhaillaan 7 voiton putkessa.

Tampa taas lähti tähänkin kauteen isona ennakkosuosikkina, mutta alku on ollut aika keskinkertainen. Stamkosin sanoin, kaudesta tulee tällä tyylillä pitkä ja keväästä lyhyt. Toinen suuri epäonnistuja on NJ Devils. Satsasivat isosti tähän kauteen ja odotukset oli korkealla, mutta tällä hetkellä mikään ei puolla sitä, että pääsisivät lähellekään pudotuspelejä. Ovat koko liigan viimeisenä.

Lännessä taas Edmonton lienee suurin yksittäinen yllättäjä ja onnistuja. Potentiaaliahan joukkueessa on vaikka kuinka paljon ja nyt sitä saadaan ulosmitattuakin. Koskista pidettiin ennakkoon tämän kauden huonoimpana ykkösvahtina, mutta toistaiseksi on ollut todella hyvä. Anaheim on myös yllättänyt minut positiivisesti, rankkasin itse heidät aika lähelle liigan häntäpäätä, mutta ovat kuitenkin lännen kuudenneksi paras joukkue. Coloradolle myös maininta, odotin heiltä paljon, mutta ovat olleet sitäkin parempia ja ovat tällä hetkellä lännen ykkösenä.

Dallasia taas pidän ehkä koko alkukauden suurimpana floppina, odotin heiltä suunnilleen samaa kuin Coloradolta, mutta kauden alku oli ihan karmea. Tuolla miehistöllä pitää pystyä parempaan ja viime aikoina onkin jo näyttänyt vähän paremmalta. Myös San Josella on ollut huono startti, vaikkakin tämä "romahtaminen" on ollut vain ajan kysymys. Joukkueen runko alkaa olemaan sen verran ikääntynyt, että tämä kausi voi käynnistää joukkueessa jonkinlaisen uudelleenrakennuksen, jos meno jatkuu tällaisena.

Muiden kohdalla ei varsinaisesti mitään ihmeellistä, ovat pelanneet ainakin suunnilleen meikäläisen odotusarvojen mukaisesti. Tarkastellaan lisää tuossa joulun tienoilla, kun on pelattu enemmän pelejä.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 2145
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Loka 28, 2019 18:49

Edmonton on kyllä ollut tosiaan varmaan alkukauden suurin yllättäjä. NHL:n heikoimpien joukkoon dumattu maalivahtiosasto on toiminut yllättävän hyvin ja muutenkin esiintyneet edukseen. Dallasia pidän suutimpana pettymyksenä. Seguin, Benn, Pavelski ja erityisesti Klingberg on olleet aika yössä odotuksiin nähden ja joukkueen maalinteko muutenkin hyvin vaikeaa.

New Jersey tosiaan vahvistui paljon, mutta siellä on kuitenkin vielä uudelleenrakennusprojekti käynnissä joten vaikeudet ei sinänsä yllätä. Mutta ihan näin vaikeaa aloitusta en kyllä odottanut. NY Islanders ei enää oikein edes yllätä vaikka se paperilla heikentyikin, Trotz on vaan melkoinen velho ja saanut joukkueen pelaamaan hyvin.

Vastaa Viestiin