Vapaaottelu

Keskustelua muusta urheilusta.
Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1840
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Su Joulu 30, 2018 8:27

UFC 232:ssa melkoinen yllätys kun Amanda Nunes tyrmäsi Cyborgin jo ensimmäisessä erässä! Cyborgin edellinen tappio niinkin tuore tapaus kuin vuodelta 2005... Tosin hänellä ollut välissä vähän taukojakin mm. positiivisen testituloksen vuoksi. Nunesilla nyt sitten ensimmäisenä naisena hallussa kahden eri painoluokan tittelit.

Pääottelussa aika odotettu lopputulos kun Jones löi Gustafssonin TKO:lla. Nyt vaan odotellaan sitten että millä tavalla Jones tällä kertaa hölmöilee tittelinsä pois... Lähteekö vyö pois heti tuoreimpien testitulosten jälkeen, vai olisiko tällä kertaa syynä huumeet tai joku muu pöljäily?

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1840
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Pe Helmi 22, 2019 12:38

Georges St. Pierre lopettaa uransa, nyt lopullisesti:
https://www.iltalehti.fi/kamppailulajit ... 2b4060d951

GSP:llä olisi varmasti ollut vielä mahdollisuus menestyä koska on niin fiksusti otteleva kaveri, ja pitää itsensä hyvässä kunnossa, mutta ehkä on parempi lopettaa mestarina kuin jäädä roikkumaan kehäraakkina ja tuhota samalla kaikki mitä on vuosien varrella saanut rakennettua. Jos miettii vaikka jotain Anderson Silvaa niin onhan tuo viime aikojen meininki ollut aika surullista.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1840
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Su Kesä 02, 2019 9:19

UFC:ssä oli eilen Tukholman Fight Night, jossa oli mukana yli vuoden tauon jälkeen Makwan Amirkhani. Amirkhanilta hieno voitto Chris Fishgoldista anakondalla ja hyvä rekordi sai jatkoa vaikka siellä tuo yksi tappio Arnold Allenille onkin. Nyt pitäisi vaan saada Amirkhanille astetta kovempaa vastusta ja mielellään vähän nopeammalla tahdilla että ei olisi vuoden taukoa otteluiden välillä kuten nyt on ollut viiden viimeisen ottelun kohdalla.

Ruotsalaisille Tukholman ilta oli pettymys kun naapurin suurin tähti Alexander Gustafsson hävisi illan pääottelun Anthony Smithia vastaan. Ja samalla Gustafsson ilmoitti lopettavansa MMA-uransa kokonaan. Gustafsson ei kyllä minusta koskaan täysin palautunut tuosta 2013 tappiosta Jon Jonesille, vaan ura kääntyi sen jälkeen laskuun. Ilmeisesti tuo tappio oli itseluottamukselle niin kova pala että ei oikein enää päässyt siihen samaan vireeseen missä oli ennen Jonesin kohtaamista, vaikka toki tuon jälkeenkin pääsi vielä kahteenkin kertaan ottelemaan vyöstä. Mutta aika tappiollinen on kyllä viimeisen viiden-kuuden vuoden rekordi Gustafssonilla.

Tuo Light Heavyweightin tilanne UFC:lla on kyllä hankala. Jonesille ei minusta ole tällä hetkellä oikein ketään kunnon haastajaa kun Cormierkin on halukkaampi puolustamaan titteliään Heavyweightin puolella ottelemalla uusintaottelun Miocicin kanssa. Anthony Smith on ykköshaastaja Cormierin jälkeen mutta hän ei minusta pysty kyllä Jonesia haastamaan ja hävisi jo edellisen yrityksen. Volkan Özdemiristä ja Misha Cirkunovista odoteltiin jossakin vaiheessa kovia haastajia mutta sen jälkeen kun hävisi Cormierille Özdemir on hävinnyt molemmat matsinsa ja myös Cirkunovin rekordi on aika tappiollinen sen jälkeen kun hävisi Özdemirille pari vuotta sitten. Harmi että Jonesille ei saada oikein kunnon haastajaa koska on vähän surkeaa että hienon painoluokan mestarina on tuollainen kaveri jonka ympärillä on paljon kaikenlaista epäilystä ja kysymysmerkkiä. Jonesilla kun on ollut kaikenlaista hämminkiä dopingin, huumeiden ja lain kanssa, mutta myös tuo että hän aina pelaa vähän "pikkusikaa" otteluissaan, eli siellä on kaikenlaista vähän laitonta osumaa ja Jonesin tyyliin kuuluu vahvasti myös tuo silmiin tökkiminen sormilla. Olisi hienoa kun tuohon painoluokkaan tulisi joku oikein kunnon haastaja joka laittaisi Jonesin oikeasti koville.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1840
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Heinä 08, 2019 7:32

UFC 239 oli aika mielenkiintoinen tapahtuma. Voittamaton Jon Jones ei ole varmaan kertaakaan urallaan ollut näin lähellä tappiota, ja sinänsä hassua että ottelun voitti kaveri joka piti käytännössä kantaa ulos octagonista, mutta tällä kertaa Thiago Santosin jalan hajoaminen pelasti huonosti otelleen Jonesin. Eikä olisi minusta ollut mikään valtava vääryys jos tuo split decision olisi jo nyt kääntynyt Santosille. LHW-painoluokalle tekisi kyllä hyvää kun joku pystyisi lopulta lyömään Jonesin.

Welterweightin ottelussa Jorge Masvidalin ja Ben Askrenin välillä nähtiin UFC-historian nopein KO kun Masvidal tyrmäsi Askrenin viidessä sekunnissa. Askren tyypilliseen tapaansa pyrki viemään ottelun heti mattoon ja hyökkäsi Masvidalin jalkoihin, mutta Masvidal luki tämän ihan täydellisellä tavalla ja aloitti erinomaisesti ajoitetulla flying kneellä ja Askrenilta saman tien taju pois. Askren makaili pitkään tajuttomana tuon jälkeen joten kunnolla osui kyllä tuo polvi.

Naisten puolella Nunes jatkaa edelleen pitkää voitoputkeaan kun tyrmäsi titteliottelussa Holly Holmin ensimmäisessä erässä. Ei näytä Nunesille löytyvän pysäyttäjää tässä luokassa kun edes Cyborg ei siihen pystynyt.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1840
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ke Heinä 10, 2019 7:19

Aika kova suoritus muuten Thiago Santosilta tuo Jones-ottelu. Kaverilta hajosi polvi aika totaalisesti (eturistiside, takaristiside ja sivuside repeytynyt) jo ensimmäisessä erässä ja taisteli viisieräisen ottelun loppuun saakka ja pisti Jonesin vieläpä todella tiukille. Ei tosiaan mikään huutava vääryys olisi ollut vaikka tuo päätös olisi toisin päinkin kääntynyt. Voi melkein sanoa että jos tuo Santosin polvi ei olisi ihan noin pahasti hajonnut niin mestari olisi vaihtunut koska Jones ei kyllä tuossa ottelussa kovin hyvältä näyttänyt.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1840
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Pe Elo 16, 2019 7:46

McGregor-show jatkuu taas... Kaveri tekee kyllä ihan väen väkisin itsestään aika vaikeasti pidettävän ihmisen. Nyt oli vetänyt baarissa jotain senioria pataan kun tämä oli kieltäytynyt McGregorin tarjoamasta viskistä. McGregorillahan on tämä oma viskimerkki ja oli mennyt johonkin Dublinilaiseen baariin tarjoilemaan porukalle tätä omaa viskiään, ja joku vanha ukko oli kieltäytynyt pariin otteeseen tarjotusta viskistä. Conor reagoi tähän sitten vetämällä kunnon cheapshotin ukon poskeen. Käsittämätön tyyppi on kyllä! Kovan luokan ottelija mutta persoonana niin vastenmielinen että melkeinpä toivon että ei enää tee paluuta UFC:lle eikä minnekään muuallekaan urheilun pariin. Sopisi ihan hyvin jenkkien pellepainiporukoihin.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1840
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » La Syys 21, 2019 8:40

Makwan Amirkhani on tehnyt neljän ottelun mittaisen jatkosopimuksen UFC:lle. Ensimmäinen ottelu on jo 2.11. ja se on nyt ensimmäinen oikeasti iso ottelu Amirkhanille. Ensinnäkin se on ensimmäinen ottelu hänelle USA:n kamaralla ja nyt on vastustajakin rankingin top 15 miehiä kun vastaan tulee Shane Burgos. Burgos on rankattu tällä hetkellä sijalle 12 featherweightin rankingissa joten nyt alkaa olla jo ihan kovan luokan vastustajaa. Ei tule olemaan helppo ottelu koska Amirkhanin pystyottelu ei ole edelleenkään kovin vahvaa ja näkisin että Burgos on siinä ihan selvästi parempi, mutta jos Amirkhani lähtee viemään aktiivisesti ottelua mattoon niin kaikki on mahdollista koska matossa hän on todella hyvä.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1840
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Marras 04, 2019 6:36

Ei mennyt Amirkhanilta ihan putkeen tuo UFC244:n ottelu Shane Burgosia vastaan. Amirkhani teki ilmeisesti ratkaisevan virheen valmistautumisessa ja matkusti rapakon toiselle puolelle ihan liian myöhään. Käsittääkseni Amirkhani harjoittelee hyvin ja kardion pitäisi olla ihan hyvällä tolalla, mutta nyt loppui bensa ihan totaalisesti vahvan ensimmäisen erän jälkeen ja syyksi hän itse ja moni muukin on epäillyt jetlagin mukanaan tuomaa väsymystä. Amirkhani sai vietyä Burgosin mattoon ensimmäisessä erässä ja vei tuon nimiinsä, mutta sen jälkeen oli ihan vastaantulija ja lopulta ottelu loppui TKO:hon kolmannessa erässä kun ei pystynyt enää puolustamaan itseään. Harmi että uran ensimmäinen ottelu USA:n kamaralla, ja uran ensimmäinen ottelu rankattua vastustajaa vastaan menee pieleen noinkin pöljän virheen takia.

Vastaa Viestiin