Vapaaottelu

Keskustelua muusta urheilusta.
Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2536
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Su Joulu 30, 2018 8:27

UFC 232:ssa melkoinen yllätys kun Amanda Nunes tyrmäsi Cyborgin jo ensimmäisessä erässä! Cyborgin edellinen tappio niinkin tuore tapaus kuin vuodelta 2005... Tosin hänellä ollut välissä vähän taukojakin mm. positiivisen testituloksen vuoksi. Nunesilla nyt sitten ensimmäisenä naisena hallussa kahden eri painoluokan tittelit.

Pääottelussa aika odotettu lopputulos kun Jones löi Gustafssonin TKO:lla. Nyt vaan odotellaan sitten että millä tavalla Jones tällä kertaa hölmöilee tittelinsä pois... Lähteekö vyö pois heti tuoreimpien testitulosten jälkeen, vai olisiko tällä kertaa syynä huumeet tai joku muu pöljäily?

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2536
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Pe Helmi 22, 2019 12:38

Georges St. Pierre lopettaa uransa, nyt lopullisesti:
https://www.iltalehti.fi/kamppailulajit ... 2b4060d951

GSP:llä olisi varmasti ollut vielä mahdollisuus menestyä koska on niin fiksusti otteleva kaveri, ja pitää itsensä hyvässä kunnossa, mutta ehkä on parempi lopettaa mestarina kuin jäädä roikkumaan kehäraakkina ja tuhota samalla kaikki mitä on vuosien varrella saanut rakennettua. Jos miettii vaikka jotain Anderson Silvaa niin onhan tuo viime aikojen meininki ollut aika surullista.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2536
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Su Kesä 02, 2019 9:19

UFC:ssä oli eilen Tukholman Fight Night, jossa oli mukana yli vuoden tauon jälkeen Makwan Amirkhani. Amirkhanilta hieno voitto Chris Fishgoldista anakondalla ja hyvä rekordi sai jatkoa vaikka siellä tuo yksi tappio Arnold Allenille onkin. Nyt pitäisi vaan saada Amirkhanille astetta kovempaa vastusta ja mielellään vähän nopeammalla tahdilla että ei olisi vuoden taukoa otteluiden välillä kuten nyt on ollut viiden viimeisen ottelun kohdalla.

Ruotsalaisille Tukholman ilta oli pettymys kun naapurin suurin tähti Alexander Gustafsson hävisi illan pääottelun Anthony Smithia vastaan. Ja samalla Gustafsson ilmoitti lopettavansa MMA-uransa kokonaan. Gustafsson ei kyllä minusta koskaan täysin palautunut tuosta 2013 tappiosta Jon Jonesille, vaan ura kääntyi sen jälkeen laskuun. Ilmeisesti tuo tappio oli itseluottamukselle niin kova pala että ei oikein enää päässyt siihen samaan vireeseen missä oli ennen Jonesin kohtaamista, vaikka toki tuon jälkeenkin pääsi vielä kahteenkin kertaan ottelemaan vyöstä. Mutta aika tappiollinen on kyllä viimeisen viiden-kuuden vuoden rekordi Gustafssonilla.

Tuo Light Heavyweightin tilanne UFC:lla on kyllä hankala. Jonesille ei minusta ole tällä hetkellä oikein ketään kunnon haastajaa kun Cormierkin on halukkaampi puolustamaan titteliään Heavyweightin puolella ottelemalla uusintaottelun Miocicin kanssa. Anthony Smith on ykköshaastaja Cormierin jälkeen mutta hän ei minusta pysty kyllä Jonesia haastamaan ja hävisi jo edellisen yrityksen. Volkan Özdemiristä ja Misha Cirkunovista odoteltiin jossakin vaiheessa kovia haastajia mutta sen jälkeen kun hävisi Cormierille Özdemir on hävinnyt molemmat matsinsa ja myös Cirkunovin rekordi on aika tappiollinen sen jälkeen kun hävisi Özdemirille pari vuotta sitten. Harmi että Jonesille ei saada oikein kunnon haastajaa koska on vähän surkeaa että hienon painoluokan mestarina on tuollainen kaveri jonka ympärillä on paljon kaikenlaista epäilystä ja kysymysmerkkiä. Jonesilla kun on ollut kaikenlaista hämminkiä dopingin, huumeiden ja lain kanssa, mutta myös tuo että hän aina pelaa vähän "pikkusikaa" otteluissaan, eli siellä on kaikenlaista vähän laitonta osumaa ja Jonesin tyyliin kuuluu vahvasti myös tuo silmiin tökkiminen sormilla. Olisi hienoa kun tuohon painoluokkaan tulisi joku oikein kunnon haastaja joka laittaisi Jonesin oikeasti koville.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2536
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Heinä 08, 2019 7:32

UFC 239 oli aika mielenkiintoinen tapahtuma. Voittamaton Jon Jones ei ole varmaan kertaakaan urallaan ollut näin lähellä tappiota, ja sinänsä hassua että ottelun voitti kaveri joka piti käytännössä kantaa ulos octagonista, mutta tällä kertaa Thiago Santosin jalan hajoaminen pelasti huonosti otelleen Jonesin. Eikä olisi minusta ollut mikään valtava vääryys jos tuo split decision olisi jo nyt kääntynyt Santosille. LHW-painoluokalle tekisi kyllä hyvää kun joku pystyisi lopulta lyömään Jonesin.

Welterweightin ottelussa Jorge Masvidalin ja Ben Askrenin välillä nähtiin UFC-historian nopein KO kun Masvidal tyrmäsi Askrenin viidessä sekunnissa. Askren tyypilliseen tapaansa pyrki viemään ottelun heti mattoon ja hyökkäsi Masvidalin jalkoihin, mutta Masvidal luki tämän ihan täydellisellä tavalla ja aloitti erinomaisesti ajoitetulla flying kneellä ja Askrenilta saman tien taju pois. Askren makaili pitkään tajuttomana tuon jälkeen joten kunnolla osui kyllä tuo polvi.

Naisten puolella Nunes jatkaa edelleen pitkää voitoputkeaan kun tyrmäsi titteliottelussa Holly Holmin ensimmäisessä erässä. Ei näytä Nunesille löytyvän pysäyttäjää tässä luokassa kun edes Cyborg ei siihen pystynyt.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2536
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ke Heinä 10, 2019 7:19

Aika kova suoritus muuten Thiago Santosilta tuo Jones-ottelu. Kaverilta hajosi polvi aika totaalisesti (eturistiside, takaristiside ja sivuside repeytynyt) jo ensimmäisessä erässä ja taisteli viisieräisen ottelun loppuun saakka ja pisti Jonesin vieläpä todella tiukille. Ei tosiaan mikään huutava vääryys olisi ollut vaikka tuo päätös olisi toisin päinkin kääntynyt. Voi melkein sanoa että jos tuo Santosin polvi ei olisi ihan noin pahasti hajonnut niin mestari olisi vaihtunut koska Jones ei kyllä tuossa ottelussa kovin hyvältä näyttänyt.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2536
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Pe Elo 16, 2019 7:46

McGregor-show jatkuu taas... Kaveri tekee kyllä ihan väen väkisin itsestään aika vaikeasti pidettävän ihmisen. Nyt oli vetänyt baarissa jotain senioria pataan kun tämä oli kieltäytynyt McGregorin tarjoamasta viskistä. McGregorillahan on tämä oma viskimerkki ja oli mennyt johonkin Dublinilaiseen baariin tarjoilemaan porukalle tätä omaa viskiään, ja joku vanha ukko oli kieltäytynyt pariin otteeseen tarjotusta viskistä. Conor reagoi tähän sitten vetämällä kunnon cheapshotin ukon poskeen. Käsittämätön tyyppi on kyllä! Kovan luokan ottelija mutta persoonana niin vastenmielinen että melkeinpä toivon että ei enää tee paluuta UFC:lle eikä minnekään muuallekaan urheilun pariin. Sopisi ihan hyvin jenkkien pellepainiporukoihin.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2536
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » La Syys 21, 2019 8:40

Makwan Amirkhani on tehnyt neljän ottelun mittaisen jatkosopimuksen UFC:lle. Ensimmäinen ottelu on jo 2.11. ja se on nyt ensimmäinen oikeasti iso ottelu Amirkhanille. Ensinnäkin se on ensimmäinen ottelu hänelle USA:n kamaralla ja nyt on vastustajakin rankingin top 15 miehiä kun vastaan tulee Shane Burgos. Burgos on rankattu tällä hetkellä sijalle 12 featherweightin rankingissa joten nyt alkaa olla jo ihan kovan luokan vastustajaa. Ei tule olemaan helppo ottelu koska Amirkhanin pystyottelu ei ole edelleenkään kovin vahvaa ja näkisin että Burgos on siinä ihan selvästi parempi, mutta jos Amirkhani lähtee viemään aktiivisesti ottelua mattoon niin kaikki on mahdollista koska matossa hän on todella hyvä.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2536
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Marras 04, 2019 6:36

Ei mennyt Amirkhanilta ihan putkeen tuo UFC244:n ottelu Shane Burgosia vastaan. Amirkhani teki ilmeisesti ratkaisevan virheen valmistautumisessa ja matkusti rapakon toiselle puolelle ihan liian myöhään. Käsittääkseni Amirkhani harjoittelee hyvin ja kardion pitäisi olla ihan hyvällä tolalla, mutta nyt loppui bensa ihan totaalisesti vahvan ensimmäisen erän jälkeen ja syyksi hän itse ja moni muukin on epäillyt jetlagin mukanaan tuomaa väsymystä. Amirkhani sai vietyä Burgosin mattoon ensimmäisessä erässä ja vei tuon nimiinsä, mutta sen jälkeen oli ihan vastaantulija ja lopulta ottelu loppui TKO:hon kolmannessa erässä kun ei pystynyt enää puolustamaan itseään. Harmi että uran ensimmäinen ottelu USA:n kamaralla, ja uran ensimmäinen ottelu rankattua vastustajaa vastaan menee pieleen noinkin pöljän virheen takia.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2536
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ke Huhti 08, 2020 6:54

Dana White ottaa kyllä melkoisen (ja typerän) riskin kun aikoo järjestää UFC249-tapahtuman kaikista liikkumis- ja kokoontumisrajoituksista huolimatta. Mutta ilmeisesti White näkee tässä niin ison mahdollisuuden saada näkyvyyttä UFC:lle kun kaikki muut urheilusarjat ja -tapahtumat on tauolla, että on valmis ottamaan riskin. Tapahtuma on tarkoitus järjestää 18. huhtikuuta saarella jonka sijaintia ei kerrota etukäteen kenellekään. Tapahtumaan ei päästetä myöskään yleisöä paikalle vaan ottelut pidetään tyhjille katsomoille ja seuraamaan pääsee vain TV:n kautta.

Whiten mukaan mitään riskiä ei ole koska kaikki ottelijat testataan kunnolla ja yleisöä ei paikalla ole, mutta kyllä tuohon vaan tässä tilanteessa riski sisältyy kun porukkaa lennätetään ympäri USA:ta paikalle. Ja ennen kaikkea se antaa huonon signaalin kun yksi organisaatio lähtee sooloilemaan eikä välitä rajoituksista. Ja kyllähän tuo itse tapahtumakin vähän lässähti kun ottelun päätähti Khabib Nurmagomedov ilmoitti että ei pääse paikalle koska ei pääse (tai ei halua) lähtemään Venäjältä tässä tilanteessa. Näin ollen Fergusonin odotettu mestaruusottelu vaihtuu taas title eliminatoriin Justin Gathjea vastaan. Tämän ottelun voittaja ottelee siis myöhemmin Nurmagomedovia vastaan mestaruudesta.

Jossakin oli juttua että White on laskeskellut sen varaan että Trump ei tule häntä kritisoimaan tapahtuman järjestämisestä koska White on näkyvä Trumpin kannattaja, ja haistaa tässä rahan kun kaikki urheilu on tauolla ja ihmiset pitkästyneinä kotona. Mutta yhtä lailla tapahtuman järjestäminen saattaa kääntyä myös organisaatiota vastaan.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2536
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Su Huhti 12, 2020 7:30

ESPN:n ja Disneyn johto päättivät sitten laittaa Dana Whitelle jäitä hattuun ja vaativat UFC249:n peruuttamista. Nuo ovat UFC-organisaatiolle sen verran tärkeitä kumppanuuksia että Whitelle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin peruuttaa tuo 249 ja muutkin tulevat tapahtumat mitä oli suunnitteilla. UFC:kin jatkuu sitten vasta kun tapahtumia on mahdollista järjestää ilman suuria riskejä.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2536
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Vapaaottelu

Viesti Kirjoittaja Dino246 » La Touko 30, 2020 9:00

UFC:ssä taas oikein kunnon sirkusottelu suunnitteilla kun veteraani Anderson Silva haastoi Conor McGregorin otteluun ja tietenkin tämä tölhäke suostui siihen. Saas nähdä toteutuuko tuo matsi sitten. Onhan tuo melkoinen match kyllä kun Silva on yli 10 cm pidempi, reippaasti painavampi ja otellut koko uransa pari painoluokkaa ylempänä kuin McGregor. Ulottuvuudessa on ainakin valtava ero Silvan hyväksi. Mutta sitten taas Silva on jo 45-vuotias eikä ole ollut enää entisensä sen jälkeen kun narahti douppaamisesta ja paskoi jalkansa matsissa Chris Weidmania vastaan. Sen ensimmäisen Weidman-tappion jälkeen Silva on voittanut ainoastaan yhden matsin, Derek Brunsonia vastaan yli 3 vuotta sitten.

McGregor taas tuntuu keskittyvän enemmän näihin sirkustemppuihin ja muuhun julkisuudessa möykkäämiseen kuin varsinaiseen MMA-uraansa. Titteliottelu Nurmagomedovia vastaan oli heikko esitys mutta sitten taas paluuottelu painoluokkaa ylempänä Donald Cerronea vastaan oli meko vakuuttava, joten kyllä minä näkisin että tuosta reippaasta ulottuvuusedusta huolimatta Silva tulisi tämän häviämään.

Mutta mieluummin näkisi kyllä että UFC:kin keskittyisi enemmän urheiluun kuin sirkukseen vaikka näihin lajeihin tämä show aina olennaisena osana kuuluukin. Eli mieluummin näkisin että McGregor rehellisesti tappelisi itsensä takaisin titteliotteluun ja nähtäisiin se uusinta Nurmagomedovia vastaan. Justin Gaethjehan siellä nyt tosin interim-titteliä pitää voitettuaan juuri Tony Fergusonin, ja kun Nurmagomedov ei ole pystynyt nyt aikoihin ottelemaan. Tuota sirkusottelua mieluummin näkisinkin että McGregor ottelisi ensin Gaethjea vastaan ja tuon matsin voittaja kohtaisi sitten Nurmagomedovin.

Vastaa Viestiin