NHL - National Hockey League

Keskustelua muusta urheilusta.
BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8952
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » To Loka 08, 2020 10:37

Dino246 kirjoitti:
To Loka 08, 2020 6:38
Draftin yllättävimmästä vedosta vastasi varmaankin Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen kun varasi venäläisen Jegor Tsinahovin ykköskierroksella numerolla 21. Tsinahov on jo yli-ikäinen, eli olisi ollut varattavissa jo viime kesänä mutta jäi ilman varausta, ja ei ollut ennen tätäkään draftia millään listoilla mukana missä listattiin potentiaalisia varauksia. Draftia livenä selostaneet toimittajatkin menivät ihan sekaisin kun Kekäläinen ilmoitti Tsinahovin nimen, kun kukaan ei ollut kuullutkaan koko kaverista. Mutta Keklu puolusteli hyvin tuota valintaa että hän luottaa omiin pelaajatarkkailijoihinsa ja heidän raportteihin, ja Tsinahov oli heidän listallaan korkealla. Ei siksi halunnut ottaa riskiä että joku muukin olisi keksinyt pelaajan, vaan päätti käyttää ykköskierroksen varauksen Tsinahoviin koska tämä oli vielä saatavilla. Mielenkiintoista nähdä miten tämä varaus lopulta onnistuu, eli onko Kekäläinen ja hänen tarkkailijansa onnistuneet löytämään helmen joka meni kaikilta muilta ohi? Hyvin poika on kyllä kautensa avannut KHL:ssä Omskissa, joten voi olla että Keklu käytti hienosti hyväkseen tämän että draft pidettiin nyt normaalia myöhempään ja pystyttiin seuraamaan jo kautensa avanneita pelaajia juuri ennen draft-tilaisuutta.
Tämä oli minustakin mielenkiintoinen veto, mutta ei välttämättä ollenkaan huono. Jarmo on ennenkin onnistunut tekemään hyviä hakuja ja ehkä tämä on taas sellainen. Joidenkin toimittajien mukaan ainakin kahdella muullakin seuralla oli tämä kaveri top30 listallaan, joten olisi voinut mennä ohi mikäli eivät olisi heti ensimmäisellä kierroksella ottaneet. Jarmo taisi sanoa, että heillä Tsinahov oli jopa top kympissä. Onhan tuolta Venäjältä ennenkin tullut varaamattomia tai myöhään varattuja pelaajia, jotka ovat menneet Amerikan tarkkailijoilta ohi. Viimeisimpänä varmaan Panarin, jota ei varattu ollenkaan ja pärjää nykyisin ihan kivasti. Minä luotan Jarmoon ja tähän valintaan :cool:

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 3500
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » To Loka 08, 2020 10:48

Kieltämättä Keklulla on ollut silmää näille, ja Blue Jacketsin pelaajatarkkailijat on ennenkin tehneet hyvää työtä. Mielenkiintoista tosiaan että osa analyytikoista ei ollut noteerannut Tsinahovia millään tavalla edes myöhempien kierrosten varaukseksi, ja ei ollut millään isoilla listoilla mukana, mutta sitten Columbus oli rankannut kaverin ihan kärkipäähän ja tosiaan ilmeisesti parilla muullakin seuralla oli kiinnostusta. Mutta analyytikotkaan ei pysty ihan koko maailmaa seuraamaan vaan keskittyvät aika voimakkaasti Pohjois-Amerikan pelaajiin, ja paikallisilla pelaajatarkkailijoilla on näissä monesti hyvin suuri merkitys kun jotain huomaamattomia helmiä ja late-bloomereita naarataan Euroopasta. Kyllähän näitä tosiaan on nähty että ihan huippunimiä on mennyt seuroilta kokonaan ohi, tai on varattu vasta myöhäisillä kierroksilla. Ja samoin taas välillä nämä alalyytikkojen ja median hehkuttamat kärkivaraukset on flopanneet totaalisesti NHL:ssä. Ei ole aina niin helppoa nähdä tulevaisuuteen.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8952
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Pe Loka 09, 2020 0:05

Huhujen mukaan Taylor Hall olisi menossa lyhyellä 1-2 vuoden sopimuksella Coloradoon. Colorado on jo pitkän aikaa sitten ilmoittanut, että he tavoittelevat vapailta- ja siirtomarkkinoilta isoja vahvistuksia ja haluavat tosissaan kannujahtiin jo lyhyellä tähtäimellä. Heillä on nyt erittäin hyvä palkkakattotilanne, kun isoja sopimuksia tulee tehtäväksi vasta 1-2 vuoden päästä niin voi lyhyellä sopimuksella hakea näitä isoja kaloja. Jossain huhussa mainittiin jopa Rask mahdollisena hankintana, kun Boston ilmeisesti tätä kauppaa ja tällä on enää vuosi sopimustaan jäljellä ja juuri maalivahtiosasto on ehkä Coloradon heikoin lenkki. Vapailla markkinoilla on toki muitakin vaihtoehtoja, mutta kyllä Raskin hankinnassakin järkeä olisi, jos nyt ei muuten löydy sopivaa vaihtoehtoa.

Mutta jokatapauksessa Colorado tulee ensi kaudella olemaan suurimpia ellei jopa suurin mestarisuosikki. Hall-MacKinnon-Rantanen ketju olisi kyllä aika hurja ase.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 3500
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Su Loka 11, 2020 8:25

BigBoss kirjoitti:
Pe Loka 09, 2020 0:05
Mutta jokatapauksessa Colorado tulee ensi kaudella olemaan suurimpia ellei jopa suurin mestarisuosikki. Hall-MacKinnon-Rantanen ketju olisi kyllä aika hurja ase.
Tuohon jos vielä maalivahtiosastolle vahvistusta saisivat niin alkaisi tosiaankin olla aika iso mestarisuosikki. Hallin hankinta toisi Coloradon hyökkäykseen lisää vaihtoehtoja, että eivät olisi niin paljon tuon yhden ketjun varassa. Coloradon kannattaakin minusta panostaa juuri nyt kun McKinnon on vielä tuolla alihintaisella sopimuksella ja Makarkin taitaa pelailla vielä tulokassopparilla.

Paljon on viime päivinä tehty kauppoja ja uusia sopimuksia NHL:ssä. Maalivahtipuolella on erityisesti ollut paljon liikehdintää. Viime kaudella kolmosvahdiksi pudonnut Rangers-legenda Henrik Lundqvist siirtyi vapaana agenttina Washingtoniin 1,5 miljoonan sopparilla. Sieltä pois lähtee Braden Holtby joka siirtyy Vancouveriin Thatcher Demkon pariksi. Vancouverista taas siirtyy tämän sarjatauon kuumin maalivahtinimi Jacob Markström Calgaryyn, josta taas lähti Cam Talbot Minnesotaan. Talbotin tilalta Minnesotasta poistui sitten taas Devan Dubnyk San Joseen. Kovien maalivahtisiirtojen sarjaan menee myös iki-Blachkawk Corey Crawfordin siirto New Jersey Devilsiin. Tämä tarkoittaa että Chicago tulee vielä olemaan maalivahtimarkkinoilla aktiivinen, koska kolmikolla Malcolm Subban-Collin Delia-Kevin Lankinen ei kyllä kuuhun mennä. Siellähän olisi sopimuksen alaisista maalivahdeista ainakin Frederik Andersen, Tuukka Rask, Joonas Korpisalo, Elvis Merzlikins ja Marc-Andre Fleury myynnissä, mutta vielä on myös monta hyvää UFA-maalivahtia vapaana. Detroithan oli myöskin maalivahtimarkkinoilla ja käsittääkseni kiinnostunut Korpisalosta, mutta hankkivat juuri Thomas Greissin NY Islandersista joten voi olla että menevät Greiss-Bernier -kaksikolla. Ja vielä yksi merkittävä maalivahtisiirto oli myös Pittsburghin Matt Murrayn siirtyminen Ottawaan, josta Craig Andersson ilmeisesti siirtyy eläkkeelle.

Toronto on vahvistellut aktiivisesti puolustustaan ja joukkue alkaa pikkuhiljaa näyttää jo vähän tasapainoisemmalta, että kaikki ei ole enää muutaman kovan hyökkääjän varassa. Tärkein oli T.J Brodien hankinta mutta minusta myös Zach Bogosian miljoonan dollarin sopimuksella on hyvä hankinta. Toronton kohdalla kysymysmerkkinä tuo maalivahtiosasto. Andersenilla on vielä vuosi sopimusta jäljellä mutta seura ei ole ollut halukas neuvottelemaan jatkosta ja siksi olisivat ilmeisesti halukkaita kauppaamaan Andersenin. Käsittääkseni Torontokin on ollut Joonas Korpisalosta kiinnostunut mikäli päätyvät Andersenin kauppaamaan.

Merkittäviin siirtoihin on laskettavissa Paul Stastnyn siirtyminen Winnipegiin. Hyvä ja tärkeä hankinta Winnipegiltä, varsinkin kun Bryan Littlen koko ura tuntuu olevan vaakalaudalla loukkaantumisen vuoksi. Muita merkittäviä siirtoja Max Domi (Montreal --> Columbus), Bobby Ryan (Ottawa --> Detroit), Kyle Turris (Nashville --> Edmonton), Kevin Shattenkirk (Tampa --> Anaheim), Jack Johnson (Pittsburgh --> NY Rangers), Torey Krug (Boston --> St. Louis), Chris Tanev (Vancouver --> Calgary), Craig Smith (Nashville --> Boston), Tyson Barrie (Toronto --> Edmonton) ja Brandon Saad (Chicago --> Colorado). Varmoista lähtijöistä ilman seuraa ovat vielä ainakin Anthony Duclair (Ottawa), Alexander Wennberg (Columbus), Justin Abdelkader (Detroit), Karl Alzner (Montreal) ja käsittääkseni Tampan Tyler Johnsonkin on etsimässä uutta seuraa.

Suomalaisista merkittävin siirto nähtiin varmaan viime yönä kun Keklu nappasi Mikko Koivun Blue Jacketsiin 1,5 miljoonan taalan sopimuksella. Koivu on hiipunut parhaista päivistään mutta tuollaisella sopimuksella hyvä syvyyshyökkääjä ja kokenut johtohahmo Columbuksen joukkueeseen. Vastaavasti Kekäläinen kauppasi sitten Markus Nutivaaran Floridaan. Muista suomalaisista Torontossa kautensa päättänyt Miikka Salomäki teki vuoden kaksisuuntaisen sopimuksen Coloradoon ja Christopher Gibson siirtyi NY Islandersista Tampaan. Molemmat tulevat todennäköisesti pelaamaan aika pitkälti farmissa koska Coloradon hyökkäyksessä alkaa olla jo ihan hyvin syvyyttä, ja Tampalla on maalilla kova kaksikko Vasilevski-McElhinney. Vasilevski on yksi liigan parhaita maalivahteja ja "McBackup" erittäin arvostettu ja luotettavana pidetty kakkosvahti joten ei löydy varmaan Gibsonille näytönpaikkaa tätäkään kautta. Uutta seuraa etsivistä suomalaisista vapaana on vielä Mikael Granlund joka ei tule Nashvillessa jatkamaan, sekä Sami Vatanen ja Erik Haula joista ainakin Vatasen kohdalla on varmaa että seura vaihtuu. Ja todennäköisesti Haulakaan ei tule Floridassa jatkamaan, ja hänen kohdallaan on huhuttu ainakin Minnesotaan paluusta.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 3500
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Loka 12, 2020 6:41

BigBoss kirjoitti:
Pe Loka 09, 2020 0:05
Huhujen mukaan Taylor Hall olisi menossa lyhyellä 1-2 vuoden sopimuksella Coloradoon.
Eipä mennyt Hall Coloradoon, vaan teki yksivuotisen 8 miljoonan taalan sopimuksen Buffaloon. Aika yllättävä valinta kun Hall on sanonut koko ajan että haluaa menestyvään seuraan, ja Sabresia ei voi kyllä millään mittarilla lukea menestyvien joukkueiden joukkoon.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8952
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ma Loka 12, 2020 7:43

Dino246 kirjoitti:
Ma Loka 12, 2020 6:41
BigBoss kirjoitti:
Pe Loka 09, 2020 0:05
Huhujen mukaan Taylor Hall olisi menossa lyhyellä 1-2 vuoden sopimuksella Coloradoon.
Eipä mennyt Hall Coloradoon, vaan teki yksivuotisen 8 miljoonan taalan sopimuksen Buffaloon. Aika yllättävä valinta kun Hall on sanonut koko ajan että haluaa menestyvään seuraan, ja Sabresia ei voi kyllä millään mittarilla lukea menestyvien joukkueiden joukkoon.
Tämä oli kyllä aika yllättävä veto. Pitkän sopimuksen olisin voinutkin ymmärtää, jos olisi menty rahan perässä, mutta vuoden diili Buffaloon kuulostaa vähintään erikoiselta, jos menestystä haluaa. Luulisi että tuon saman 8 miljoonaa tai ainakin 7-7,5 olisi saanut muualtakin. Minä olisin mennyt Coloradoon, jos ne huhut piti paikkaansa, että Avs oli kiinnostunut :D

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 3500
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ti Loka 13, 2020 6:44

Vegasilta kova hankinta kun St. Louisin kapteeni Alex Pietrangelo siirtyy Knightsiin 7-vuotisella sopimuksella jonka caphit 8,8 miljoonaa. Vegasin pitäisi vaan saada tuo Fleury-case ratkaistua jotenkin, koska ei ole oikein järkeä pitää 7 miljoonan miestä kakkosmaalivahtina ja menevät todennäköisesti aika tiukoille capin kanssa. Mutta ilmeisesti Fleurya kohtaan ei ole ollut hirveästi kiinnostusta joten saa nähdä miten ratkaisevat tuon tilanteen.

Suomalaisia sopimusuutisia tällä kertaa Minnesotasta. Kaapo Kähköselle kahden vuoden sopimus, jonka arvo 750.000 dollaria per kausi. Ensimmäinen kausi kaksisuuntaisena, toinen yksisuuntaisena. Devan Dubnykin lähdettyä San Joseen Minnesotan maalivahtikaksikko Stalock-Talbot on sen verran heikko että mikäli Kähkönen saa näytönpaikan ylhäältä jossakin vaiheessa, niin vakipaikka on kyllä otettavissa kaksisuuntaisellakin sopparilla. Talbot tosin pelasi ihan OK kauden Calgaryssa, mutta on ollut minusta muuten urallaan sen verran epätasainen että hirveästi en hänen varaan laskisi.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8952
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ti Loka 13, 2020 9:57

Dino246 kirjoitti:
Ti Loka 13, 2020 6:44
Vegasilta kova hankinta kun St. Louisin kapteeni Alex Pietrangelo siirtyy Knightsiin 7-vuotisella sopimuksella jonka caphit 8,8 miljoonaa. Vegasin pitäisi vaan saada tuo Fleury-case ratkaistua jotenkin, koska ei ole oikein järkeä pitää 7 miljoonan miestä kakkosmaalivahtina ja menevät todennäköisesti aika tiukoille capin kanssa. Mutta ilmeisesti Fleurya kohtaan ei ole ollut hirveästi kiinnostusta joten saa nähdä miten ratkaisevat tuon tilanteen.
Ja samalla treidasivat Nate Schmidtin Vancouveriin tehdäkseen tilaa Pietrangelolle. Lehner on ilmeisesti loukkaantunut ja joutuu olkapääleikkaukseen niin Fleurya ei treidata ainakaan vielä vaan Vegas ainakin lähtee kauteen tuolla kaksikolla. Ehkä treidi tulee sitten ennen siirtotakarajaa, en tiedä. Mikähän heillä tarkalleen ottaen on nyt palkkakattotilanne, ainakin jossain kohtaa se meni jo yli?

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 3500
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ti Loka 13, 2020 11:42

BigBoss kirjoitti:
Ti Loka 13, 2020 9:57
Dino246 kirjoitti:
Ti Loka 13, 2020 6:44
Vegasilta kova hankinta kun St. Louisin kapteeni Alex Pietrangelo siirtyy Knightsiin 7-vuotisella sopimuksella jonka caphit 8,8 miljoonaa. Vegasin pitäisi vaan saada tuo Fleury-case ratkaistua jotenkin, koska ei ole oikein järkeä pitää 7 miljoonan miestä kakkosmaalivahtina ja menevät todennäköisesti aika tiukoille capin kanssa. Mutta ilmeisesti Fleurya kohtaan ei ole ollut hirveästi kiinnostusta joten saa nähdä miten ratkaisevat tuon tilanteen.
Ja samalla treidasivat Nate Schmidtin Vancouveriin tehdäkseen tilaa Pietrangelolle. Lehner on ilmeisesti loukkaantunut ja joutuu olkapääleikkaukseen niin Fleurya ei treidata ainakaan vielä vaan Vegas ainakin lähtee kauteen tuolla kaksikolla. Ehkä treidi tulee sitten ennen siirtotakarajaa, en tiedä. Mikähän heillä tarkalleen ottaen on nyt palkkakattotilanne, ainakin jossain kohtaa se meni jo yli?
Ai, tuo Lehnerin vamma onkin mennyt ohi. Jokin aika sitten vaan luin että Vegas on yrittänyt Fleurya kaupitella mutta kiinnostuneita ei ole varsinaisesti jonoksi asti ollut.

Aika tiukilla Vegas minun käsittääkseni katon kanssa on ollut koko ajan, ja on edelleen. Siellä on tietysti paljon syvyyspelaajia vielä signaamatta joten lopullista cappia ei vielä tiedä, mutta muistaakseni CapFriendlyn sivuilla Vegasin projected caphit oli pari miljoonaa yli ensi kauden palkkakaton. Eli vähän joutuvat varmaan jumppaamaan vielä katon kanssa mikäli eivät saa Fleurya treidattua. Se on vaan vähän raakasti liikaa että maalivahteihin menee 12 miljoonaa kaudessa. Tosin Florida pistää tällä kaudella yli 14 miljoonaa maalivahteihin, joista kaksi ei edes pelaa enää seurassa, mutta Floridalla onkin capissa reilusti tilaa niin he voivat hyvin maksellakin noita Darlingin ja Luongon buyoutteja. Vegas kun on muutenkin tiukalla katon kanssa niin pitäisi melkein saada vähän halvempi ratkaisu tuohon Lehnerin pariksi.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8952
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » To Loka 15, 2020 13:24

Huhujen mukaan ensi kausi tulee olemaan lyhyempi, koska kausi pitäisi saada pakettiin kesäkuun loppuun mennessä ennen olympialaisia. Joukkueet pelaisivat mahdollisesti alle 60 peliä. Pahin skenaario on, että ensi kautta ei pelata ollenkaan, jos halleihin ei saada ottaa yleisöä.

Lisäksi divisioonajako tulisi olemaan erilainen, ainakin kanadalaiset joukkueet (Calgary, Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver ja Winnipeg) mahdollisesti pelaisivat kauden aikana omassa lohkossaan vain toisiaan vastaan.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 3500
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » To Loka 15, 2020 13:31

BigBoss kirjoitti:
To Loka 15, 2020 13:24
Huhujen mukaan ensi kausi tulee olemaan lyhyempi, koska kausi pitäisi saada pakettiin kesäkuun loppuun mennessä ennen olympialaisia. Joukkueet pelaisivat mahdollisesti alle 60 peliä. Pahin skenaario on, että ensi kautta ei pelata ollenkaan, jos halleihin ei saada ottaa yleisöä.

Lisäksi divisioonajako tulisi olemaan erilainen, ainakin kanadalaiset joukkueet (Calgary, Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver ja Winnipeg) mahdollisesti pelaisivat kauden aikana omassa lohkossaan vain toisiaan vastaan.
Joo, just luin aamulla tästä että Vegasin omistaja oli sanonut että kausi alkaisi mahdollisesti vasta helmikuussa ja vedettäisiin aika tiukalla ohjelmalla läpi siten että joukkueella saattaisi olla yhden viikon aikana jopa viisi peliä. Hurjalta kuulostaa mutta ilmeisesti ollaan vähän pakon edessä. Koronatilanne täytyy saada vähän rauhoittumaan ennen kuin kausi voidaan aloittaa koska myös NHL:ssä osa joukkueista on hyvin pitkälti yleisötulojen varassa ja sielläkään ei ole varaa tyhjille tai puolitäysille halleille kokonaista kautta pelata, ja sitten toisessa päässä alkaa painamaan päälle olympialaiset jotka ilmeisesti tulee siellä samoilta kanavilta ja eivät mahdu oikein ohjelmakaavioihin päällekäin.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8952
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » To Loka 15, 2020 20:30

Dino246 kirjoitti:
To Loka 15, 2020 13:31
BigBoss kirjoitti:
To Loka 15, 2020 13:24
Huhujen mukaan ensi kausi tulee olemaan lyhyempi, koska kausi pitäisi saada pakettiin kesäkuun loppuun mennessä ennen olympialaisia. Joukkueet pelaisivat mahdollisesti alle 60 peliä. Pahin skenaario on, että ensi kautta ei pelata ollenkaan, jos halleihin ei saada ottaa yleisöä.

Lisäksi divisioonajako tulisi olemaan erilainen, ainakin kanadalaiset joukkueet (Calgary, Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver ja Winnipeg) mahdollisesti pelaisivat kauden aikana omassa lohkossaan vain toisiaan vastaan.
Joo, just luin aamulla tästä että Vegasin omistaja oli sanonut että kausi alkaisi mahdollisesti vasta helmikuussa ja vedettäisiin aika tiukalla ohjelmalla läpi siten että joukkueella saattaisi olla yhden viikon aikana jopa viisi peliä. Hurjalta kuulostaa mutta ilmeisesti ollaan vähän pakon edessä. Koronatilanne täytyy saada vähän rauhoittumaan ennen kuin kausi voidaan aloittaa koska myös NHL:ssä osa joukkueista on hyvin pitkälti yleisötulojen varassa ja sielläkään ei ole varaa tyhjille tai puolitäysille halleille kokonaista kautta pelata, ja sitten toisessa päässä alkaa painamaan päälle olympialaiset jotka ilmeisesti tulee siellä samoilta kanavilta ja eivät mahdu oikein ohjelmakaavioihin päällekäin.
Esimerkiksi Dallasilla uutisoitiin olevan jo jotain talousvaikeuksia. Seuran omistaja on ilmeisesti rikastunut suurelta osin hotellibisneksellä niin tämä kaikkihan iskee suoraan siihen. Sitten vielä kun viedään lipputulotkin niin kyllähän tuossa takkiin tulee. Sääli homma, sillä yleisön kanssahan tämä kausi olisi ollut Dallasille taloudellisestikin menestys.

Mutta ei minua sinänsä lyhyempi kausi haittaisi. Rytmi normaaliksi ja seuraava kausi sitten taas tutulla tyylillä. Sääli Ovechkinin kannalta, minä ainakin uskoin ja uskon edelleen, että hän voisi tosissaan jahdata Gretzkyn maaliennätystä, mutta lyhyemmällä kaudella se kyllä vaikeutuu. Ei Ovilla hirveän montaa vuotta enää ole uraa jäljellä eikä voi tietää kestääkö maalivire uran loppuun asti.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 3500
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Pe Loka 16, 2020 6:52

BigBoss kirjoitti:
To Loka 15, 2020 20:30
Dino246 kirjoitti:
To Loka 15, 2020 13:31
BigBoss kirjoitti:
To Loka 15, 2020 13:24
Huhujen mukaan ensi kausi tulee olemaan lyhyempi, koska kausi pitäisi saada pakettiin kesäkuun loppuun mennessä ennen olympialaisia. Joukkueet pelaisivat mahdollisesti alle 60 peliä. Pahin skenaario on, että ensi kautta ei pelata ollenkaan, jos halleihin ei saada ottaa yleisöä.

Lisäksi divisioonajako tulisi olemaan erilainen, ainakin kanadalaiset joukkueet (Calgary, Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver ja Winnipeg) mahdollisesti pelaisivat kauden aikana omassa lohkossaan vain toisiaan vastaan.
Joo, just luin aamulla tästä että Vegasin omistaja oli sanonut että kausi alkaisi mahdollisesti vasta helmikuussa ja vedettäisiin aika tiukalla ohjelmalla läpi siten että joukkueella saattaisi olla yhden viikon aikana jopa viisi peliä. Hurjalta kuulostaa mutta ilmeisesti ollaan vähän pakon edessä. Koronatilanne täytyy saada vähän rauhoittumaan ennen kuin kausi voidaan aloittaa koska myös NHL:ssä osa joukkueista on hyvin pitkälti yleisötulojen varassa ja sielläkään ei ole varaa tyhjille tai puolitäysille halleille kokonaista kautta pelata, ja sitten toisessa päässä alkaa painamaan päälle olympialaiset jotka ilmeisesti tulee siellä samoilta kanavilta ja eivät mahdu oikein ohjelmakaavioihin päällekäin.
Esimerkiksi Dallasilla uutisoitiin olevan jo jotain talousvaikeuksia. Seuran omistaja on ilmeisesti rikastunut suurelta osin hotellibisneksellä niin tämä kaikkihan iskee suoraan siihen. Sitten vielä kun viedään lipputulotkin niin kyllähän tuossa takkiin tulee. Sääli homma, sillä yleisön kanssahan tämä kausi olisi ollut Dallasille taloudellisestikin menestys.

Mutta ei minua sinänsä lyhyempi kausi haittaisi. Rytmi normaaliksi ja seuraava kausi sitten taas tutulla tyylillä. Sääli Ovechkinin kannalta, minä ainakin uskoin ja uskon edelleen, että hän voisi tosissaan jahdata Gretzkyn maaliennätystä, mutta lyhyemmällä kaudella se kyllä vaikeutuu. Ei Ovilla hirveän montaa vuotta enää ole uraa jäljellä eikä voi tietää kestääkö maalivire uran loppuun asti.
Joo, nuo perinteiset kiekkokaupungit (Toronto, Montreal, Boston, Chicago jne.) on oma lukunsa, mutta kyllä siellä aika moni seura joutuu käymään omistajan taskulla ihan normaalikausillakin koska yleisötulot ei riitä kattamaan kuluja. Ja kun nuo omistajat on yleensä bisnesmiehiä joilla on paljon muistakin bisneksiä, niin jos nekin alkaa koronan takia sakata niin sitä rahaa ei olekaan enää laittaa ylettömiä määriä kiekkoharrastukseen. Ja jos joudutaan joidenkin yleisörajoitusten kanssa pelaamaan ja väki ei uskalla tulla halleihin, niin pitäisi iskeä vielä enemmän omaa rahaa kiinni seuran pyörittämiseen. Varmasti tulee vaikeuksia tuollakin joillekin seuroille.

Samaa mieltä tuosta että pitäisi vaan hyväksyä se, että seuraava kausi on tynkäkausi ja seuraava sitten taas normaalilla aikataululla ja normaalin pituisena jos korona sen sallii. Saatiinhan se paremmuus selville silloin lyhennetyllä työsulkukaudellakin, silloinkin taidettiin pelata vain n. 45 ottelua runkosarjassa.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 3500
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Su Loka 18, 2020 7:53

"Jumbo Joelle" one more year. Eli Joe Thornton teki vielä yksivuotisen sopparin Toronton kanssa minimisummalla, ja samalla lähti alkukaudeksi pelaamaan Sveitsin NLA:han Davosin riveihin. Vanhalle miehelle varmaan ihan hyvä ettei tule liian pitkää taukoa peleistä. Se alkaa varmaan olla se viimeinen mahdollisuus päästä kannua nostelemaan, ja vaikka Toronto nyt onkin vahvistunut tässä tauon aikana niin en jaksa silti oikein uskoa että tämäkään siirto sitä kannua Thorntonille toisi.

Muuten on ollut nyt hiljaisempaa viime päivät NHL:ssä, kun suurin osa noista "isommista kaloista" meni jo. Merkittävin siirto ollut varmaan Jevgeni Dadonovin siirto Floridasta Ottawaan kolmivuotisella sopimuksella jonka caphit 5 miljoonaa.

Suomalaisista UFA-pelaajista Granlund, Vatanen ja Haula edelleen ilman sopimusta, RFA-pelaajista sopimuksia voinee odotella vielä Roope Hintzille ja vahvasti liigassa kautensa aloittaneelle Aleksi Saarelalle. Kasimir Kaskisuo teki viikolla sopimuksen Nashvilleen joten Predatorsin maalivahtiosasto alkaa olla aika sinivalkoinen. Winnipegin suomalaisten ympärillä pyörii vahvasti treidihuhut. Seura teki Sami Nikulle pelkän qualifying offerin minimikorotuksella ja se on vahva merkki siitä että seurassa ei uskota Nikussa olevan ainesta neljän kärkipakin joukkoon. Ilmeisesti Nikua tällä hetkellä kaupitellaan muihin seuroihin. Ja Laineen kohdallakin nuo kauppahuhut vahvistuu koko ajan. Kiinnostuneita varmasti riittää, mutta katsotaan minne Laine sitten mahdollisesti päätyy ja mitä Winnipeg saa vaihdossa. Valtit tässä ei ole kyllä oikein Winnipegin käsissä johtuen tuosta lyhyestä sopimuksesta.

Mikko Koskinen sai sen sijaan ihan hyviä uutisia kun UFA-maalivahteja kartoittanut Edmonton totesi että palkkakaton alla ei ole tilaa ison profiilin maalivahdin hankintaan, ja päätyi tekemään jatkosopimuksen Mike Smithin kanssa. Samalla Smithille tuli palkanalennus kun uuden yksivuotisen sopimuksen arvo on 1,5 miljoonaa dollaria. Tämä tarkoittanee nyt sitä että seurassa on päätetty luottaa Koskiseen jolla on vielä kaksi kautta jäljellä 4,5 miljoonan dollarin (caphit) sopimuksestaan.

Edmontonista tulikin mieleen että tuossa Taylor Hallin Buffalo-sopimuksessa on sellainen erikoinen piirre että Hall olisi itse asiassa halunnut Edmontoniin, mutta koska Edmonton ei saanut järjesteltyä katon alle tilaa Hallin pestaamiseen niin Hall päätyi tekemään Buffalon kanssa tuon vuoden sopparin ja yrittänee sitten ensi kaudeksi uudestaan. Connor McDavid on ilmeisesti Hallia houkutellut Edmontoniin ja kun McDavidin sanalla on tuossa seurassa aika paljon painoarvoa niin se on hyvinkin mahdollista että Edmonton tekee kauden aikana siirtoja joilla tuo Hallin siirto mahdollistetaan ensi kesänä.

Vastaa Viestiin