NHL - National Hockey League

Keskustelua muusta urheilusta.
BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 9672
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ke Syys 01, 2021 23:40

Dino246 kirjoitti:
Ke Syys 01, 2021 15:57
BigBoss kirjoitti:
Su Elo 29, 2021 11:54
Dino246 kirjoitti:
Su Elo 29, 2021 8:43
Carolina päätti kostaa sitten Ahon parin vuoden takaisen offer sheetin Montrealille kunnon kettuilulla. Montrealin GM Bergevin on venyttänyt Jesperi Kotkaniemen jatkosopimusta vähän tarpeettomankin pitkälle niin Carolina näki paikan iskeä ja teki yhden vuoden ja 6,1 miljoonan offer sheetin Kotkaniemelle. Kettuilua korostaa vielä se, että allekirjoitusbonukseksi sopimukseen on laitettu 20$ (Ahon pelinumero on 20). Mikäli Montreal haluaa vastata sheetiin, se joutuu tarjoamaan saman summan, mikä on ehkä n. 3,5 miljoonaa ylihintaa Kotkaniemestä tällä hetkellä, ja mikä pahinta niin sopimus on yksivuotinen mikä tarkoittaa että Montrealin on vuoden päästä tarjottava Kotkaniemelle vielä tuotakin suurempi qualifying offer mikäli haluavat pitää tämän oikeudet. Montreal on jo nyt tiukalla capin kansssa ja heidän sentteriosastonsa on jo valmiiksi ohkainen joten vähän hankalaan saumaan Bergevin joutuu.

Mikäli Bergevin ei vastaa sheetiin, Montreal saa Carolinalta ykköskierroksen loppupuolen ja kolmoskierroksen varaukset ja Kotkaniemi siirtyy yksivuotisella sopimuksella Carolinaan. Tässä tapauksessa tämä kettuilu tulee kyllä kalliiksi Carolinallekin mikäli Kotkaniemi ei pelaa ihan tykkikautta. Carolina tunnettu pihinä seurana ja menettivät mm. Hamiltonin kun eivät halunneet tehdä kunnon tarjousta, ja nyt ollaan valmiita käyttämään sitten yli 6 miljoonaa ja varauksia pelkkään kiusantekoon. Sama tilanne Carolinallakin on vuoden päästä että mikäli haluavat Kotkaniemen pitää niin QO on reilusti yli tuon 6 miljoonaa.
Aika tyhmänrohkea temppu Carolinalta, mutta kai se sitten on silmä silmästä. Kotkaniemellehän oli tosiaan uumoiltu jotain 3x3,5 miljoonan siltasopimusta, niin käytännössä tuo on tuplahinta ja aika reilu ylihinta keskinkertaisesti pelanneesta lupauksesta.
Carolina onkin ilmeisesti pelannut tämän vähän fiksummin kuin mitä ensin annettiin ymmärtää, että tuossa olisi pelkästä kettuilusta ja hassuttelusta kyse. Georges Laraquen mukaan Carolina olisi ennen tuota offer sheetiä jo suullisesti sopinut Kotkaniemen kanssa pidemmästä jatkosopimuksesta hieman pienemmällä palkalla, eli tuo reilun kuuden miljoonan palkka tulisi vain ensi kaudelta ja se olisi mitoitettu juuri tuollaiseksi että Montrealin kynnys vastata tarjoukseen kasvaisi mahdollisimman suureksi ja se kuitenkin vielä mahtuisi Carolinan ensi kauden cappiin. Mutta koska pelajaan kanssa on jo sovittu että vuoden jälkeen ei tarvitse tehdä sitä yli kuuden miljoonan qualifying offeria, vaan heti jos Montreal jättää vastaamatta tuohon tarjoukseen Kotkaniemi kirjoittaa nimensä hieman pidempään ja halvempaan jatkosopimukseen. Täytyy sanoa että jos tämä huhu pitää paikkansa niin fiksusti pelattu tilanne Carolinalta, ja hyvä kosto Montrealille tuosta Aho-casesta, koska Carolina on kuulemma jo pidempään ollut Kotkaniemen perässä ja yrittänyt saada tätä Montrealista pelaajakaupan kautta.
Joo, itse pidin aluksi tyhmänrohkeana noin rahakasta diiliä, koska jos Jesperi ei vastaisikaan huutoon niin seuraava perustarjoushan täytyy olla vähintään tuon suuruinen, joten pahimmassa tapauksessa Carolinalla olisi ylipalkattu alisuorittanut lupaus riveissään.

Mutta jos tuossa tosiaan on joku diili jo sovittuna noin kuin sanoit niin sehän muuttaa koko asetelman. Nerokas ja röyhkeäkin veto kyllä Carolinalta ja täytyy kyllä hattua nostaa, jos Kotkaniemi Carolinaan päätyy. Jotenkin on jäänyt se fiilis, että Montreal ei ole ollut ihan oikea paikka Jesperille ja siinä mielessä Carolinassa voisi olla paremmat edellytykset läpimurtoon.

Montreal muuten ilmeisesti havittelisi Arizonasta Christian Dvorakia Kotkaniemen korvaajaksi. Käyvät parhaillaan neuvotteluja riittäisikö kompensaationa saatavat ensimmäisen ja kolmannen kierroksen varausvuorot Dvorakin hankkimiseen. Dvorak tulisi ainakin halvemmaksi, kun tällä on vielä neljä vuotta noin 4,5 miljoonan arvoista sopimusta jäljellä.

Dino246
Weltmeister
Viestit: 5381
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Su Syys 05, 2021 7:36

Montreal ei vastannut offer sheetiin joten Kotkaniemi yhden vuoden ja 6,1 miljoonan sopimuksella Carolinaan. Oli oikeastaan ihan odotettu, koska tuohon offer sheetiin vastaaminen olisi tarkoittanut Montrealilta isompia peliliikkeitä koska ei olisi saaneet tuota 6,1 miljoonan sopimusta mahtumaan cappiin ilman pelaajakauppoja. Montreal ilmoittikin saman tien hankkineensa Christian Dvorakin Arizonasta kuten jo huhuiltiin. Vähän kovahkon hinnan joutuivat Dvorakistakin maksamaan, koska vaihdossa meni Montrealin oma ykköskierroksen varaus 2022 draftissa, tuo Kotkaniemestä saatu Carolinan ykköskierroksen varaus sekä vielä yksi kakkoskierroksen varaus. Mutta Montrealille jätettiin kovin vähän vaihtoehtoja koska joukkueen sentteriosasto on tosi ohkainen ja tässä vaiheessa UFA-markkinatkin alkaa olla syöty aika täydellisesti.

Nyt jos Kotkaniemi tuosta itsensä lyö läpi kunnolla, ja mikäli tässä tosiaan Carolina ja Kotkaniemi ovat jo sopineet ennakkoon halvemmasta jatkosopimuksesta, niin voidaan kyllä taputella Carolinan johtoa selkään että "well played!". Mutta jos Kotkaniemi ei edelleenkään ulosmittaa sitä potentiaalia miksi hänet ykköskierroksella varattiin, niin Carolinalla on käsissä aika kallis alisuorittaja ja viimeisen naurun saattaa sittenkin saada Montreal.

Mutta minä uskon kyllä että Kotkaniemi tekee vielä tuon läpimurron kun pääsee tuonne "bunch of jerksin" vähän vapaampaan ilmapiiriin ja paikkaan jossa koko kaupunki ei seuraa sinun liikkeitäsi suurennuslasin kanssa. Montreal osaa olla aika ahdistava paikka, ja nuorelle ykköskierroksen varaukselle se saattaa olla todella ahdistava paikka. Kotkaniemi saa katsella peiliinkin, koska ei ole aina suorittanut kovin hyvällä tasolla, mutta paljon on minusta ollut myös turhaa "koirankoppimeininkiä" nuoren pelaajan kohdalla. Käsittääkseni Kotkaniemi oli aika närkästynyt kun hyvien pudotuspelien päätteeksi joutui Stanley Cup -finaaleissa katsomoon ilman mitään ihan selkeää syytä, joten siksikin varmaan tuo offer sheetin allekirjoittaminen ei aiheuttanut tunnontuskia.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 9672
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Su Syys 05, 2021 11:51

Dino246 kirjoitti:
Su Syys 05, 2021 7:36
Vähän kovahkon hinnan joutuivat Dvorakistakin maksamaan, koska vaihdossa meni Montrealin oma ykköskierroksen varaus 2022 draftissa, tuo Kotkaniemestä saatu Carolinan ykköskierroksen varaus sekä vielä yksi kakkoskierroksen varaus.
Meni joko Montrealin tai Carolinan ykköskierroksen varaus, riippuen siitä kumpi on parempi. Mutta jos toinen tai molemmat on top10 varauksia, niin siinä tapauksessa Arizona saa näistä huonomman. Kakkoskierroksen varaus on vuodelle 2024.

Dino246
Weltmeister
Viestit: 5381
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Syys 06, 2021 7:45

BigBoss kirjoitti:
Su Syys 05, 2021 11:51
Dino246 kirjoitti:
Su Syys 05, 2021 7:36
Vähän kovahkon hinnan joutuivat Dvorakistakin maksamaan, koska vaihdossa meni Montrealin oma ykköskierroksen varaus 2022 draftissa, tuo Kotkaniemestä saatu Carolinan ykköskierroksen varaus sekä vielä yksi kakkoskierroksen varaus.
Meni joko Montrealin tai Carolinan ykköskierroksen varaus, riippuen siitä kumpi on parempi. Mutta jos toinen tai molemmat on top10 varauksia, niin siinä tapauksessa Arizona saa näistä huonomman. Kakkoskierroksen varaus on vuodelle 2024.
Jol, näin juuri. Luin vähän huonosti ensin tuon uutisen niin meni ohi että siinä olikin vielä vähön monimutkaisempi kuvio noiden varausvuirojen suhteen. Sitten Montreal ei tuossa varsinaisesti hävinnyt mitään ainakaan lyhyellä tähtäimellä, koki ehkä vain arvovaltatappion. Mutta Kotkaniemen potentiaali on isompi kuin Dvorakin, joten pitkällä tähtäimellä Kotkaniemen vaihto Dvorakiin saattaa olla Montrealin kannalta huono vaihtokauppa. Montreal olisi todennäköisesti saanut Kotkaniemen n. 3-3,5 miljoonan sopparilla kolmeksi vuodeksi, nyt heillä on pikkuisen, mutta ei mitenkään valtavan paljon paremmilla statseilla pelannut, neljä vuotta vanhempi pelaaja 4,5 miljoonan sopparilla.

Jälkiviisaana voi sanoa että ehkä Bergevinin ei olisi kannattanut odotella Kotkaniemen sopparin kanssa näin kauaa.

Dino246
Weltmeister
Viestit: 5381
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Syys 20, 2021 9:39

Montrealin suomalaispelaajien joukossa sattuu ja tapahtuu. Jesse Ylönen päätti sitten heittää NHL-uransa roskikseen ja kieltäytyi Covid-rokotuksesta. Hänellä on tietenkin oikeus tehdä niin, eihän ketään voi pakottaa ottamaan rokotetta, mutta kun kyse on joukkueurheilusta jossa rokotteesta kieltäytymisellä aiheutetaan omalle joukkueelle ylimääräistä harmia mm. siksi että Kanadan ja USA:n välillä liikkuminen hankaloituu rokottamattomana ja myös sairastumisen riskin on suurempi, niin ymmärtää senkin jos Montreal päättää sanoa Ylöselle että "tervemenoa". Columbuksen apuvalmentajahan sai jo kenkää kieltäydyttyään rokotuksesta, koska joukkueen johto katsoi että mikäli joukkueen mukana kulkee rokottamaton henkilö niin se aiheuttaa liikaa erityistoimenpiteitä ja hankaluuksia, joten en ihmettele yhtään jos Ylöselle käy samoin. En muista kuulleeni vielä että kukaan muu NHL-pelaaja olisi rokotteesta kieltäytynyt, mutta voihan näitä tulla vielä enemmänkin koska NHL-organisaatioissa on kuitenkin satoja pelaajia ja mukaan mahtuu monenlaista tyyppiä. Tällä hetkellä kuitenkin Ylönen on aika yksin joten Montrealin on siinä valossa helppo heittää hänet ulos toiminnastaan.

Hölmöä toimintaa minun mielestäni Ylöseltä, kuten tuo rokote-/tiedevastaisuus nyt on minusta yleensäkin, mutta Ylönenhän ilmeisesti on aika tiukka Halla-Ahon kannattaja ja tunnettu kai muutenkin tiedevastaisista mielipiteistään, joten ei sinällään yllätä että päätyy tällaiseen. Paljon vaan saattaa aiheuttaa itselleen ongelmaa tuolla päätöksellään, kun käsittääkseni on satsannut aika paljon kiekkouraansa ja jättänyt mm. koulut kesken panostaaksensa täysillä jääkiekkoon.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 9672
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ma Syys 20, 2021 10:35

Dino246 kirjoitti:
Ma Syys 20, 2021 9:39
Montrealin suomalaispelaajien joukossa sattuu ja tapahtuu. Jesse Ylönen päätti sitten heittää NHL-uransa roskikseen ja kieltäytyi Covid-rokotuksesta. Hänellä on tietenkin oikeus tehdä niin, eihän ketään voi pakottaa ottamaan rokotetta, mutta kun kyse on joukkueurheilusta jossa rokotteesta kieltäytymisellä aiheutetaan omalle joukkueelle ylimääräistä harmia mm. siksi että Kanadan ja USA:n välillä liikkuminen hankaloituu rokottamattomana ja myös sairastumisen riskin on suurempi, niin ymmärtää senkin jos Montreal päättää sanoa Ylöselle että "tervemenoa". Columbuksen apuvalmentajahan sai jo kenkää kieltäydyttyään rokotuksesta, koska joukkueen johto katsoi että mikäli joukkueen mukana kulkee rokottamaton henkilö niin se aiheuttaa liikaa erityistoimenpiteitä ja hankaluuksia, joten en ihmettele yhtään jos Ylöselle käy samoin. En muista kuulleeni vielä että kukaan muu NHL-pelaaja olisi rokotteesta kieltäytynyt, mutta voihan näitä tulla vielä enemmänkin koska NHL-organisaatioissa on kuitenkin satoja pelaajia ja mukaan mahtuu monenlaista tyyppiä. Tällä hetkellä kuitenkin Ylönen on aika yksin joten Montrealin on siinä valossa helppo heittää hänet ulos toiminnastaan.

Hölmöä toimintaa minun mielestäni Ylöseltä, kuten tuo rokote-/tiedevastaisuus nyt on minusta yleensäkin, mutta Ylönenhän ilmeisesti on aika tiukka Halla-Ahon kannattaja ja tunnettu kai muutenkin tiedevastaisista mielipiteistään, joten ei sinällään yllätä että päätyy tällaiseen. Paljon vaan saattaa aiheuttaa itselleen ongelmaa tuolla päätöksellään, kun käsittääkseni on satsannut aika paljon kiekkouraansa ja jättänyt mm. koulut kesken panostaaksensa täysillä jääkiekkoon.
Minö jostain näin joku päivä, että 99% NHL-porukasta olisi rokotettu kauden alkuun mennessä. Samassa mainittiin 10-15 pelaajan kieltäytyneen rokotuksesta.

Dino246
Weltmeister
Viestit: 5381
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Syys 20, 2021 11:55

BigBoss kirjoitti:
Ma Syys 20, 2021 10:35
Dino246 kirjoitti:
Ma Syys 20, 2021 9:39
Montrealin suomalaispelaajien joukossa sattuu ja tapahtuu. Jesse Ylönen päätti sitten heittää NHL-uransa roskikseen ja kieltäytyi Covid-rokotuksesta. Hänellä on tietenkin oikeus tehdä niin, eihän ketään voi pakottaa ottamaan rokotetta, mutta kun kyse on joukkueurheilusta jossa rokotteesta kieltäytymisellä aiheutetaan omalle joukkueelle ylimääräistä harmia mm. siksi että Kanadan ja USA:n välillä liikkuminen hankaloituu rokottamattomana ja myös sairastumisen riskin on suurempi, niin ymmärtää senkin jos Montreal päättää sanoa Ylöselle että "tervemenoa". Columbuksen apuvalmentajahan sai jo kenkää kieltäydyttyään rokotuksesta, koska joukkueen johto katsoi että mikäli joukkueen mukana kulkee rokottamaton henkilö niin se aiheuttaa liikaa erityistoimenpiteitä ja hankaluuksia, joten en ihmettele yhtään jos Ylöselle käy samoin. En muista kuulleeni vielä että kukaan muu NHL-pelaaja olisi rokotteesta kieltäytynyt, mutta voihan näitä tulla vielä enemmänkin koska NHL-organisaatioissa on kuitenkin satoja pelaajia ja mukaan mahtuu monenlaista tyyppiä. Tällä hetkellä kuitenkin Ylönen on aika yksin joten Montrealin on siinä valossa helppo heittää hänet ulos toiminnastaan.

Hölmöä toimintaa minun mielestäni Ylöseltä, kuten tuo rokote-/tiedevastaisuus nyt on minusta yleensäkin, mutta Ylönenhän ilmeisesti on aika tiukka Halla-Ahon kannattaja ja tunnettu kai muutenkin tiedevastaisista mielipiteistään, joten ei sinällään yllätä että päätyy tällaiseen. Paljon vaan saattaa aiheuttaa itselleen ongelmaa tuolla päätöksellään, kun käsittääkseni on satsannut aika paljon kiekkouraansa ja jättänyt mm. koulut kesken panostaaksensa täysillä jääkiekkoon.
Minö jostain näin joku päivä, että 99% NHL-porukasta olisi rokotettu kauden alkuun mennessä. Samassa mainittiin 10-15 pelaajan kieltäytyneen rokotuksesta.
Columbuksen Zac Rinaldo ilmeisesti ainakin yksi kun oli ollut jossakin anti-vaccination -mielenosoituksessa puhumassa, ketään ison profiilin pelaajia ei ainakaan vielä ole sen sijaan ollut julkisuudessa. Jopa Tony DeAngelo on kuulemma ottanut piikin. Niin kauan kun ketään isoja tähtiä ei joukkoon liity, ja kokonaismäärä pysyy tuossa jossakin 10-15 pelaajan joukossa, niin seurojen on aika helppo vaan dumpata nämä pelaajat jonnekin depth chartin häntäpäähän pelaamaan (viimeinen) NHL-sopimuksensa loppuun.

Sinällään ihan hatunnoston arvoista että pelaajat uskaltautuvat uimaan vastavirtaan ja pitää kiinni vakaumuksestaan uransa uhallakin, oli se vakaumus sitten miten typerä tahansa, mutta ymmärrän kyllä hyvin seurojen omistajiakin jos haluavat sulkea tällaiset pelaajat toiminnasta kokonaan. Omistajat on kuitenkin ottaneet tässä viimeisen vuoden aikana isosti takkiin taloudellisesti ja rokotteen ottaminen on yksi niitä tekijöitä, joka mahdollistaisi sen että jatkossa pystyttäisiin pelaamaan mahdollisimman normaalisti ja ottamaan katsomot täyteen yleisöä. Tavallaan pelaaja siis ottamalla rokotuksen mahdollistaa että seurat pystyvät toimimaan, maksamaan noita varsin hyviä palkkoja ja pelaajat pystyvät näin ollen harjoittamaan ammattiaan. Pelaajilla kun myös on tuo esimerkin voima. Toki edelleenkin jokaisella on oikeus valita toisinkin, mutta minusta on ihan OK että silloin joudut myös mahdollisesti kärsimään seurauksista. Eli saat kyllä ihan vapaasti jättää sen rokotuksen ottamatta, mutta sillä valinnalla saatat tehdä itsestäsi työttömän jääkiekkoilijan tai vastaavasti sinulta voidaan evätä pääsy katsomaan jääkiekkoa jäähalliin. Valinnan mahdollisuus on silti olemassa, vaikka esim. Rinaldo oli puheessaan puolustellut että hän ei ole rokotevastainen eikä maskivastainen, vaan ainoastaan puolustaa valinnan vapautta.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 9672
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ma Syys 20, 2021 12:09

Tämä nyt menee jo ihan spekuloinnin puolelle, mutta olisi kiinnostavaa nähdä mitä tapahtuisi, kun joku McDavid tai Matthews kieltäytyisi rokotteesta :mrgreen:

En oikeen usko, että liigalla tai seuroillakaan riittäisi kantti pistää pelaajaa pihalle niin varmaan tuotakin katsottaisiin jotenkin sormien läpi.

Dino246
Weltmeister
Viestit: 5381
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Syys 20, 2021 12:43

BigBoss kirjoitti:
Ma Syys 20, 2021 12:09
Tämä nyt menee jo ihan spekuloinnin puolelle, mutta olisi kiinnostavaa nähdä mitä tapahtuisi, kun joku McDavid tai Matthews kieltäytyisi rokotteesta :mrgreen:

En oikeen usko, että liigalla tai seuroillakaan riittäisi kantti pistää pelaajaa pihalle niin varmaan tuotakin katsottaisiin jotenkin sormien läpi.
Joo, minä luulen kanssa että suhtautumisessa tapahtuisi jonkinlainen muutos, mikäli joku isoista tähdistä ilmoittaisi että ei aio ottaa rokotetta ja alkaisi puhua voimakkaasti niitä vastaan. Mutta toisaalta sitten, nuo isot tähdet yleensä ymmärtävät ja tietävät vastuunsa joukkueen ja omistajien, ja oikeastaan koko liigan suuntaan, niin välttämättä eivät lähde tällaisissa asioissa kovin vähässä kummassa sooloilemaan.

Dino246
Weltmeister
Viestit: 5381
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ke Syys 22, 2021 7:24

Nyt on sitten Columbus ilmoittanut sulkeneensa Rinaldon pois training campilta johtuen tuosta rokottamattomuudesta. Ja NHL helpotti juuri seurojen toimintaa näiden rokottamattomien pelaajien kohdalla, kun jatkossa joukkueen toiminnasta covid19-protokollan mukaisesti poistetun pelaajan caphit poistuu joukkueen palkkakatosta. Kyllä voi Ylösenkin kohdalla sanoa, että poika kaivoi kyllä NHL-uransa melkoiseen kuoppaan ja lapioi vielä kaksinkertaisen kasan maata päälle varmuuden vuoksi.

Kauan vireillä ollut Kirill Kaprizovin jatkosopimus Minnesotaan on sitten lopultakin saatu sorvattua. Viisi vuotta ja caphit 9 miljoonaa. Melkoisen kova sopimus yhden kauden näytöillä, varsinkin kun tuokin kausi oli vielä reilun 50 ottelun tynkäkausi. Ei sillä etteikö Kaprizovin esitykset olisi olleet vakuuttavia viime kaudella, ja myös ennen sitä KHL:ssä, mutta kyllä tuo tuolla NHL-kokemuksella aika hurjan kovalta sopimukselta kuulostaa. Minnesotassa ei voida muuta kuin toivoa kovasti että Kaprizov jatkaa vähintäänkin samalla tasolla tai mielellään jopa kehittyisi vielä paremmaksi koska muuten on käsissä kyllä tosi kallis "onea season wonder".

Suomalaisista taas Winnipeg lopultakin osti Sami Nikun ulos sopimuksestaan. Niku on roikkunut siinä AHL:n ja NHL:n välillä nyt jo monta vuotta eikä ole päässyt yhtään eteenpäin Winnipegin organisaatiossa. Ei ole saanut oikein kunnon näytönpaikkaa, mutta Winnipegistä on tullut myös kritiikkiä että Niku ei ole tehnyt tarpeeksi töitä NHL-paikan eteen. Tiedä häntä mikä on totuus. Mutta Nikulla lienee edessä ainakin väliaikainen paluu Eurooppaan, koska Winnipeg laittoi hänet unconditional waiver -listalle mutta kukaan seura ei sieltä häntä poiminut, joten voisi kuvitella että NHL:ssä ei löydy halukkaita tarjoamaan Nikulle sopimusta. Tai sitten kukaan ei vaan halunnut sitoutua tuohon yhden suunnan sopimukseen, ja joku olisi valmis heittämään Nikulle kaksisuuntaisen tarjouksen. Aiemmin Winnipeg osti ulos myös Joona Luodon sopimuksen, joten viime kauden alun viidestä suomalaispelaajasta jäljellä on Winnipegissä enää Kristian Vesalainen ja Ville Heinola.

Suomalaisista vapaista agenteista ilman sopimusta on enää Tuukka Rask ja Sami Vatanen. Rask oli leikkauksessa ja tulee olemaan lähes puolet kaudesta sivussa, ja on sanonut että ei tule pelaamaan missään muualla kuin Bostonissa, ja että mikäli Boston hänet haluaa pitää niin "hän tulee olemaan todella halpa pelaaja Bostonille". Voisi kuvitella siis, että Rask tässä syksyn aikana kuntouttelee itseään ja jossakin vaiheessa tekee loppukauden mittaisen sopimuksen Bostoniin. Vatasen kohdalla tilanne on hankalampi, kun ura on nyt mennyt viime vuosina selkeästi alaspäin ja hänelle ei näytä olevan isommalti kysyntää. Voi olla että myös Vatasella on edessä paluu Eurooppaan - jossakin vaiheessahan Vatanen jo itsekin puhui mahdollisuudesta pelata jatkossa JYP:issä.

Suomalaisista pelaajista Joonas Korpisalon tilanne myös muuttui tuossa viikonlopun aikana, kun Columbuksen toinen maalivahti Elvis Merzlikins teki seuran kanssa viiden vuoden ja 5,4 miljoonan caphitin sopimuksen. Tämä vahvistaa lopullisesti sen, että Columbuksessa katsotaan Merzlikinsin olevan se maalivahti johon jatkossa panostetaan ykkösenä. Tähän asti ovat pelanneet hyvin tasaisesti ja selkeää ykkösvahtia ei ole oikein missään vaiheessa ollut. Korpisalolla olisi varmasti kyllä kysyntää ja vaihtoarvoakin, mutta Kekäläisellä on tuon Matiss Kivlenieksin menehtymisen ja Veinin Vehviläisen myynnin takia vähän hankala tilanne ja seuran depth chart on maalivahtien osalta vähän ohkainen. Daniil Tarasovin ja Cam Johnsonin kokemus ja taso eivät vaan riitä vielä NHL:ään ja Korpisalon takana ei ole kärkkymässä ketään edes vahvan AHL-tason maalivahtia. Myöskään vapailla markkinoilla ei tällä hetkellä ole mitään pomminvarmaa, hyvää kakkosvahtia, joten Kekäläisen pitäisi melkein saada tuo kakkosvahti pelaajakaupan kautta.
Arizonassa ja Buffalossa olisi ainakin tarve ykkösvahdille, mutta siellä ei ole oikein mitään Columbukselle käypästä maalivahtia vaihtokauppaan, joten melkein pitäisi sitten tehdä joku kolmen seuran välinen kauppa. Uskoisin että Korpisalo itskein haluaa äkkiä pois Columbuksesta, koska tuon Merzlikinsin jatkosopimuksen jälkeen hän tulee auttamatta jäämään reilusti pienempään rooliin.

Dino246
Weltmeister
Viestit: 5381
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: NHL - National Hockey League

Viesti Kirjoittaja Dino246 » To Syys 23, 2021 6:53

Ylönenkin tuli sitten järkiinsä ja taipui ottamaan rokotteen. Seura ei ole painostanut mutta luultavasti rajusi itsekin että mahdollinen NHL-ura on rokottamattomana taputeltu.

Näistä kieltäytyjistä suurin nimi tähän mennessä Detroitin kärkihyökkääjiin kuuluva Tyler Bertuzzi. Detroitin GM:n mukaan seura ei tule painostamaan Bertuzzia, mutta että Bertuzzi tullaan jättämään pois kaikista Kanadassa pelattavista otteluista noiden karanteenisäädösten muoksi. Tästä tulee iso lovi Bertuzzin tuloihin kun Detroit pelaa divisioonassa jossa on kolme kanadalaisjoukkuetta, joten Detroitille tulee noita Kanadan pelejä enemmän kuin monelle muulle. Voisi kuvitella että Bertuzzin asema joukkueen sisällä kärsii, koska muut pelaajat ei välttämättä tuollaista pöljäilyä ja tavallaan joukkueen päälle kusemista niin hyvällä katso.

EDIT: Edmontonin maalivahti Alex Stalock joutuu ilmeisesti jättämään toistamiseen koko kauden väliin sydämestä löytyneiden ongelmien takia. Stalock sairasti Covid19:n juuri edellisen kauden alla, ja toipumisessa meni niin kauan että koko viime kausi jäi lopulta väliin vaikka pystyi jo loppukaudesta harjoittelemaan ja olemaan joukkueen mukana. Mutta nyt tutkimuksissa löytynyt tuosta taudista johtuva ongelma sydämessä ja todennäköistä on että tämäkin kausi jää väliin. Ja voi olla, kun kyse on jo päälle kolmekymppisestä kaverista, että koko ura alkaa olla taputeltu. Muistutus siitä, että ei tuo nyt nuorella ja hyväkuntoisellakaan ihan leikkitauti ole.

Vastaa Viestiin