Muut moottoriurheilu uutiset

Keskustelua muista moottoriurheilu lajeista.

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja Osku90 » Ke Tammi 31, 2018 21:33

Alonso osallistuu tänä vuonna myös WEC-sarjaan. Hän pystyy osallistumaan kaikkiin muihin paitsi Fujin kisaan, joka ajetaan samaan aikaan Austinin F1-kisan kanssa. Mutta. Nyt Fujin kisaa ollaan siirtämässä Alonson takia, koska Toyota - jolla Alonso kisaa - maksaa Fujin järjestelyt ja haluaa Alonson kotikilpailuunsa.

Siinä se olisikin, kun Alonso veis molempien sarjojen maailmanmestaruudet samana vuonna :-P
Jules Bianchi, you'll always race in our hearts! #CiaoJules
Avatar
Osku90
Weltmeister
 
Viestit: 5003
Liittynyt: Su Touko 13, 2012 20:54
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja J4M4N3 » La Helmi 10, 2018 8:55

Indycarin halon korvike.
Kuva

Avatar
J4M4N3
Weltmeister
 
Viestit: 6487
Liittynyt: Ma Maalis 05, 2012 16:21

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja Igor » Ti Syys 25, 2018 13:57

Niko Kari nousee jo tulevana viikonloppuna F2:een.
#CiaoJules
Avatar
Igor
GP-voittaja
 
Viestit: 1913
Liittynyt: To Tammi 30, 2014 17:18

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja Dino246 » Ke Loka 10, 2018 11:22

Ensi kaudelle ollaan käynnistelemässä kuulemma pelkästään naiskuljettajille tarkoitettua W Series -formulasarjaa, jonka taustalta löytyy ainakin Adrian Newey ja David Coulthard. Voisi veikata että myös Red Bull on jollakin tavalla mukana ottaen huomioon em. kaksikon RB-kytkökset. Kausi käsittää kuusi 30 minuutin mittaista kisaa ja kalustona on Formula 3 -autot. Kokeneemmat naiskuljettajat, ainakin Pippa Mann, ja myös Claire Williams ovat suhtautuneet aika kriittisesti tähän uuteen sarjaan ja Mann oli sanonut sarjan perustamispäivää "Surulliseksi päiväksi moottoriurheilulle". En tiedä, voihan tuo olla että tuo oma sarja jopa heikentää naisten mahdollisuuksia edetä kunnolla autourheilu-uralla, mutta toisaalta se voi myös tarjota mahdollisuuksia jos se sopivasti pienentää naiskuljettajien kynnystä ja vetää siksi mukaan koko autourheiluun suuremman määrän naiskuljettajia. Vaikea sanoa onko tuo oma sarja loppujen lopuksi hyvä vai huono juttu.
Dino246
Kilpakuljettaja
 
Viestit: 885
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 7:58

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja tietäjä3000 » Ke Loka 10, 2018 12:03

Dino246 kirjoitti:Ensi kaudelle ollaan käynnistelemässä kuulemma pelkästään naiskuljettajille tarkoitettua W Series -formulasarjaa, jonka taustalta löytyy ainakin Adrian Newey ja David Coulthard. Voisi veikata että myös Red Bull on jollakin tavalla mukana ottaen huomioon em. kaksikon RB-kytkökset. Kausi käsittää kuusi 30 minuutin mittaista kisaa ja kalustona on Formula 3 -autot. Kokeneemmat naiskuljettajat, ainakin Pippa Mann, ja myös Claire Williams ovat suhtautuneet aika kriittisesti tähän uuteen sarjaan ja Mann oli sanonut sarjan perustamispäivää "Surulliseksi päiväksi moottoriurheilulle". En tiedä, voihan tuo olla että tuo oma sarja jopa heikentää naisten mahdollisuuksia edetä kunnolla autourheilu-uralla, mutta toisaalta se voi myös tarjota mahdollisuuksia jos se sopivasti pienentää naiskuljettajien kynnystä ja vetää siksi mukaan koko autourheiluun suuremman määrän naiskuljettajia. Vaikea sanoa onko tuo oma sarja loppujen lopuksi hyvä vai huono juttu.

En mä itse ainakaan näe tuossa mitään hyvää. Naisia on muutenkin niin vähän moottoriurheilussa, että olisi sulaa hulluutta kuvitella saavansa tasokas lähtöruudukko kasaan. Lisäksi Formula 3 ei tosiaan ole mikään harrastesarja, joten kuljettajien tulisi olla aika pitkälle edenneitä urallaan ja tuo kuulostaa aivan mahtavalta tavalta pilata koko uransa. Jos naiskuljettaja haluaa tehdä kilvanajamisesta itselleen ammatin, niin ei siinä auta kuin näyttää pojille, miten vedetään, kuten esimerkiksi Danica Patrick teki.
"Aerodynamics are for people who can't build engines" -Enzo Ferrari
Avatar
tietäjä3000
GP-voittaja
 
Viestit: 2210
Liittynyt: Ma Tammi 06, 2014 21:24

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja Dino246 » Ke Loka 10, 2018 15:46

Kyllä se voi noinkin olla. Se minkä tuossa tosiaan positiivisena näen on se että oma sarja saattaisi tarjota matalamman kynnyksen naisille autourheiluun ja lisäisi ehkä harrastajamääriä, mutta ei kyllä tosiaan välttämättä edistä sitten kuitenkaan yhtään naisten asemaa autourheilussa. Mutta katsellaan mitä tuosta tulee.
Dino246
Kilpakuljettaja
 
Viestit: 885
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 7:58

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja tietäjä3000 » Ke Loka 10, 2018 16:00

Dino246 kirjoitti:Kyllä se voi noinkin olla. Se minkä tuossa tosiaan positiivisena näen on se että oma sarja saattaisi tarjota matalamman kynnyksen naisille autourheiluun ja lisäisi ehkä harrastajamääriä, mutta ei kyllä tosiaan välttämättä edistä sitten kuitenkaan yhtään naisten asemaa autourheilussa. Mutta katsellaan mitä tuosta tulee.

Tuossa on vain se ongelma, ettei Formula 3 ole mikään aloittelijoiden luokka tai muutenkaan sovi harrastelijoille. Ainoa tilanne, jossa voisin nähdä naisten luokan toimivaksi olisi jokin kartingin piirisarja, joskin ainakaan Suomessa ei niihin meinaa riittää kuskeja muutenkaan. Ralli on toki eri asia, kun ajetaan kelloa vastaan kilpaan, mutta radalla olisi ihan kiva olla oman tasoisia kilpakumppaneita.

Vaikea nähdä, että edes tuon sarjan voittaminen parantaisi kuljettajan asemaa, koska silloin ei voi verrata muihin lahjakkaisiin nuoriin, jotka tulevat kuitenkin pitkälle tulevaisuuteen olemaan poikia. Media näkyvyyttä ja rahaa se voi toki tuoda.
"Aerodynamics are for people who can't build engines" -Enzo Ferrari
Avatar
tietäjä3000
GP-voittaja
 
Viestit: 2210
Liittynyt: Ma Tammi 06, 2014 21:24

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja Dino246 » Ke Loka 10, 2018 18:35

Joo, en tarkoittanutkaan tuota niin että tuo olisi joku harrastelijaluokka jonne hypätään suoraan, muotoilin asian ehkä vähän huonosti. Mietin vaan sitä niin että jos tuo oma sarja madaltaisi kuitenkin kynnystä edetä sieltä alemmista luokista, koska nyt käsittääkseni kartingista ja ihan pienimmistä formuloista vain harvat ja valitut pääsee ylöspäin, ja kun tyttöjän määrä on jo lähtökohtaisesti tosi pieni niin se eteenpäin menevien tyttöjen/naisten määrä jää kyllä aika olemattomaksi. Joten jos tämä oma luokka toisi tytöille/naisille yhden mahdollisuuden lisää edetä uralla vähän eteenpäin, niin jos sitä kautta sitten sinne ihan ruohonjuuritasollekin saataisiin lisää tyttöjä/naisia mukaan. Medianäkyvyys ja esikuvat kun on kuitenkin tärkeitä siinä miten lajin pariin saadaan nuoria harrastajia.

Mutta ihan yhtä lailla tuo vaikutus voi olla täysin päinvastainen jos tämä luokka alkaakin syömään naiskuljettajien uskottavuutta. Ei voi tietää.
Dino246
Kilpakuljettaja
 
Viestit: 885
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 7:58

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja Jamppa » Ke Loka 10, 2018 19:55

Vaikka voittaisi tuon sarjan niin en usko, että voittajalla olisi kuitenkaan jakoa päästä ykkösiin.

Fakta on kuitenkin se, että F1 on erittäin hyvää fysiikkaa, lihaksia ja voimaa vaativa laji. Lähtökohtaisesti vaan on niin että miehillä on parempi fysiikka. Jos vaikka vertaa 100m juoksuun niin kyllä miehet sen nopeampaa vetää ja samoin kaikki voimailulajit, yms.

En usko, etteikö naisista taitavia ajajia löytyisi, mutta muut osa-alueet antaa sitten periksi. Kyllä ykkösissä naisia olisi nähty jos tarpeeksi hyviä kuskeja olisi ollut. Tähän mennessä on varakuskeja ollut ja Susie ajoi harjoituksissakin, mutta ikävä sanoa että PR-juttuja ne vaan on olleet.

Olisi kyllä hienoa nähdä sarjassa naiskuskejakin, kunhan vaan tulevat mukaan sen takia, että ovat paikkansa ansainneet.
Avatar
Jamppa
Site Admin
 
Viestit: 45210
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja Dino246 » To Loka 11, 2018 6:14

Ei varmasti suoraan ykkösiin kyllä tuosta sarjasta pääse, ja jos sarjan taso jää heikoksi niin voi olla ettei muuallekaan. Aika näyttää mitä tuosta sarjasta tulee.

F1:n fysiikkavaatimukset nykyautoilla ei minusta ole kyllä niin kovaa luokkaa etteikö naiskuljettaja voisi ykkösiin nousta, ja jopa menestyä siellä. Mutta kun ottaa huomioon sen miten pieni osa ylipäänsä kuljettajista koskaan pääsee ykkösiin saakka, ja miten vähän naisia ylipäänsä on autourheilussa mukana, niin sellaisen "täydellisen paketin" löytyminen ei ole ihan helppoa. Ja minä näen edelleenkin vähän ongelmallisena sen että moottoriurheilussa on yhä vähän sellainen "äijämentaliteetti" että naiset ovat mukana enemmänkin koristeena kuin tasavertaisina miesten kanssa. Naiskuljettajan on sen takia vaikea saada tukijoita ja päästä urallaan eteenpäin mikäli ei ole ns. "markkinoitavissa oleva yksilö", eli minä väittäisin että naiskuljettajien kohdalla on olemassa jonkinlaiset ulkonäkövaatimukset että saa tukijoita ja pääsee urallaan eteenpäin. Miesten kohdalla tätä taakkaa ei kuitenkaan ole ainakaan ihan samassa määrin.

Eli nämä oikeasti lahjakkaimmat tytöt saattaa jäädä sinne kartingiin ja pikkuformuloihin kun seinä nousee rahoituksen (ja asenteiden) puolesta vastaan, kun taas ykkösten kynnykselle pääsee näitä tapauksia jotka ovat kyllä sitten ehkä kauniita katsella mutta kuljettajana parhaimmillaan vain keskinkertaisia. Ei ainakaan auta yhtään naiskuljettajien uskottavuusongelman suhteen. Minä uskon että jossakin vaiheessa siellä on ollut kartingissa tai pikkuformuloissa sellaisiakin naiskuljettajia joista olisi voinut tulla ykkösissäkin jotakin, mutta ovat sitten syystä tai toisesta jumittuneet sinne. Esimerkkinä vaikka suomalainen Taru Rinne, joka aikanaan kartingpuolella löylytti molempia Mikoja sekä JJ:tä, mutta se ura meni sitten miten meni ja Rinne jatkoi sitten kaksipyöräisten puolella. Ja sielläkin taisi nousta lopulta seinä vastaan Ecclestonen muodossa vaikka kyvyiltään Rintellä olisi kyllä noissakin ympyröissä ollut mahdollisuuksia vielä eteenpäin.
Dino246
Kilpakuljettaja
 
Viestit: 885
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 7:58

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja uuci » To Loka 11, 2018 10:31

Käyköhän tässä niin, että tässä tehdään mahdollisesti karhunpalvelus naiskuskeille.
uuci
GP3-kuski
 
Viestit: 82
Liittynyt: Su Syys 16, 2018 17:04

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja Jamppa » La Loka 13, 2018 18:01

https://www.is.fi/formula1/art-2000005863570.html

Mick Schumacher varmisti mestaruuden.
Avatar
Jamppa
Site Admin
 
Viestit: 45210
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja Jamppa » Su Marras 18, 2018 13:06

https://youtu.be/fHZWJkcBz8U

Todella pahasti ajoi F3 kuski ulos Macaossa.
Avatar
Jamppa
Site Admin
 
Viestit: 45210
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja J4M4N3 » Su Marras 18, 2018 13:12

Jamppa kirjoitti:https://youtu.be/fHZWJkcBz8U

Todella pahasti ajoi F3 kuski ulos Macaossa.


Avatar
J4M4N3
Weltmeister
 
Viestit: 6487
Liittynyt: Ma Maalis 05, 2012 16:21

Re: Muut moottoriurheilu uutiset

ViestiKirjoittaja Dino246 » Su Marras 18, 2018 14:49

Mitähän tuossa oikein tapahtui? Todella hurjaa vauhtia tuli muihin verrattuna tämä naiskuljettaja, rai sitten tuossa vasn hämää kun ei näe tuota alkutilannetta.

EDIT: Minä siis näin eri videon kuin mikä tuon youtube-linkin takaa löytyy. Siinä näkyi tuo tilanne eri kulmasta ja tämä ulosajanut kuljettaja tuli kuvan ulkopuolelta ihan karmeaa vauhtia ilmassa.
Dino246
Kilpakuljettaja
 
Viestit: 885
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 7:58

EdellinenSeuraava

Paluu Muu moottoriurheilu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron