Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Keskustelua muista moottoriurheilu lajeista.
Dino246
Ykköskuski
Viestit: 1061
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Dino246 » La Joulu 15, 2018 8:39

Hayden Paddon kuulosti aika katkeralta kun kävi ilmi että Hyundai oli tarjonnut hänelle ainoastaan yhden rallin ajamista ensi kaudelle, varsinkin kun viime kausi meni häneltä varsin hyvin ja keräsi vajaallakin ohjelmalla lähes yhtä paljon pisteitä kuin Mikkelsen. Ei kuulemma palvele tarkoitusta tuo yksi ja Paddon katselee muita vaihtoehtoja, mutta rallin parissa pyrkii jatkamaan. Eli lieneekö suuntana sitten WRC2?

Skodan tehdastiimissä ajaa ensi kaudella vain Kopecky ja Rovanperä, eli Pontus Tidemandia ei enää Skodan ratissa nähdä. Tidemandille oli omien sanojensa mukaan jatkoa tarjottu mutta ei koe että siitä olisi enää hyötyä hänelle WRC-paikan saavuttamisessa, ja yrittää saada ensi kaudelle ainakin kotikisaan WRC-auton alleen. Toivottavasti onnistuu, koska Tidemand on tehnyt hyvää työtä WRC2:ssa ja mielenkiintoista olisi nähdä mihin vauhti riittää WRC:llä.

Tuonne toiseen ketjuun kirjoitinkin tästä että Volkkari vetäytyy rallicrossin MM-sarjasta, ja ainakin Petter Solberg on ilmoittanut että jatkaa yhteistyötä Volkkarin kanssa ja että rallitouhut kiinnostaa edelleen, joten tästä voisi päätellä että Solberg nähdään ensi kaudella ralleissa Polo R5:n ratissa. Joissakin huhuissa oli että myös MM-sarjan ylivoimaiseen tyyliin voittanut Johan Kristofersson saattaisi myös siirtyä rallipuolelle ajelemaan Volkkarin R5-autolla. Eli tässä tapauksessa ilmeisesti koko PSRX Volkswagen Sweden -tiimi siirtyisi rallipuolelle koska ilmoittivat että eivät ole mukana rallicrossin MM-sarjassa ensi kaudella.

Näihin kun yhdistetään että viime kauden WRC-kuskeista Paddonin lisäksi myös Breenin ja Östbergin kuviot on vielä auki niin WRC2:ssa saatetaan nähdä ihan kovatasoista kisaa kauden aikana.

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 45452
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Jamppa » Ma Joulu 17, 2018 16:09

https://www.suomif1.com/2018/12/viime-v ... mRw45hhlzI" onclick="window.open(this.href);return false;

Saa nähdä poistuuko taas yksi talli sarjasta, kun Malcolm Wilsonin luotsaama talli ei ole saamassa tarvittavaa rahoitusta. Ihme ettei Ford enää juurikaan tue tallia. Joskus aikaisemmin olivat paremmin mukana lompakolla.

Dino246
Ykköskuski
Viestit: 1061
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Joulu 17, 2018 18:29

Ei oikein hyvältä näytä kyllä taas tilanne, juuri kun näytti että rallin MM-sarja on taas oikein hyvässä nousussa. On kyllä todella surkeaa jos M-Sport joutuu jättämään kokonaan leikin kesken tai pystyy ajamaan vain jotain yksittäisiä kisoja, kuitenkin kyseessä talli jonka autolla ajettu kaksi viimeisintä kuljettajien mestaruutta ja toissa kauden merkkimestari. Hemmetin harmi myös Sunisen kannalta jos ei pääse ajamaan täyttä sarjaa.

Wilson on ennenkin ollut vaikeuksissa ja esittänyt uhkauksia sarjasta pois jäännille, mutta nyt vaikuttaa että tallin talous on ihan oikeasti niin ahtaalla että sarjaan osallistuminen on vaakalaudalla. Tuskin Wilson ihan huvikseen jatkoaikaa ilmoittautumiseen FIA:lta kyselee.

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 45452
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Jamppa » Ma Joulu 17, 2018 20:26

Dino246 kirjoitti:Ei oikein hyvältä näytä kyllä taas tilanne, juuri kun näytti että rallin MM-sarja on taas oikein hyvässä nousussa. On kyllä todella surkeaa jos M-Sport joutuu jättämään kokonaan leikin kesken tai pystyy ajamaan vain jotain yksittäisiä kisoja, kuitenkin kyseessä talli jonka autolla ajettu kaksi viimeisintä kuljettajien mestaruutta ja toissa kauden merkkimestari. Hemmetin harmi myös Sunisen kannalta jos ei pääse ajamaan täyttä sarjaa.

Wilson on ennenkin ollut vaikeuksissa ja esittänyt uhkauksia sarjasta pois jäännille, mutta nyt vaikuttaa että tallin talous on ihan oikeasti niin ahtaalla että sarjaan osallistuminen on vaakalaudalla. Tuskin Wilson ihan huvikseen jatkoaikaa ilmoittautumiseen FIA:lta kyselee.
Wilson sanoi, että ogierin palkkaaminen vei tallin talouden näin huonoon jamaan. Eli palkkaa piti maksaa ja paljon. Mutta ei kuitenkaan kadu mitään.

Dino246
Ykköskuski
Viestit: 1061
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ti Joulu 18, 2018 6:49

Niin, eipähän nuo panostukset sinänsä hukkaan ole menneet että tuloksena oli yhteensä kolme mestaruutta kahden kauden aikana. Mutta harmillista on kyllä se että Ogierin jäljiltä näyttää sitten jäävän vain savuavat rauniot kuten jossakin uutisessa oli kuvailtu, että M-Sport ei pystynyt näitä mestaruuksia hyödyntämään taloudellisesti mitenkään vaan jäi ikään kuin tyhjän päälle kun Ogier (ja sen mukana Red Bull) häipyi. Harmi on sekin jos Ford antaa tuon koko projektin kaatua, koska kyllähän tuo auto edelleenkin on ihan kilpailukykyinen ja en tiedä vaatisiko se edes mitenkään valtavan suurta taloudellista panostusta heiltä että saataisiin projektille edes jatkoaikaa ja M-Sport saisi vedettyä vielä tulevan kauden kunnialla läpi ja saisi samalla ehkä rakenneltua taloudellisia kuvioitaan vähän uusiksi.

EDIT: Se on kyllä jännä miten tämä rallin MM-sarja tuntuu noudattavan tätä samaa sykliä, että on pari hyvää vuotta ja sitten monta laihaa. Eli juuri kun näyttää että sarja alkaa nousta haudastaan, saadaan uusia talleja ja kilpailut on hyviä, ja saadaan taas yleisön kiinnostus kunnolla heräteltyä, niin sitten tulee joku takaisku ja jotkut isot tekijät vetäytyvät ja sitten ollaan taas takaisin nollapisteessä. Jos Ford vetäytyy kokonaan tai ajaa esim. pelkästään Euroopan kisat niin siellä on noita kaukomaiden kisoja missä ei välttämättä ole kuin kahdeksan WRC-autoa mukana. Vaikka nämä uudet autot on todella näyttäviä ja hienoja niin näiden autojen myötä tuli sekin ongelma että mukana ei ole enää juuri ollenkaan yksityiskuljettajia, mikä on minusta iso ongelma silloin kun näitä talleja alkaa vetäytymään tai alkavat supistaa ohjelmiaan. Jos Toyotan menestys ei tuo mukanaan uusia yrittäjiä Japanista (Mitsubishi, Subaru?) ja jos Citroen tuosta vielä Ogierin lopetettua pistää pillit pussiin niin rallissa ollaan taas tilanteessa jossa joudutaan miettimään koko kuviota ihan uusiksi. Että täytyisikö rallissa oikeasti mennä kaluston suhteen paljon yksinkertaisempaan (=halvempaan) suuntaan mikä mahdollistaisi myös yksityistiimien paluun. Onhan sekin surkeaa miten WRC:ssä ajaa vuodesta toiseen samat kuljettajat, uusia ei kovin usein mukaan nouse, ja nyt tallipaikat vähenee jopa entisestään ja ihan hyvääkin tulosta WRC:n ratissa tehneet kaverit eivät saa R5-luokkaa parempia autoja alleen kun ei ole varaa pistää omaakaan tiimiä pystyyn.

Dino246
Ykköskuski
Viestit: 1061
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Dino246 » To Joulu 20, 2018 6:23

Jos joku ei rallit.fi:n tai muuta ralliuutisointia seuraa niin WRC2:n puolella tapahtuu koko ajan jotain pientä ja vähän isompaakin, ja karttureiden kohdalla on käynnissä tuolileikkiä:

Takamoto Katsuta ajaa melkein täyden MM-sarjan Fordin R5-autolla ja siihen päälle Joensuun SM-Itärallin ja Riihimäen SM-rallin Toyotan WRC-autolla. Katsutan kartturiksi vaihtuu Elfyn Evansin kanssa viime kaudet ajanut Daniel Barritt. Katsutan viime kauden kartturi Marko Salminen siirtyy taas Teemu Sunisen kartturiksi, sikäli kun Suninen nyt vaan pääsee ajamaan jos M-Sport MM-ralleista vetäytyy. Evansin uusi kartturi tulee taas olemaan ilmeisesti Breenin rinnalta siirtyvä Scott Martin.

Mads Östberg tulee myös ajamaan omien sanojensa mukaan hyvin todennäköisesti ainakin muutamia MM-ralleja R5-autolla, mutta siitä ei ollut vielä sen tarkemmin että mikä merkki on kyseessä. Sen lisäksi Östberg aikoo ajaa välissä myös rallicross-kisoja ilmeisesti ES Sportin Skoda Fabialla. Östbergillä edelleenkin tähtäin WRC:n puolella ja suunnitelmat rakennetaan sillä tavalla että jalka olisi tukevasti oven välissä.

Ole Christian Veibyn kohdalla oli ensin puhetta että isä-Veiby yrittäisi saada pojalle alle Hyundain R5-kalustoa, mutta nyt ilmoitettiin että nuorempi Veiby ajaa ainakin Monten ja Ruotsin rallin Baumschlagerin tallin R5-Pololla. Veibylle tulee myös uusi kartturi kun Jonas Andersson siirtyy Tidemandin rinnalta Veibyn kartturiksi.

Pontus Tidemand on taas puolestaan lopettanut sopimuksensa Veibyn EVEN Managementin kanssa ja pyrkii nyt omin voimin saamaan aikaiseksi jonkinlaista ohjelmaa ensi kaudeksi. AIkaisemminhan on ollut jo puhetta että Tidemand yrittäisi saada WRC-auton alleen ainakin pariin kisaan, mutta hänen ensi kauden suunnitelmansa julkaistaan kuulemma myöhemmin. Samalla ilmeisesti ilmoitetaan myös ensi kauden kartturi kun Andersson vaihtaa Veibyn kartturiksi. WRC.comin puolella oli yhdessä uutisessa että Tidemand ajaisi M-Sportin WRC-autolla jonkinlaisen ohjelman sikäli kun Wilsonin paja ylipäänsä pystyy MM-sarjassa jatkamaan.

Näistä Volkkarin rallicross-miehistä Johan Kristofersson on ilmoittanut että ajaa Ruotsin MM-rallin R5-Pololla mutta sen enempää ei ole ainakaan tällä hetkellä julkistettu/tiedossa. Kristoferssonin kartturiksi tulee tuolileikissä Veibyn ex-kartturi Stig Rune Skjærmoen. Petter Solberg oli sanonut taas että rallicross olisi hänelle edelleen ykkösvaihtoehto mutta kuulemma "kaikki on mahdollista ja rallikaan ei ole pois suljettu" ja Solberg on joka tapauksessa ostanut itselleen R5-Polon joten voisi kuvitella että Solberg ainakin jonkun rallinkin ensi kaudella ajaa.

Dino246
Ykköskuski
Viestit: 1061
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Pe Joulu 21, 2018 18:00

M-Sport on sittenkin MM-sarjaan ilmoittautuneiden joukossa. Kuljettajat ilmoitettiin tosin vasta kahteen ensinnäiseen ralliin, eli Montessa ja Ruotsissa ajaa kaksikko Suninen-Tidemand. Sunisella ilmeisesti edelleen täysi ohjelma mutta voi olla että toisessa autossa nähdään Tidemandin lisäksi vaihtuvia sankareita. Mutta hieno juttu sekin että Tidemand vihdoinkin nähdään myös WRC:n ratissa, ja Suninen on hyvä mittatikku hänelle.

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 45452
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Jamppa » Pe Joulu 21, 2018 18:08

Dino246 kirjoitti:M-Sport on sittenkin MM-sarjaan ilmoittautuneiden joukossa. Kuljettajat ilmoitettiin tosin vasta kahteen ensinnäiseen ralliin, eli Montessa ja Ruotsissa ajaa kaksikko Suninen-Tidemand. Sunisella ilmeisesti edelleen täysi ohjelma mutta voi olla että toisessa autossa nähdään Tidemandin lisäksi vaihtuvia sankareita. Mutta hieno juttu sekin että Tidemand vihdoinkin nähdään myös WRC:n ratissa, ja Suninen on hyvä mittatikku hänelle.
Rahaa on vissiin varmuudella vain kahteen kisaan. No toivon kyllä todella, että saavat rahoituksen koko kaudeksi kasaan. Wilssonilla ilmeisesti pätäkkää olisi, mutta sanoi ettei halua kaikkia rahojaan laittaa. Ja ihan viisas päätös toki.

Dino246
Ykköskuski
Viestit: 1061
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Dino246 » La Joulu 22, 2018 7:28

Joo, ilmeisesti ei vielä ole kovin varmaa koko kauden ajaminen mutta ehdottomasti parempaan suuntaan on jo se että ylipäänsä pystyivät ilmoittautumaan sarjaan. M-Sportin omien sivujen mukaan ainakin Montessa ja Ruotsissa ajetaan vieläpä kolmella autolla, kun Elfyn Evans on vahvistettu Sunisen rinnalle toiseen autoon koko kaudeksi (sikäli kun se koko kausi toteutuu tallin osalta). Kolmatta autoa noissa kahdessa rallissa ajaa sitten tuo jo mainittu Pontus Tidemand.

Sama uutinen kertoo myös että Malcolm Wilson siirtyy syrjään tallipäällikön paikalta ja alkaa keskittymään enemmän taloudellisen puolen kehittämiseen, ja Richard Millener siirtyy tallipäällikön rooliin vastaamaan päivittäisten toimintojen pyörittämisestä. Ihan ymmärrettävää kyllä että Wilson ei halua omia rahojaan kiinni laittaa tiimin pyörittämiseen joten ehkä ihan fiksu ratkaisu näin jos Wilson pystyisi nyt tuota tiimin taloutta vähän parempaan jamaan nostamaan.

WRC2 Pro luokkaan ei sitten ilmoittautunut muuten muita kuin Citikka ja M-Sport jotka pystyivät ilmoittautumaan ilmaiseksi johtuen siitä että he ovat ilmoittautuneet myös WRC:hen. Eli Skoda ei tässä vaiheessa lähtenyt tuohon sarjaan mukaan vaan ajavat pelkästään kuljettajapisteistä. Pystyvät toki ilmoittautumaan vielä myöhemminkin jos haluavat merkkipisteistäkin ajaa.

Dino246
Ykköskuski
Viestit: 1061
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ke Tammi 02, 2019 15:43

Hyundai antanut tallipäällikkö Nandanille kenkää tässä ihan kauden alla. Tilalle oman yhtiön sisältä italialainen Andrea Adamo. Syynä Nandanin potkuille se että vieläkään ei tullut yhtään mestaruutta.

Ilta-Sanomien juttu asiasta

Dino246
Ykköskuski
Viestit: 1061
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ti Tammi 15, 2019 13:47

Bosse Grönholm ajaa Ruotsin rallin Toyotan WRC:llä! Monella suomalaisella legendalla ollut tapana ajella viisikymppisten kunniaksi Jyväskylä kunnon kalustolla mutta Bossella tuo viiskymppisjuhlakisa tulee nyt vähän myöhässä ja naapurin kisassa. Kuuta ei varmaan kannata taivaalta tavoitella kun on pitkä tauko ja ihan uudet autot mutta silti tosi jännä nähdä minkälaiseen vauhtiin yltää.

Ilta-Sanomien juttu: https://www.is.fi/ralli/art-2000005966210.html

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8277
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Oulu

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Ke Tammi 16, 2019 11:23

Dino246 kirjoitti:Bosse Grönholm ajaa Ruotsin rallin Toyotan WRC:llä! Monella suomalaisella legendalla ollut tapana ajella viisikymppisten kunniaksi Jyväskylä kunnon kalustolla mutta Bossella tuo viiskymppisjuhlakisa tulee nyt vähän myöhässä ja naapurin kisassa. Kuuta ei varmaan kannata taivaalta tavoitella kun on pitkä tauko ja ihan uudet autot mutta silti tosi jännä nähdä minkälaiseen vauhtiin yltää.

Ilta-Sanomien juttu: https://www.is.fi/ralli/art-2000005966210.html
Vaikea tosiaan veikata millaiseen vauhtiin Bosse vielä yltää tai mitä edes on realistista odottaa :D

Pistesija kaiketi olisi jo aika kova suoritus? :D

Dino246
Ykköskuski
Viestit: 1061
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ke Tammi 16, 2019 15:04

WRC-autoja mukana 14 joten kyllä siinä saa ihan tosissaan työntää jos pisteille mielii. Mutta toki katokin käynee ainakin muutaman auton osalta joten jos tiellä pysyy ja vauhti on suht' kohdallaan niin pitäisi se pistesija ihan mahdollinen "eläkeläisellekin" olla. Mutta aika kova kattaus näyttää kyllä Ruotsiin tulevan WRC2-luokankin kuskeja ja kalustoa niin ei WRC-autollakaan mitään ihan ilmaiseksi saa.

Mielenkiintoista muuten sekin että myös Janne Tuohino näyttää olevan ilmoittautuneen WRC-Fiestalla. Tuohinohan on vähänlaisesti ajellut viime vuosina mutta viime vuonna taisi olla R5-Fabialla mukana Ruotsissa.

Suomalaisia muutenkin ihan hyvin mukana hyvällä kalustolla. WRC-autoilla on vakiokiertäjät Latvala, Lappi ja Suninen ja lisäksi Bosse ja Tuohino. Ja WRC2:n puolella on Rovanperä, Huttunen ja Pietarinen Skodilla ja Emil Lindholm Volkkarin Pololla.

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 45452
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja Jamppa » Ke Tammi 16, 2019 16:03

Onko Bosse ajellut mitään ralleja, kun on "eläkkeellä" ollut? Ainakin vissiin on jotain testejä ajellut.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8277
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Oulu

Re: Rallin MM-sarja uutiset, keskustelut ja huhut

Viesti Kirjoittaja BigBoss » Pe Tammi 18, 2019 9:13

Jamppa kirjoitti:Onko Bosse ajellut mitään ralleja, kun on "eläkkeellä" ollut? Ainakin vissiin on jotain testejä ajellut.
2010 ajoi viimeksi WRC-kilpailun, senkin Ruotsissa. Jotain testejäkin on kyllä ajanut, en tiedä kuinka paljon.

Vastaa Viestiin