Politiikka 2020

Kaikenlaista keskustelua maan ja taivaan väliltä.
Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 47251
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Politiikka 2020

Viesti Kirjoittaja Jamppa » Ke Helmi 19, 2020 12:05


Dino246
GP-voittaja
Viestit: 2285
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Politiikka 2020

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Su Helmi 23, 2020 7:37

Bernie Sandersin voittokulku näyttää jatkuvan myös Nevadassa, ja demokraattien esivaali näyttäisi olevan kääntymässä Sandersille. Kun Nevadan äänistä laskettu vajaa kolmannes, Sanders johtaa yli 46% kannatuksella. Kakkosena olevan Bidenin kannatus reilut 22% joten aika varmasti näyttää olevan Nevada menossa Sandersille. Buttigiegin ja Warrenin kampanjat näyttää vähän hyytyvän ja muut ehdokkaat näyttää tippuneen kyydistä ihan kokonaan, ja mitä pidempään nämä muut roikkuvat mukana niin sitä enemmän täysin omaa linjaansa äärivasemmalla vetävä Sanders siitä hyötyy.

Isoihin osavaltioihin tähtäävää Mike Bloombergia pidettiin presidenttikisan mustana hevosena mutta hänen kampanjansa taisi hyytyä jo alkumetreille kun Nevadan ensimmäinen vaalidebatti oli häneltä ihan totaalinen epäonnistuminen. Warren niittasi Bloombergin jo ensimmäisen puheenvuoron aikana ja Sanders viimeisteli homman napostelemalla Bloombergin oikein kunnolla. Bloombergin esitystä on sanottu mm. "maailmanhistorian epäonnistuneimmaksi vaaliväittelyksi".

Sandersin voitto olisi kyllä sikäli upea juttu että hän ihan oikeasti yrittää muuttaa USA:n politiikkaa järkevämpään suuntaan ja sellaiseksi että eriarvoistuminen saataisiin pysäytettyä ja äärimmäinen köyhyys ja kurjuus pois maailman rikkaimmasta valtiosta. Mutta se huono puoli tuossa on että Sanders taitaa olla konservatiivisille amerikkalaisille ihan liian radikaali, ja vaikka hän ajaa nimenomaan pienituloisten ja keskiluokan etua niin juuri he suhtautuvat Sandersin politiikkaan epäluuloisimmin ja antavat äänensä todennäköisesti mieluummin Trumpille. Eli jos varsinaisessa presidentinvaalissa on vastakkain Trump ja Sanders niin pahoin pelkään että peli kääntyy aika helposti Trumpille. Siinä ielessä joku enemmän keskellä oleva ehdokas olisi demokraateille parempi näihin vaaleihin. Mutta se hieno juttu Sandersin voitossa olisi, että tuo esivaalin voitto saattaisi muuttaa USA:n koko politiikan ja ajattelun suuntaa pitkällä tähtäimellä. Sandersin äänestäjäkunnasta iso osa on nuoria ihmisiä ja tämä nuorten nousu ja nuorten kiinnostuminen politiikastahan on se mitä USA:n konservatiivit ja republikaanit eniten pelkäävät.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 2285
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Politiikka 2020

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Su Maalis 15, 2020 10:05

Tässä olen itsekin viime päivinä miettinyt että tämä koronakaaos saattaisi olla jopa jonkinlainen pelastus ihmiskunnalle jos se nyt vaan onnistuu herättelemään ihmisiä ja käynnistää oikeanlaisia toimia. Saska Saarikoski on nyt kirjoittanut samasta aiheesta mainion jutun hesariin, kuinka tämä on paljastanut globlisaation ja turbokapitalismin virheet ja haavoittuvuuden, ja nyt saattaisi olla aika ottaa pieni askel taaksepäin ja korjata nuo virheet. Kannattaa lukea juttu! Vaatii digitunnukset mutta hyvästä journalismista kannattaa kyllä minusta maksaakin, jos vertaa sitä vaikka näiden iltapäivälehtien ym. roskamedioiden sensaatiotauhkaan.

Pysähdys – Koronavirus voi osoittautua historialliseksi käännekohdaksi, joka pakottaa globalisaation peruutusvaihteelle. Olemme suurten muutosten edessä, kirjoittaa esseessään Saska Saarikoski.

uuci
Testikuski
Viestit: 250
Liittynyt: Su Syys 16, 2018 18:04

Re: Politiikka 2020

Viesti Kirjoittaja uuci » To Maalis 26, 2020 11:15

Tämä koronaviruksen aiheuttama terveydenhoidon ylikuormittuminen ja talouskriisi on toivottavasti palauttanut hallituksen tehokkaasti maan pinnalle.

Vastaa Viestiin