Musiikki

Kaikenlaista keskustelua maan ja taivaan väliltä.
Avatar
Tyrrel
Monacon voittaja
Viestit: 4144
Liittynyt: Ke Kesä 19, 2013 17:58

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja Tyrrel » Ma Touko 02, 2016 21:17

http://www.soundi.fi/uutiset/metallifes ... -bat-ryyd/" onclick="window.open(this.href);return false;

:D
"Tyhmyydellä ja neroudella on se ero, että neroudella on rajansa"
-Albert Einstein

Avatar
Osku90
Weltmeister
Viestit: 6040
Liittynyt: Su Touko 13, 2012 21:54
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja Osku90 » To Loka 06, 2016 23:04

Kuulin tämän biisin Radio Suomipopin Pop top 10 listalla tiistaina ja nyt googlasin. Ei oo biisinä mikään maailman paras, mutta formula-aihe on tietty kiva. Toki Schumihan se Corinnan Frentzeniltä vei eikä suinkaan Villeneuve, mut eihän se rimmais.

[youtube][/youtube]
Jules Bianchi, you'll always race in our hearts! #CiaoJules

Avatar
superzeppo
Tekninen tuki
Viestit: 14325
Liittynyt: Ma Maalis 05, 2012 19:57
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja superzeppo » To Marras 30, 2017 6:44

Teosto on blokannut 90% YouTuben musiikista Suomessa. Ei ole tietoa, onko virhe. Kaikki on blokattu Haloo Helsingistä Porilaisten Marssiin.

Avatar
superzeppo
Tekninen tuki
Viestit: 14325
Liittynyt: Ma Maalis 05, 2012 19:57
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja superzeppo » To Marras 30, 2017 7:18

Teosto blokkasi suomalaisilta suuren osan musiikista Youtubessa

Valtava määrä musiikkia on blokattu suomalaisilta Youtubessa.


"Video sisältää materiaalia, jonka omistaa TEOSTO. Video ei ole käytettävissä kotimaassasi." Moni musiikinystävä hieraisi silmiään, kun tuollainen teksti tulee nyt vastaan Youtubessa.

Suoratoistopalvelussa on blokattu valtaosa musiikkivideoista, niin suomalaisista kuin ulkomaalaisista. Blokkaus koskee nimenomaan Suomea, monissa muissa maissa musiikkivideoita pystyy edelleen katsomaan.

Blokkaus on niin massiivinen, että se käsittää myös keikkavideoita sekä artistien itsensä lataamia videoita.

Teosto antoi syyskuussa lausunnon tekijänoikeuksista eduskunnan sivistysvaliokunnalle. Lausunnossa esitetään huoli siitä, ettei oikeudenhaltijat saa korvauksia alustapalveluissa (esimerkiksi Youtube) soitetusta musiikista. Lausunnossa toivotaan keinoja, jolla oikeudenhaltijat saisivat osansa alustapalveluiden tuloista.

Monet suomalaisartistit ovat tähän asti kehottaneet katsomaan musiikkivideotaan Youtubesta, joka on heille tärkeä markkinointikanava. Youtube on ylipäänsä niitä harvoja paikkoja, jossa musiikkivideoita tai konserttitaltiointeja näkee.

Iltalehti ei ole vielä tavoittanut Teostoa kommentoimaan asiaa.

Iltalehti
Maailmassa on kaksi maata, joissa ei voi kuunnella musiikkia YouTubesta, Pohjois-Korea ja Suomi

E: Googlen vastaus:
Tiettyjen kappaleiden käyttöä YouTubessa rajoitetaan
Emme onnistuneet uusimaan Teoston kanssa tekemäämme lisenssisopimusta, joten jotkin musiikkia sisältävät videot estetään Suomessa.

Jos lataamasi video estetään, koska se sisältää Teoston edustamaa musiikkia, sinulla on seuraavat vaihtoehdot:

Voit poistaa tekijänoikeudella suojatun musiikin videosta kappaleenpoistotyökalulla.
Voit korvata videosi ääniraidan jollakin YouTuben 2 500 lisensoidusta ilmaiskappaleesta ääniraidan vaihtotyökalulla.
Jos saamasi vaatimus on mielestäsi virheellinen (jos sinulla esimerkiksi on voimassa oleva lisenssi tiettyyn musiikkiin), voit kiistauttaa vaatimuksen.

Avatar
superzeppo
Tekninen tuki
Viestit: 14325
Liittynyt: Ma Maalis 05, 2012 19:57
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja superzeppo » To Marras 30, 2017 9:16

Sopu syntyi juuri, ja videoiden palauttaminen alkaa. Ylen mukaan Teosto yllättyi siitä, että Google tekee tällaista, jos heidän sopimukseensa ei suostuta.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2541
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Su Helmi 03, 2019 9:05

https://www.iltalehti.fi/musiikki/a/ffb ... 54044ee3ed

Hyvä artikkeli siitä miten Nelonen Mediasta on muodostumassa todellinen hirviö suomalaiseen musiikki- ja viihdemaailmaan. Minähän olen tätä sanonut jo pitkään että suomalaisessa musiikki-, viihde- ja TV-maailmassa alkaa olla yhtä pienet piirit kuin Kokoomuksen terveys- ja hoivapiireissä. Samat naamat on juontamassa koko ajan niin radiossa, TV:ssä, iltapäivälehden sivuilla ja kaikissa mahdollisissa tapahtumissa joita ko. firma järjestää, ja samat artistit soivat Nelosen radiokanavilla, Nelosen TV-kanavien mainoksissa ja itse ohjelmissa, Nelosen tapahtumissa ja tietenkin iltapäivälehden jutuissa vielä. Nelonen pystyy tällä hetkellä tekemään ihmisistä tähtiä ihan sillä että joku otetaan siihen armottomaan myllyyn jossa ko. ihmistä pusketaan ulos taukoamatta joka tuutista, ja samalla tavalla he pystyvät myös laittamaan jonkun ei-toivotun ihmisen aikamoiseen pimentoon jos näin haluavat. Voi kyllä hyvin kuvitella että tämä johtaa ja on varmaan jo johtanutkin artistien ja musiikintekijöiden oikeuksien polkemiseen. Tuokin kuulostaa aika inhottavalta jos ihmisiä aletaan kiristämään mukaan Vain Elämää -ohjelmaan sillä perusteella että se näkyy radiosoitossa ja muussa näkyvyydessä jos ei lähde ohjelmaan. Ja nyt kun Nelonen on siirtynyt mukaan myös tapahtuma-, keikka- ja levy-yhtiömaailmaan niin tilanne pahenee vaan entisestään.

Ja tähän piiri-pieni-pyörii -meininkiin liittyy minusta myös tuo tällä viikolla uutisoitu julkkisten somerinki (jonka on muuten luonut eräs Nelosen suosittu juontajahahmo Jaajo Linnonmaa) jossa haetaan itselle ja omille sometileille näkyvyyttä sillä että etukäteen sovitaan että käydään kommentoimassa ja tykkäämässä tähän rinkiin kuuluvien julkkisten somepäivityksistä.

Ainahan suomalaiset julkkis- ja musiikkipiirit on tosin pienet olleet, mutta nyt tämä alkaa mennä jo vähän liian pieneksi ja yksi taho pääsee määräämään liian paljon. Ei ole hyvä juttu jos yksi iso pystyy alkaa pelaamaan kaikkia muita markkinoilta ja nuoret, tuntemattomat musiikintekijät joutuvat myymään itsensä nahkoineen jos haluavat lyödä itsensä läpi ja päästä tekemään muutakin kuin baarikeikkaa pienissä kuppiloissa.

Avatar
superzeppo
Tekninen tuki
Viestit: 14325
Liittynyt: Ma Maalis 05, 2012 19:57
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja superzeppo » Su Helmi 03, 2019 9:55

Tuli mieleen Juicen biisi Jyrki boy. Onneksi nykyään, tai vielä toistaiseksi on YouTube. Siellä kyllä trendaa, jos on tarpeeksi hyvä.

Avatar
Osku90
Weltmeister
Viestit: 6040
Liittynyt: Su Touko 13, 2012 21:54
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja Osku90 » Su Helmi 03, 2019 17:00

Joo lueskelin myös ton jutun eilen ja ihan hyvää pohdintaa tosiaan. Markkina-aseman väärinkäyttö on toki kiellettyä ja mielestäni vähän rajoilla mennään. Se Mikael Gabrielin tapaus oli melko räikeä, kun nelosen radioissa herran veisut olivat soineet tammi-kesäkuussa yli tuhat kertaa, kun taas kesä-marraskuussa vain viisi kertaa.

Mä oon ihan huomaamattani siirtynyt jokin aika pois nelosen radiokanavilta, ihan tästä hirviöstä tietämättä. SuomiPopia en ole koskaan jaksanut kuunnella aamuohjelman pieruhuumorin ja lähes pelkästään rapiin nojaavan soittolistan vuoksi. Radio Rockin korporaatiota kuuntelin varmaan kymmenen vuotta aamuisin, mutta Heikelän lähdön jälkeinen aika on ollut alamäkeä. Samat Metallicat soi tunnista toiseen ja ukkoutuneiden juontajien tyyli on oudosti muuttunut. Ihan kuin siellä ohjailtaisiin tiettyihin mielipiteisiin. Tai sitten ne ovat vaan jo liian vanhoja.

Nykyään tulee kulutettuaa Bauer median Radio Suomi Rockia ja aamuisin myös YleXää, jonka musiikki ei kylläkään ole suurelta osin mieleen.
Jules Bianchi, you'll always race in our hearts! #CiaoJules

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2541
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ma Helmi 04, 2019 6:43

superzeppo kirjoitti:Tuli mieleen Juicen biisi Jyrki boy. Onneksi nykyään, tai vielä toistaiseksi on YouTube. Siellä kyllä trendaa, jos on tarpeeksi hyvä.
Siinä mielessä tilanne on nuorten artistinalkujen kannalta jopa parempi kuin ennen, että on Youtuben ja erilaisten somekanavien kaltaisia kanavia joiden kautta saa itseään kuuluviin. Mutta sitten kun lähdetään viemään hommaa seuraavalle asteelle, eli pyritään hankkimaan sillä musiikilla elanto ja saamaan muutakin kuin pikkukeikkoja pienten baarien nurkkin, niin tarvitaan edelleen avuksi jo levy-yhtiöitä, radiota ja oikeastaan koko tätä "isoa koneistoa". Ja jos koko mediamaailma on noin vahvasti yhden toimijan hallussa niin käy helposti niin että se pystyy sanelemaan ehdot, ja silloin käy helposti myös niin että aletaan polkemaan artistien ja musiikintekijöiden oikeuksia ja pakotetaan heidät epäedullisiin sopimuksiin. Mitä ilmeisesti tapahtuu jo nyt. Ja onhan tuo aika härskiä ja arveluttavaa että Nelonen käyttää tätä asemaansa vipuna sille että käytännössä painostaa artisteja omiin TV-ohjelmiinsa ja jos joku kieltäytyy tai päättääkin mennä kilpailevan kanavan ohjelmaan niin radiosoitto loppuu kuin seinään.

Minä olen kyllä kanssa jo pitkän aikaa siirtynyt pois yhtiön radiokanavilta ns. "luonnollista tietä". Eli vähän sama juttu että tuo aamuohjelma ei putoa yhtään kun en jaksa kuunnella sen naisen kälätystä, Jaajon pitkäpiimäisiä tarinoita tai sen kolmannen tyypin pieruhuumoria puhumattakaan siitä että koko kanavan musiikista varmaan 75% liittyy jollakin tavalla Vain elämää -ohjelmaan ja loput on muuta sekalaista suomirappia jota inhoan. Radio Rockia tuli myös joskus kuunneltua mutta liian kapealla listalla mennään sielläkin ja alkaa aika nopeasti toistamaan itseään. Mutta viimeistään tämän jälkeen jotenkin herää sellainen pieni "kapinamieliala" että ei tee enää senkään vertaa mieli kuunnella Nelosen radiokanavia, tai katsella sen kotimaisia viihdeohjelmia. Käytännössä olen nykyisin siirtynyt kuuntelemaan radiosta pelkästään Yle Puhetta koska ei vaan tahdo löytyä enää sellaista kanavaa jota jaksaisi kuunnella. Radio City varmaan lähimpänä omaa musiikkimakua mutta liian suppea on soittolista sielläkin.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2541
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ti Touko 14, 2019 20:16

Tässä muuten mainio video joka demonstroi hyvin sitä mikä tämän päivän musiikissa mättää isosti. Eli lähes kaikki musiikki on niin ylituotettua että musiikki kuulostaa kylmältä ja robottimaiselta, sellainen aito fiilis puuttuu ja esim. juuri rummut kuulostaa monesti erittäin konemaiselta. Tietokoneet on helpottaneet kyllä isosti musiikin tekemistä mutta välttämättä se ei ole vienyt sitä yhtään eteenpäin.

HOW WOULD JOHN BONHAM SOUND TODAY? (Quantized)

James
GP3-kuski
Viestit: 77
Liittynyt: Ma Maalis 11, 2019 21:44
Paikkakunta: Espoo

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja James » Su Touko 26, 2019 11:06

Tulevia keikkoja kalenterissa:

Rockfest, Hyvinkää (sunnuntai)
Rock in The City (Rovaniemi, heinäkuu)
Beast in Black (+ special guest Lordi) Helsingin jäähalli 13.12.2019


:olut:
#KeepFighting Michael

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2541
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ke Elo 21, 2019 7:43

Monta kertaa on tullut harmiteltua sitä että kun Toni Wirtanen sai mielenterveysongelmansa kuriin ja siirtyi seesteiseen perhe-elämään, niin samalla Apulannan musiikista hävisi kaikki energia ja potku. Siis ei harmita se että Toni sai asiansa kuntoon vaan juuri se että se näkyi niin selvästi tuon musiikkipuolen heikkenemisenä, esim. joku Valot pimeyksien reunalla oli minusta niin "epä-Apulantaa" ja niin munatonta musiikkia kuin voi vaan olla. Mutta tämä uusin Lokin päällä lokki -sinkku osoittaa ainakin sanoituksensa puolesta että ne vanhat demonit taitaa edelleenkin riivata Tonia ainakin välillä ja se näkyy myös siinä että musiikkiin on tullut sitä vanhaa raivoa aika paljon takaisin.

Toteutuksessa on ehkä vähän liikaa Linkin' Parkia minun makuuni mutta tuo kertosäe on kyllä hieno! ja sanoitus on minusta oikeasti puhutteleva ja koskettava kun on itsekin vähän tullut noiden pään sisäisten demonien kanssa taisteltua, menneisyydessä hyvinkin vaihtelevalla menestyksellä mutta nykyisin onneksi huomattavasti paremmin.

Apulanta - Lokin päällä lokki

Avatar
Jamppa
Site Admin
Viestit: 47548
Liittynyt: Ma Joulu 26, 2011 11:19
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja Jamppa » Ke Elo 21, 2019 19:34

Lokin päällä lokki on kyllä taas sitä vanhaa apulantaa.

BigBoss
Saunamajuri
Viestit: 8752
Liittynyt: Ma Maalis 12, 2012 17:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja BigBoss » To Syys 26, 2019 23:31

Oon tässä jonkun aikaa tuumaillut, josko ostaisin oman kitaran. Mulla ei ole oikeastaan mitään musiikillista taustaa, en oo koskaan harrastanut mitään musiikkiin liittyvää enkä osaa soittaa mitään soitinta, mutta nyt on ruvennut vähän kiinnostamaan. Siskon miehellä on kitara ja sillä vähän rämpyttelin itsekseni, vaikka en tiedä enkä osaa ainuttakaan sointua. Tykkäsin kuitenkin ja ajattelin, että voisihan sitä kokeilla. Ostaisi alkuun jonkun halvan akustisen, niitä saa jo reilulla satasella. Jos siitä sitten enemmänkin innostuu niin voisi aikanaan harkita sähköistäkin.

Dino246
Mestarikandidaatti
Viestit: 2541
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Musiikki

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ti Loka 22, 2019 7:13

Minä olen ollut pitkään jo sitä mieltä että Floor Jansen oli Tuomas Holopaiselle ja Nightwishille lottovoitto - oikein todellinen jättipotti. Koska siinä missä Tarja Turunen oli kieltämättä erittäin hyvä siinä mitä hän teki (oopperamainen tulkinta), niin hän on laulajana kuitenkin hyvin yksipuolinen ja minun mielestäni kuitenkin siinä mielessä vähän rajoittava tekijä säveltäjälle ja bändille. Anette Olzon taas oli aika puhdas poplaulaja ja toi Nightwishiin paljon uutta ja uudenlaista tulkintaa, mutta ei pystynyt handlaamaan yhtään bändin vanhempaa tuotantoa ja ohut popääni rajoitti myös aika paljon sitä minkälaista musiikia Nighwish pystyi tekemään. Floor Jansen sen sijaan on todennäköisesti yksi tämän planeetan monipuolisimmista laulajista, ja sen hän on todistanut viimeistään oltuaan mukana Hollannin "Vain elämää" -sarjassa, eli tuossa sarjan alkuperäisversio Beste Zangersissa. Ihan käsittämättömän upeita esityksiä viikko toisensa jälkeen, ja ilmeisesti tähän asti Hollannissa varsin tuntemattomuudessa elänyt Jansen on noussut kotimaassaankin tähdeksi.

Phantom of the Opera (Nightwish-versio, duetto oopperalaulaja Henk Poortin kanssa)

Winner (Tim Akkerman)

Shallow (Lady Gaga & Bradley Cooper)

I don't know a thing about love (Ruben Annik)

Qué se siente (Rolf Sanchez)

Mama (Samantha Steenwijk)

Vilja lied

Shallow (Duetto Tim Akkermanin kanssa)

Erityisesti tuo yksin laulettu Shallow on minusta niin mestarillinen esitys että ei voi kuin haukkoa henkeään. Sen sijaan että tuuttaisi sen biisin palkeet auki kuten Lady Gaga, Floor tekeekin siitä äärimmäisen hillityn ja herkän version, ja laulaa sen melkein kuiskaten. Ja kun parissa kohdassa sitten avaa palkeet kunnolla niin vetääkin sitten välittömästi takaisin ja muuttaa äänensä takaisin kuiskaavaksi ja herkäksi. Aivan upea tulkinta, ja aika moni tuntuu sanovan samaa kuin minäkin että hakkaa alkuperäisenkin ihan täydellisesti.

Kun nuo videot katsoo kaikki läpi, niin pistää kyllä miettimään että onkohan tässä ohjelmaformaatissa missään päin maailmaa ollut näin monipuolista laulajaa mukana? Floorilta sujuu näköjään ihan kaikki oopperasta latinopoppiin.

Vastaa Viestiin