Mikä tänään ketuttaa?

Kaikenlaista keskustelua maan ja taivaan väliltä.
Avatar
tietäjä3000
Mestarikandidaatti
Viestit: 2748
Liittynyt: Ma Tammi 06, 2014 21:24

Re: Mikä tänään ketuttaa?

Viesti Kirjoittaja tietäjä3000 » Ke Heinä 24, 2019 20:23

superzeppo kirjoitti:
Ke Heinä 24, 2019 12:05
Elenia jälleen kerran. Siirtohinnankorotusilmoitus tuli postissa. 19,67€/kk sulakkeista ja 8snt/kWh siirrosta. Eli 6,5% korotus. Mulla maksaa nyt jo 30€/kk siirto ja 4€/kk energia. Ja tämä korotusperseily jatkuu ilmeisesti pitkälle ensi vuosikymmeneen ja sitä perustellaan ilmastolla. Haistakoon taas jälleen kerran paska.
Alkaa mennä jo pitkälle öyhötyksen puolelle, jos ajattelee siirtohintojenkin nousun johtuvan ilmastonsuojelusta. Hinnan noston aiheuttaa jakeluverkon toimitusvarmuuden parantaminen eli käytännössä maakaapelointi, joka kirjattiin lakiin vuonna 2013 ja tulee olla valmis vuoteen 2028 mennessä. Yhtälailla öljykattilan kiertovesipumppu vaatii sähköä kuin mitä lämpöpumppu.

Mutta tosiaan, aika kohtuuttoman kokoisia ovat siirtomaksut nykyään. Muutama vuosi sitten kurssilla opetettiin nyrkkisäännöksi, että sähkön kuluttajahinta jakaantuu kolmeen yhtäsuureen osaan energiaan, siirtoon ja veroihin, nykyään siirto on jo yli puolet. Onneksi uusi hallitus aikoo harkita maakaapeloinnin lopettamista.
"Aerodynamics are for people who can't build engines" -Enzo Ferrari

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1945
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Mikä tänään ketuttaa?

Viesti Kirjoittaja Dino246 » To Heinä 25, 2019 6:01

Joo, ei taida tuolla maakaapeloinnilla ja siirtohintojen nousulla olla tekemistä tämän ilmastopanikoinnin kanssa vaan se on enemmänkin kuten Kamui Button sanoi. Eli muutaman pahemman sähkökatkon jälkeen kehiteltiin tällainen laki jolla velvoitetaan siirtoyhtiöt siirtämään sähkölinjansa maan alle, ja samalla luotiin hyvä syy ihan poskettomille siirtomaksujen nostoille. Siis kyllähän se maakaapelinti maksaa ihan helvetisti, että sikäli se hintojen nosto onkin perusteltua, mutta kun vielä samalla niitä siirtoyhtiöitä on myyty ulkomaalaisille sijoittajille niin seuraus on juuri tämä että pyritään tekemään ne kaapeloinnit mahdollisimman halvalla mutta nostetaan silti hintoja todella rasvaiselle tasolle sillä verukkeella että "kun tämä maakaapelointi nyt maksaa niin paljon". Ihmettelisin jos tämän lakimuutoksen pikana runnoneita poliitikkoja ja heidän lähipiiriään ei löydy vähintäänkin jonkin mutkan kautta tämän lakimuutoksen ja hintojen nousun hyötyjäjoukosta.

EDIT: Itsellekin tuli muuten eilen juuri viimeisin sähkölasku. Energiamaksut 45,75€ ja siirtomaksut 138,56€, eli 25% laskusta energiaa ja 75% siirtoa. Ja kun siirtoyhtiötä ei voi valita niin sanoisin että näillä prosenteilla vähän väliä eri yhtiöistä soittelevilla sähköenergian kauppaajilla alkaa olla myyntiargumentit aika vähissä. Ei ole hitonkaan väliä jos itse energian saakin jonkun 5% halvempaan hintaan kun siirtomaksu on ja pysyy samana vaikka sen energian ostaisi mistä.

uuci
Testikuski
Viestit: 197
Liittynyt: Su Syys 16, 2018 18:04

Re: Mikä tänään ketuttaa?

Viesti Kirjoittaja uuci » To Heinä 25, 2019 9:07

Kyllä noi sähkönsiirtoyhtiöt pitäisi kansallistaa.

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1945
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Mikä tänään ketuttaa?

Viesti Kirjoittaja Dino246 » To Elo 15, 2019 7:38

Tällaisten tyyppien kohdalla sitä melkein toivoo että joutuisivat joskus tilanteeseen jossa joutuisivat näkemään nälkää. Intiassakin on kuitenkin ihan oikeasti köyhiä ihmisiä joiden elämä on päivittäistä taistelua ja sitten yksi hemmoteltu kakara kiukuttelee kun ei saakaan lahjaksi uutta Jaguaria vaan joutuu tyytymään Bemariin.
MTV3 kirjoitti: Kiittämätön teini sai synttärilahjaksi upouuden BMW:n – tärveli epätoivotun auton täysin älyvapaalla tavalla

Intian Chandigarhissa sattunut erikoinen tapaus osoittaa, ettei joidenkin ihmisten moukkamaisuudella ole lainkaan rajoja.

18 vuotta täyttänyt intialaisnuorukainen sai vanhemmiltaan lahjaksi tuliterän 3-sarjan BMW:n. Ei mennyt kuitenkaan pitkään, kun auton nähtiin uppoavan jokeen. Syynä ei ollut valitettava liikenneonnettomuus tai mikään muukaan vahinko, vaan yksinkertaisesti lahjansaajan kiittämättömyys. Tämä oli nimittäin toivonut syntymäpäivälahjaksi Jaguaria. Koska saksalaisauto ei ollut nuorukaisen mieleen, päätti tämä hankkiutua siitä saman tien eroon. Hän ratkaisi ongelman työntämällä auton jokeen.

Kyläläiset huomasivat uppoamaisillaan olleen auton ja riensivät hätiin, sillä luulivat jonkun olevan vielä auton sisällä. Huojennus oli suuri, kun auton havaittiin olevan tyhjä. Erikoinen tapaus on paikallisen poliisin tiedossa, mutta toistaiseksi poikaa vastaan ei ole nostettu syytteitä. Daily Mailin videolla näkyy, kuinka auto työnnetään jorpakkoon. Videon kerrotaan olevan pojan itsensä kuvaama, ja hän julkaisi sen sosiaalisessa mediassa pian tapauksen jälkeen.

Linkki juttuun: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kii ... #gs.vw1ahp

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1945
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Mikä tänään ketuttaa?

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Ti Syys 24, 2019 6:59

Ketuttaa yt-neuvottelut. Oma työpaikka näyttäisi kyllä olevan turvattu mutta vahvasti näyttää siltä että monta hyvää ja rakasta ja helvetin ammattitaitoista työkaveria joutuu taas lähtemään. Näitä on ollut viime kausina ollut niin tiheään että luulisi jo mielen turtuneen, mutta aina tämä vaan yhtä koville ottaa. Tähän samaan liittyen ketuttaa jatkuva keskittämisbuumi ja kolmen suuren kaupungin ulkopuolisen Suomen kuppaaminen. Ja ketuttaa että tämän mahdollisista negatiivisista seurauksista ja yhteiskunnallisista ongelmista ei oikein kukaan suostu edes puhumaan.

uuci
Testikuski
Viestit: 197
Liittynyt: Su Syys 16, 2018 18:04

Re: Mikä tänään ketuttaa?

Viesti Kirjoittaja uuci » Pe Marras 22, 2019 13:28

Mua on alkanut ketuttamaan oikeasti tämän maan meno. :twisted:

Dino246
GP-voittaja
Viestit: 1945
Liittynyt: Ke Elo 15, 2018 8:58

Re: Mikä tänään ketuttaa?

Viesti Kirjoittaja Dino246 » Pe Marras 22, 2019 14:35

uuci kirjoitti:
Pe Marras 22, 2019 13:28
Mua on alkanut ketuttamaan oikeasti tämän maan meno. :twisted:
Meillä on asiat loppujen lopuksi liian hyvin. Ihmisillä on aikaa ja energiaa ihan joutavanpäiväiseen ****aan. Ja kun ihmisillä on kauheasti kaikenlaisia oikeuksia ja sitä vielä korostetaan oikein miten on tärkeää että jokainen pääsee toteuttamaan itseään ja käyttämään näitä oikeuksiaan, niin lopputulos on sitten tämä että joka asiasta pahoitetaan mieli ja käytetään näitä oikeuksia maksimaalisen oman hyödyn tavoitteluun. Missään ei tarvitse joustaa, missään ei tarvitse tehdä kompromisseja, MINULLA on oikeus tehdä miten MINÄ haluan ja jos en saa niin nostan siitä ihan hirveän haloon. Soitan iltapäivälehtiin, teen tutkintapyynnön, kirjoitan someen tiukan palautteen. MINULLA on oikeus!

Vastaa Viestiin